STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κολοσσός - ΚΑΟΔ 84-80

Κολοσσός - ΚΑΟΔ 84-80
INTIME SPORTS

Ο Κολοσσός επικράτησε του ΚΑΟΔ με 84-80 για την προτελευταία αγωνιστική της Basket League, με αποτέλεσμα να εδραιωθεί στην έβδομη θέση της regular season.

Το Βενετόκλειο έκανε -ξανά- τη δουλειά του για τον Κολοσσό, ο οποίος πήρε τη νίκη απέναντι στον ΚΑΟΔ, με 84-80. Οι γηπεδούχοι είχαν από νωρίς το προβάδισμα, δεν έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα τον έλεγχο του ρυθμού, έβαλαν από το πρώτο μέρος τις βάσεις της επικράτησής τους και κάπως έτσι πρόσθεσαν ακόμη ένα δίποντο στο σακούλι τους.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Ντομινίκ Ουέιτερς ήταν ο κορυφαίος των "θαλασσί" στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ, αφού πέτυχε 19 πόντους, τους περισσότερους εκ των οποίων μέχρι το 30ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο βραχύσωμος γκαρντ είχε 7/7 δίποντα και 5/5 βολές, μαζί με 2 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 5 λάθη.

Ο αριθμός

Οι παίκτες του ΚΑΟΔ προσπάθησαν να διεκδικήσουν τη νίκη, αλλά έχοντας χειρότερα ποσοστά σε δίποντα (63% έναντι 50%) και τρίποντα (47% έναντι 36%) ήταν αδύνατο να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έλεγχαν πλήρως τον ρυθμό στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Γι αυτό μπόρεσαν να ξεφύγουν από νωρίς με νταμπλ σκορ (20-10 στο 8') στο Βενετόκλειο, την ώρα που η ομάδα του Κώστα Μέξα έκανε προσπάθεια να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης. Όσο όμως σούταρε με τόσο άσχημα ποσοστά (3/10 δίποντα) ήταν αδύνατο να τα καταφέρει. Πόσω μάλλον όταν απέναντί του είχε τους "θαλασσί", που σούταραν με 8/12 εντός παιδιάς στο πρώτο δεκάλεπτο, που τους βρήκε να διατηρούν προβάδισμα εφτά πόντων (23-16).

Η υπεροχή του Κολοσσού επιβεβαιώθηκε στη δεύτερη περίοδο, εκεί όπου χρειάστηκαν δύο σερί τρίποντα του Λαρεντζάκη, προκειμένου να φτάσουμε στο +14 (33-19) του 14ου λεπτού. Οι "πράσινοι" έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διατηρήσουν την επαφή τους με το σκορ, αλλά από τη στιγμή που πήγαν στα αποδυτήρια, έχοντας 6/14 δίποντα και 4/14 τρίποντα, ήταν λογικό να πίσω πολύ πίσω.

Βλέπετε, το -17 (49-32) του ημιχρόνου εξηγούταν πλήρως από τη δική τους αστοχία, όσο και την... ευστοχία των παικτών του Άρη Λυκογιάννη, που είχαν 15/24 δίποντα και 4/5 τρίποντα στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η διαφορά έπεσε μεν στους δέκα πόντους (67-57), αλλά αυτό δεν άλλαζε πολλά όσον αφορά το ποια ομάδα είχε τον πρώτο λόγο για να πάρει τη νίκη. Ειδικά από τη στιγμή που τα ποσοστά των Ροδιτών παρέμεναν υψηλά σε δίποντα (20/31) και τρίποντα (5/9), με τον Ουέιτερς να φτάνει στους 17 πόντους στο 30'.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο, αφού οι παίκτες του ΚΑΟΔ συνέχισαν να βρίσκουν σίδερο στα σουτ που επιχειρούσαν. Κάπως έτσι, ο Κολοσσός διατήρησε με άνεση το προβάδισμα (84-80), πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης και εδραιώθηκε στην έβδομη θέση της regular season, μια αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 49-32, 66-57, 84-80

Κολοσσός - ΚΑΟΔ 84-80
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ