STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Καστρίτης: "Να σκύψουμε το κεφάλι"

Καστρίτης: "Να σκύψουμε το κεφάλι"
Αρκαδικός INTIME SPORTS

Παρά τη σημαντική νίκη της ομάδας του ο τεχνικός του Αρκαδικού, Γιάννης Καστρίτης, υπογράμμισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να σκύψουνε το κεφάλι με οδηγό ότι ακολούθησε της νίκης επί του Ρεθύμνου. Κι όσο για τον προπονητή του Απόλλωνα Πατρών ο Κώστας Μέξας έκανε λόγο για λήψη αποφάσεων.

Το δικό του σύνθημα προς τους παίκτες του έδωσε ο τεχνικός του Αρκαδικού, Γιάννης Καστρίτης, στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νίκης επί του Απόλλωνα Πατρών στην Πάτρα στο ντέρμπι της Πελοποννήσου ενώ στάθηκε στγα δύο στοιχεία που έφεραν το ροζ φύλλο αγώνα.

"Υπάρχουν δυο στοιχεία που θα αναφερθώ για το παιχνίδι. Αναμβισβήτητα το 14/19 τρίποντα που έχει η ομάδα μου είναι ένα εξαιρετικό ποσοστό το οποίο σπάνια συμβαίνει. Από την άλλη θα σταθώ στην αμυντική προσπάθεια και στο γεγονός ότι κρατήσαμε την ομάδα του Απολλωνα στους 56 πόντους και για αυτό οι παίκτες μου αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια. Υπήρχαν κομμάτια και διαστηματα μέσα στο παιχνίδι που λόγω της πίεσης που μας ασκούσε ο Απόλλωνας, οι επιθετικές μας επιλογές δεν ήταν καλές ωστόσο μείναμε συγκεντρωμένοι στην άμυνα μας. Οι παίκτες μου ακολούθησαν το πλάνο πάνω στο οποίο είχαμε δουλέψει και αυτό κρατάμε ενόψει και της συνέχειας που έχουμε. Η νίκη τους αξίζει 100%.

Πλέον πρέπει να δείξουμε καλύτερη αντίδραση από αυτή που δείξαμε μετά τη νίκη μας με το Ρέθυμνο. Το πρωτάθλημα είναι πολύ μακρύ έχουμε δει πολλές ανατροπές να γίνονται μέχρι το τέλος και για αυτό θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι μας και θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Κάθε εκτός έδρας νίκη και ειδικά εναντίον αντιπάλου που έχουμε κοινούς στόχους θεωρείται διπλή νίκη και σίγουρα είναι σημαντική η διαφορά που πήραμε".

Κι όσο για τον Ματί Νουουτίνενο φόργουορντ του Αρκαδικού επισήμανε: "Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Γνωρίζαμε ότι και οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ τη νίκη για αυτό και θέλαμε να ξεκινήσουμε δυνατά και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Στα ριμπάουντ τα πήγαμε πολύ καλά ενώ και το ποσοστό μας στα τρίποντα ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Η νίκη μας είναι πολύ σημαντική και συνεχίζουμε".

Μέξας: "Η ευθύνη είναι πρώτα από όλα δική μου"

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Πατρών, Κώστας Μέξας, δήλωσε: "Συγχαρητήρια στον Αρκαδικό για τη νίκη που ήταν απόλυτα δίκαιη αλλά και στο Γιάννη (σ.σ Καστρίτη) για τη δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια. Η εικόνα του Αρκαδικού για εμένα προσωπικά δεν ήταν καθόλου έκπληξη, τα εύστοχα τρίποντα στο μεταξύ μας παιχνίδι είναι άλλο κεφάλαιο, όμως βλέποντας τα παιχνίδια του τη φετινή χρονιά καταλαβαίνεις ότι βλέπεις μια ομάδα που είναι του προπονητή. Οι παίκτες ακολουθούν το πλάνο στο 100% και αυτό όσο δουλεύεις θα βγει κάποια στιγμή μέσα στο γήπεδο.

Σε ότι αφορα στο παιχνίδι, προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε μα αρκετη ένταση στην άμυνα μας όμως η ευστοχία του Αρκαδικού από το τρίποντο μας επηρέασε. Ξεκινήσαμε και άσχημα επιθετικά και αρκετά πιεσμένοι και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να δουμε για ποιο λόγο έγινε. Ο Αρκαδικός στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε 27 πόντους (από τους 39) από τρίποντα με ποσοστό 9/12 και αυτό επηρέασε σαφώς την εικόνα του παιχνιδιού και την εικόνα της ομάδας μας.

Θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνουμε ψυχραιμοι όπως μείναμε μετά τις καλές εμφανισεις των τριών παιχνιδιών, (ΑΕΚ, ΠΑΟ, Καβάλα) να μην έχουμε αφορισμούς, να δουμε τα προβλήματα μας, τα οποία υπήρχαν και πριν το παιχνιδι με τον Αρκαδικό και να πάρουμε αποφάσεις. Ήταν δική μου επιλογή να στηριχθούν τα παιδιά που βρήκα στην ομάδα για να δουμε ποσο μπορούμε να βασιστούμε επάνω τους. Πλέον μετά από ένα μήνα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τους περισσότερους παίκτες μας και θα παρθουν αποφάσεις.

Για κάποιους το σημερινό παιχνιδι ήταν ένα τεστ και θέλαμε να δουμε πως θα αντιδράσουν σε συνθήκες πίεσης αποτελέσματος. Όλη η ομάδα αντέδρασε άσχημα σε αυτό με πρώτον εμένα. Θα τα συζητήσουμε, θα τα αξιολογήσουμε και θα προσπαθήσουμε πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για το καλό της ομάδας. Η ευθύνη είναι πρώτα από όλα δική μου".

Τέλος ο πλέι μέικερ του Απόλλωνα Πατρών ο Δημήτρης Βεργίνηςδήλωσε: "Ειναι μια δύσκολη βραδιά για εμάς καθως έπρεπε να κερδίσουμε γιατι παίζαμε με μια ομάδα που έχουμε τους ίδιους στόχους. Είχαμε προετοιμαστεί σωστά για το παιχνίδι δυστυχώς όμως αγωνιστικά η ομάδα του Αρκαδικού μας αιφνιδιάσε καθώς πήρε μια διαφορά με κάποια σουτ, που δεν τα περιμέναμε και την κράτησε μέχρι το τέλος. Εμείς από την πλευρά μας δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε και έτσι ήρθε η ήττα.

Θα πρέπει όλοι εμείς οι παίκτες να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και που βρίσκεται και βαθμολογικά η ομάδα και γνωρίζοντας ότι παίζουμε σε έναν μεγάλο σύλλογο να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να δουλεύουμε ακόμα πιο πολύ, να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και με οποιοδήποτε τρόπο να βάζουμε τη μπάλα στο καλάθι για να μπορέσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε.Πλέον σκεφτόμαστε τα δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας με τη Νέα Κηφισιά και τον ΠΑΟΚ και θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα και να κερδίσουμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ