Ιωνικός Νικαίας: Πρόταση στον ΕΣΑΚΕ για νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Ο Ιωνικός Νικαίας ετοιμάζεται για την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ και δείχνει αποφασισμένος να συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα. Όπως έγινε γνωστό, οι νεοφώτιστοι έστειλαν πρόταση στον ΕΣΑΚΕ για νέο σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της Basket League.

Ο Ιωνικός Νικαίας επιστρέφει φέτος στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Ο πρόεδρος Βαγγέλης Τσάπας και οι συνεργάτες του θέλουν ο ιστορικός σύλλογος να επιστρέψει δυναμικά και στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Basket League. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ιωνικός απέστειλε στον Πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, κ. Βαγγέλη Γαλατσόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή, κ. Γιώργο Κονδύλη μία πρόταση νέου συστήματος διεξαγωγής των αγώνων της Basket League.

Αναλυτικά:

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Θα θέλαμε να σας παραθέσουμε κάποιες διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την κατανομή των ομάδων και τη δημιουργία των ομίλων:

Στην πρώτη χρονιά της λειτουργίας του νέου συστήματος διεξαγωγής αγώνων η δημιουργία των ομίλων(Α' και Β') θα γίνει έως εξής:

1. Οι πρώτες τέσσερις(4) ομάδες της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Basket League θα μπουν στην κληρωτίδα απ' όπου οι δύο(2) θα τοποθετηθούν στον Α' Όμιλο και οι άλλες δύο(2) στον Β' Όμιλο.

2. Οι ομάδες που τερμάτισαν από την 5η θέση έως και την 8η θέση θα μπουν αντίστοιχα στην κληρωτίδα απ' όπου θα προκύψουν οι δύο(2) ομάδες που θα μπουν στον Α' Όμιλο και οι δύο(2) ομάδες που θα μπουν στο Β' Όμιλο.

3. Οι ομάδες από την 9η θέση έως τη 12η θα μπουν επίσης στην κληρωτίδα απ' όπου και θα ταξινομηθούν οι δύο(2) ομάδες στον Α' Όμιλο και οι δύο(2) ομάδες στο Β' Όμιλο.

4. Τέλος, οι ομάδες που θα ανεβαίνουν από την Α2 κατηγορία, έπειτα από κλήρωση, η μία θα μπαίνει στον Α' Όμιλο και η άλλη στο Β' Όμιλο.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, στην αναφορά μας στη δημιουργία των Γ' και Δ' ομίλων, ο Α4 και ο Β4 που θα αγωνίζονται μεταξύ τους για να προκύψει ο νικητής της σειράς(θα μπει στο Γ' Όμιλο των play off) και ο ηττημένος(θα μπει στο Δ' Όμιλο των play out) τα παιχνίδια θα είναι διπλά. Δηλαδή ένα παιχνίδι στην έδρα του ενός και ένα παιχνίδι στην έδρα του άλλου όπου ο νικητής θα προκύψει από τη διαφορά των μεταξύ τους πόντων.

Αναφορικά με τις αλλαγές των ξένων, στο συγκεκριμένο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, θα αποφασιστεί ύστερα από διεξοδική συζήτηση των Μελών του Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας Affidea,

Βαγγέλης Τσάπας

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS

equalizer