STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ίκαρος Καλλιθέας - Πανιώνιος 74-64

Ίκαρος Καλλιθέας - Πανιώνιος 74-64
INTIME SPORTS

Ο Ίκαρος Καλλιθέας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Πανιώνιο και πήρε την δεύτερη του νίκη με τον Θανάση Σκουρτόπουλο στον πάγκο του (74-64)!

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ίκαρος Καλλιθέας, ο οποίος επικράτησε στο κλειστό της Γλυφάδας του Πανιωνίου με 74-64.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για τον Ίκαρο με τον Θανάση Σκουρτόπουλο στον πάγκο του στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, πιστοποιώντας την ανοδική αγωνιστική του πορεία.

Οι γηπεδούχοι έλεγξαν το ματς, έκλεισαν τους διαδρόμους και χωρίς να χάσουν την ψυχραιμία τους στα τελευταία λεπτά του ματς έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα.

Για τους νικητές ο Μπεκ σταμάτησε στους 23 πόντους, ενώ ο Μπέινς πρόσθεσε 18. Για τον Πανιώνιο ο Καββαδάς ήταν ο μοναδικός που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (11π.).

Ο αγώνας:

Ο Ίκαρος Καλλιθέας ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο και κατάφερε στα πρώτα λεπτά του αγώνα να βγάλει εκτός ρυθμού τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης. Με αυτόν τον τρόπο ο Φάνης Κουμπούρας με δύο εύστοχες βολές θα κάνει το 7-4 για τους γηπεδούχους.

Ο Αθανασούλας, όμως θα δώσει το προβάδισμα στον Πανιώνιο στο 7', με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να διατηρούν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Μπίλι Κις θα ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Καββαδάς με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή θα κάνει το 16-19 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου, με το σκορ να μην αλλάζει, καθώς ο Κουμπούρας θα αστοχήσει.

Στη συνέχεια, πάντως ο Ίκαρος θα ανεβάσει ξανά την απόδοση του και θα ξεκινήσει το δεύτερο δεκάλεπτο, όπως και το πρώτο. Παρόλα αυτά, ο Γιάνκοβιτς θα σημειώσει το 22-27 για να απαντήσει ο Μπεκ και να ρίξει την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στους τρεις πόντους (24-27).

Κανένας από τους δύο δεν θα καταφέρει να ξεφύγει στο σκορ, με τον Μπεκ έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων να σημειώσει το 33-31. Ο ίδιος παίκτης ένα λεπτό πριν το ημίχρονο με δύο εύστοχες βολές θα πετύχει το 37-36. Οι γηπεδούχοι θα ελέγχουν το παιχνίδι και θα καταφέρουν με κάρφωμα του Μπέινς να κάνουν το 41-38.

Διατήρησε το προβάδισμα

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Ίκαρος θα διατηρήσει το προβάδισμα του απέναντι στον Πανιώνιο, ο οποίος θα προσπαθήσει να μειώσει την διαφορά και να πάρει τα ηνία του αγώνα. Ο Παραγιός στο 25' με 1/2 βολές θα μειώσει στους τέσσερις πόντους για τους φιλοξενούμενους (52-48), με τους Κουμπούρα, Βασίλιεβιτς να αστοχούν σε διαδοχικές προσπάθειες για την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Ο Πανιώνιος θα πιέσει, αλλά ο Ίκαρος θα είναι εκείνος που θα καταφέρει να κλείσει την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 54-50, ύστερα από καλάθι του Μπίλι Κις και τον Πολυτάρχου να μην καταφέρνει να ανεβάσει την διαφορά έπειτα από άστοχο σουτ τριών πόντων.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, ο Ίκαρος θα μπει δυνατά στο ματς και θα μπορέσει με έξι διαδοχικούς πόντους να ξεφύγει με οκτώ στο 33' (60-52). Ο Κις με εύστοχο σουτ τριών πόντων θα κάνει το 60-55 για να ανεβάσει την διαφορά στους επτά πόντους ο Μπέινς (62-55), προτού ο Κις και πάλι μειώσει στους πέντε (62-57).

Ο Πανιώνιος θα πιέσει, όμως ο Μπεκ με 2/2 βολές θα κάνει το 66-61 για να απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Μάριου Μπατή (66-64). Τη λύση θα δώσει ο Σάσα Βασίλιεβιτς, ο οποίος θα ευστοχήσει και εκείνος με τη σειρά του σε σουτ τριών πόντων, ανεβάζοντας την διαφορά στους πέντε πόντους (69-64). Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρηση ο Μπέινς θα αστοχήσει σε τέσσερις βολές, ο Στίβεσον σε δύο, ενώ είχε μεσολαβήσει ένα άστοχο τρίποντο του Βασίλη Ξανθόπουλου.

Ο Μπεκ με 1/2 βολές θα είναι εκείνος που θα δώσει τέλος στην αστοχία των δύο ομάδων, με τον Ίκαρο να παίρνει τη νίκη, δεύτερη του με τον Θανάση Σκουρτόπουλο στον πάγκο του με 74-64.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 41-38, 54-50, 74-64.

Ίκαρος Καλλιθέας (Σκουρτόπουλος): Σκορδίλης, Μπάξτερ 9, Κουμπούρας 4, Καράμπουλας, Πολυτάρχου, Τσιάρας 4, Βασίλιεβιτς 9(3), Αγαδάκος 7, Μπέινς 18, Μπεκ 23(2), Λιούμπισιτς, Λαρεντζάκης.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 4, Κις 9(1), Αθανασούλας 2, Στίβεσον 4, Ντίμπλερ 5(1), Μπατής 8(2), Γιάνκοβιτς 9, Καββαδάς 11, Ιωάννου, Νάτζφεϊ 7(1), Μπόισα, Παραγιός 5.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ