STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Καβάλα - ΠΑΟΚ 62-64

Καβάλα - ΠΑΟΚ 62-64
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε και στην Καβάλα της ομώνυμης ομάδας (64-62) σε ένα πραγματικό ντέρμπι, όπου καμία ομάδα δεν μπορούσε να αποσπαστεί στο σκορ και πήρε το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος της Α1.

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ από τα πρώτα λεπτά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης...

Η ψυχραιμία, όμως των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου και το κόψιμο του Ντόζιερ στον Γιόροβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα χάρισαν μία παλικαρίσια νίκη στον ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά των πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας.

Για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ο Ντόζιερ σημείωσε 15 πόντους, ενώ άξιοι συμπαραστάτες ήταν οι Δέδας, Μάρσαλ, οι οποίοι πέτυχαν από 13. Από την πλευρά της Καβάλας που προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι ο Παλάσιο σταμάτησε στους 22 πόντους.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και διατηρούσε το προβάδισμα στο σκορ, έστω και οριακά (8-9). Η Καβάλα χάρη στον Σίμονς, ο οποίος έδειχνε ιδιαίτερα ορεξάτος στα πρώτα λεπτά δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν και με τους Γιόροβιτς, Μάκιντος κατάφερε να περάσει μπροστά με 12-9 στο 5'.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη προηγήθηκαν με 17-9 χάρη σε τρίποντο του Κοστόφ τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Κάπου εκεί, όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, έβαλαν τέλος στο σερί της Καβάλας (9-0) και πλησίασαν στον πόντο (20-17) για να κλείσει η πρώτη περίοδος με 20-17 έπειτα από καλάθι του Αγγελόπουλου.

Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, καθώς καμία δεν επέτρεπε στην άλλη να ξεφύγει... Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο 15' ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται μπροστά με 24-26 έπειτα από όμορφη προσπάθεια του Αποστολίδη.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν περιορίστηκαν εκεί και ξέφυγαν με 6 πόντους (24-30), παίρνοντας το μεγαλύτερο προβάδισμα τους στο παιχνίδι. Για ακόμα μία φορά, πάντως η Καβάλα αντέδρασε και πήρε τα ηνία της αναμέτρηση με 33-32 για να διαμορφώσει το 35-34 ο Ντόζιερ και ενώ είχε μεσολαβήσει ένα καλάθι από τον Αγγελόπουλο. Έτσι, ολοκληρώθηκε και το ημίχρονο...

Ντέρμπι μέχρι το τέλος...

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ πέρασε με δύο εύστοχες βολές του Γκετσέφσκι μπροστά με 35-36, όμως οι πέντε διαδοχικοί πόντοι από τον Κοστόφ έδωσαν αέρα 4 πόντων στην Καβάλα (40-36). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και με 42-39, αλλά ο Δέδας με τρίποντο ισοφάρισε (42-42) και πάλι για τον ΠΑΟΚ στο 25'.

Κανένας από τους δύο παρά τα ξεσπάσματα κατά διαστήματα που είχαν δεν μπορούσε να... ξεκολλήσει με αποτέλεσμα η τρίτη περίοδος να ολοκληρωθεί με 51-53 υπέρ του ΠΑΟΚ, ύστερα από καλάθι του Ντόζιερ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έπειτα από όμορφη προσπάθεια του Μάρσαλ αποσπάστηκε με τέσσερις πόντους (54-58), όμως ο Αγγελόπουλος έφερε και πάλι την Καβάλα στο καλάθι, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Γκετσέφσκι που είχε κερδίσει φάουλ με δύο εύστοχες βολές έκανε το 56-60 στο 35'.

Το ματς συνέχισε να είναι ντέρμπι μέχρι το τέλος του. Το άγχος είχε κυριεύσει σε ένα βαθμό τις δύο ομάδες, οι οποίες δεν κατάφεραν να σημειώσουν καλάθι για σχεδόν τρία λεπτά με αποτέλεσμα μισό λεπτό πριν το τέλος του αγώνα να βρίσκονται στο... εύθραυστο 62-62, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να έχει ζητήσει τάιμ άουτ.

Ο Στίγκερς με 2/2 βολές έκανε το 62-64 και μετά το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Δημήτρης Πρίφτης, το κόψιμο του Ντόζιερ στον Γιόροβιτς και το άστοχο τρίποντο του Καραποστόλου, οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μία μεγάλη νίκη (64-62) που ισοδυναμεί με πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 35-34, 51-53, 62-64.

Καβάλα (Πρίφτης): Μάκιντος 4, Παλάσιο 22(1), Κοστόφ 10(1), Παπανικολάου, Στεφανίδης 1, Σίμονς 8, Γεωργάκης, Γιόροβιτς 7(1), Καραποστόλου 2, Ντεντιγιέρ, Αγγελόπουλος 8.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 13(1), Κρίστμας 3(1), Αποστολίδης 2, Δέδας 13(3), Ντόζιερ 15, Στίγκερς 2, Μπούλιαν 4, Γιαννακίδης 3(1), Γκετσέφσκι 9(1).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ