STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Καστρίτης: "Μας στεναχώρησε το πως μπήκαμε στο παιχνίδι"

Καστρίτης: "Μας στεναχώρησε το πως μπήκαμε στο παιχνίδι"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Καστρίτης είχε κάτι να κρατήσει από τη νέα ήττα του Αρκαδικού, με τον Άρη Λυκογιάννη να σχολιάζει τα στοιχεία που έδωσαν στον Κολοσσό την άνετη νίκη επί των νεοφώτιστων.

Ούτε στη Ρόδο κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός ο Αρκαδικός, που μακριά από την Τρίπολη παρουσιάζει ουκ ολίγα προβλήματα. Όπως και να έχει, η ήττα από τον Κολοσσό (83-70) είχε εν μέρει διδακτικό χαρακτήρα για τους νεοφώτιστους, όπως τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Καστρίτης.

Ο προπονητής των νεοφώτιστων είπε πρώτα πως πρέπει " να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Κολοσσό και στον κόουτς για τη σημερινή δικαιότατη νίκη τους", για να συνεχίσει: " Ξέραμε ότι θα ξεκινήσει δυνατά ο Κολοσσός, γιατί αυτό κάνει κάθε χρόνο. Είναι αυτό που περιμένουμε σε κάθε εκτός έδρας ματς. Όλες οι ομάδες που έχουν ως αρχικό στόχο την παραμονή, πρέπει να προστατέψουν την έδρα τους. Δυστυχώς δεν ματσάραμε την ενέργειά τους και ήδη από το πρώτο ημίχρονο η διαφορά ήταν μεγάλη και ο Κολοσσός είναι από τις ομάδες που μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες διαφορές.

Θέλω να πω, επίσης, ότι είμαστε μία καινούρια ομάδα, αλλά μας στεναχώρησε ο τρόπος που μπήκαμε στο παιχνίδι. Είμαστε ευχαριστημένοι και κρατάμε την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Μαθαίνουμε κάθε αγωνιστική, αλλά πρέπει να μεγαλώσουμε τα καλά μας διαστήματα, ενώ ακόμη δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τις μεγάλες εις βάρος μας διαφορές. Καλή συνέχεια στον κόουτς με υγεία".

Από την πλευρά του, ο Χριστόφορος Στεφανίδης, που επέστρεψε στη Ρόδο είπε: " Ο Κολοσσός νίκησε δίκαια, καθώς πήρε την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού από το τρίτο λεπτό και είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει γιατί είναι μία ομάδα πολύ μπαίνει δυνατά από την αρχή. Πάθαμε αυτό που λέγαμε. Μας πήραν την ατμόσφαιρα και ήταν καλύτεροι. Δεν μπορέσαμε να ματσάρουμε την ενέργειά τους. Δεν έχουμε ακόμη την ποιότητα να σταθούμε σε εκτός έδρας, αλλά βλέποντας το δεύτερο ημίχρονο, είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για τη δίκαιη νίκη του", για να καταλήξει αναφερόμενος στην υποδοχή που του επιφύλαξαν οι άνθρωποι των Ροδιτών:

" Να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποδοχή. Ήταν πολύ "ζεστοί" για τα δύο χρόνια που αγωνίστηκα εδώ και η ομάδα είχε επιτυχίες. Χάρηκα πολύ γι’ αυτό που συνέβη. Θέλω να ευχαριστήσω και τον επίσημο Κολοσσό που με τίμησε. Είναι μία συγκινητική στιγμή και εύχομαι κι άλλοι παίκτες να ζήσουν κάτι ανάλογο".

Λυκογιάννης: "Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα..."

Ο Άρης Λυκογιάννης δήλωσε: " Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, γιατί βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα τεσσάρων αγώνων. Από το σημερινό παιχνίδι, ξεκινάει μία σειρά που μπαίνει περισσότερο το “πρέπει” στην ομάδα γιατί είναι κόντρα σε αντιπάλους με ίδιους στόχους μ’ εμάς. Ήμασταν από το ξεκίνημα συγκεντρωμένοι, όπου κυριαρχήσαμε και βελτιώναμε την ψυχολογία μας συνεχώς. Νομίζω πως οτιδήποτε προσπάθησε να μας βάλει ο Αρκαδικός, το είχαμε διαβάσει σωστά. Όπως είπε και ο Σωτήρης, τα τελευταία πέντε λεπτά χαλαρώσαμε υπερβολικά και επιτρέψαμε την ψαλίδα του σκορ να κλείσει. Αλλά ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι να είμαστε στο ίδιο τέμπο και τα 40 λεπτά γιατί είμαστε καινούρια ομάδα ακόμη. Βέβαια, στο θέμα ενέργειας είμαστε καλύτεροι από την περσινή σεζόν, καθώς οι νέοι παίκτες είναι πιο μικροί σε ηλικία, αλλά στο να διαβάζουν τις καταστάσεις είμαστε πίσω σε σχέση με πέρυσι.

Και εγώ θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον Βασίλη Θαρρενό γιατί δεν είναι μόνο η δουλειά που κάνει ως φυσιοθεραπευτής, αλλά κυρίως για το χαμόγελο και τη θετική αύρα που δίνει στην ομάδα. Καλή συνέχεια στον κόουτς και στον Αρκαδικό".

Τέλος, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είπε: " Είχαμε πει ότι για να μετράει η νίκη στην Πάτρα, πρέπει να μην έχουμε απώλειες εντός έδρας. Το τεχνικό επιτελείο έκανε τρομερή στο σκάουτινγκ και ξέραμε ακριβώς που θα χτυπήσει ο Αρκαδικός. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ομάδας και ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, ενώ μαζί με το καλό ξεκίνημα που κάναμε με τη βοήθεια του κόσμου πήραμε μία σημαντική διαφορά από την αρχή.

Βέβαια, ο κόουτς έχει κάποια παράπονα από εμάς γιατί στο τέλος χαλαρώσαμε και η διαφορά μειώθηκε. Δεν ικανοποιείται ποτέ και αυτό μας κάνει καλύτερους. Όσο για τη νίκη, είναι σημαντική και ο κόουτς λέει ότι είναι δουλειά των παικτών. Δεν επαναπαυόμαστε γιατί έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας και από Δευτέρα συνεχίζουμε. Εμείς αφιερώνουμε τη σημερινή νίκη στον φυσιοθεραπευτή μας, Βασίλη Θαρρενό, γιατί πάει να προστατέψει την πατρίδα και αύριο φεύγει", και κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση για την προσωπική του απόδοση:

" Τα τελευταία τρία χρόνια είναι περίεργα με τους τραυματισμούς. Μέχρι στιγμής είμαι υγιής. Αλλά, όλο αυτό οφείλεται στον προπονητή. Όταν ξέρει τι ζητά και τι μπορεί να δώσεις εσύ και η συνεργασία είναι άψογη όλη την εβδομάδα, θα φανεί και το Σάββατο".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ