STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η Ζάλγκιρις, το ξέσπασμα και η... Ακρόπολη

Η Ζάλγκιρις, το ξέσπασμα και η... Ακρόπολη

Ο Σάσα Πάβλοβιτς αναφέρθηκε -στο blog του- στη νίκη και την καλή εμφάνιση απέναντι στη Ζάλγκιρις, την ώρα που εξέφρασε τον θαυμασμό του για την Ακρόπολη. Διαβάστε τι έγραψε ο Άκης Καλλινικίδης για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αρκαδικό.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στην Euroleague μετά τις δύο σερί ήττες, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Οι "πράσινοι" έπαιξαν ωραίο μπάσκετ απέναντι στη Ζάλγκιρις Κάουνας, της οποίας επικράτησαν με +35 για να δείξουν πως έχουν κάνει βήματα προόδου.

Στην εξέλιξη των τελευταίων εβδομάδων και τη βελτίωση της ομάδας αναφέρθηκε ο Σάσα Πάβλοβιτς, μέσω του blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. Ο 32χρονος φόργουορντ (σήμερα έχει τα γενέθλιά του) δεν παρέλειψε πάντως να σχολιάσει την επίσκεψή του στην Ακρόπολη, εκφράζοντας τον θαυμασμό του.

Από την πλευρά του, ο Άκης Καλλινικίδης εστίασε στον ιστορικό χαρακτήρα της επίσκεψης του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη για την αναμέτρηση με τους νεοφώτιστους.

Το blog του Σάσα Πάβλοβιτς

Χαιρετώ τους φίλους του μπάσκετ,

διανύουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα για εμάς. Μετά την ήττα μας στην Πολωνία από τη Ζιελόνα Γκόρα αναζητούσαμε την αντίδραση και την απάντησή μας.

Αντιμετωπίσαμε τον Απόλλωνα στην Πάτρα. Γνωρίζαμε ότι ο αγώνας δεν θα ήταν εύκολος καθώς πέρα από την ποιότητα και την προσπάθεια που καταβάλλει κάθε ομάδα, ο Παναθηναϊκός από μόνος του δίνει επιπλέον κίνητρο σε όποιον τον αντιμετωπίζει.

Οι παίκτες του Απόλλωνα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας δυσκολέψουν. Σούταραν, ευστόχησαν, πίστεψαν κι έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ. Εμείς αντιδράσαμε σε όλα αυτά και καταφέραμε να συνεχίσουμε την αήττητη παρουσία μας στο πρωτάθλημα.

Ακολούθως μείναμε στην Ελλάδα ώστε να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις. Θα επιμείνω στο ότι η πολύ καλή μας παρουσία κόντρα στη Ζαλγκίρις είχε να κάνει με το ότι το πρόγραμμα μας επέτρεψε να μείνουμε στην Αθήνα, να προπονηθούμε για μέρες στο ΟΑΚΑ. Ακόμα και το να κοιμηθούμε τόσες μέρες στο σπίτι μας, κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει, αλλάζει την κατάσταση, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Ο Τζέιμς επέστρεψε αλλά ο Νικ απέκτησε πρόβλημα από τον αγώνα στην Πάτρα. Κι όμως αγωνίστηκε με νάρθηκα στο δάχτυλο κόντρα στη Ζαλγκίρις και για το λόγο αυτό, για τη θέληση και την πίστη του δεν μπορώ παρά να του εκφράσω τα συγχαρητήριά μου. Με τη Ζαλγκίρις δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο, ο κόσμος ευχαριστήθηκε ενώ αγωνίστηκαν και οι μικροί, που εκφράζουν το μέλλον του Παναθηναϊκού κι αυτό είναι σπουδαίο.

Τώρα προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα με τον Αρκαδικό στην Τρίπολη. Μια ομάδα που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία κι επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Για τους αντιπάλους μας είναι ένας ξεχωριστός αγώνας. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν, δεν έχουν άγχος. Για εμάς είναι τεράστιο το κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες, να προοδεύσουμε αγωνιστικά, να βρούμε ρυθμό. Κι όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στον αντίπαλό μας και με θέληση να είμαστε ακόμα καλύτεροι.

Σε ό,τι αφορά στην καθημερινότητά μου, βρήκαμε την ευκαιρία με τη σύζυγό μου κι επισκεφτήκαμε την Ακρόπολη, ένα μνημείο παγκόσμιου πολιτισμού, ένα από τα θαύματα του πλανήτη. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία, μια ξεχωριστή στιγμή. Είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείς και να μάθεις την ιστορία του όταν βρίσκεσαι στην Ελλάδα. Γι αυτό και το μοιράζομαι μαζί σας.

Θα τα πούμε πάλι την επόμενη εβδομάδα.

Σάσα

Το blog του Άκη Καλλινικίδη

Φίλες και φίλοι υπό κανονικές συνθήκες ο πρόλογος στο σημερινό μας ραντεβού θα ήταν διαφορετικός, αφού την Δευτέρα έρχεται μια σπουδαία στιγμή για την ομάδα μου, η οποία αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι γιορτή.

Ωστόσο οι εξελίξεις, τα όσα βλέπουμε και διαβάζουμε καθημερινά δεν μου αφήνουν πολλά περιθώρια να ξεφύγω από αυτό, να σκεφτώ κάτι άλλο και να γράψω… σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Είναι, τουλάχιστον, θλιβερό να βλέπουμε αυτές τις εικόνες, να διατυμπανίζουμε και να χαιρόμαστε γι’ αυτό πως έχουμε φτάσει στο 2015 και όλα (από την τεχνολογία μέχρι τις ίδιες τις ζωές μας) έχουν ήδη προχωρήσει και παράλληλα να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες.

Η απογοήτευση είναι μεγάλη και η αλήθεια είναι πως είναι καιρό τώρα, βλέποντας όλα όσα συμβαίνουν στην Συρία, στο Λίβανο και στις άλλες πληγείσες από τρομοκρατικά χτυπήματα περιοχές, όμως το τελευταίο συμβάν ενδεχομένως να ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής. Το ποτήρι της… παρατηρητικότητας.

Οι αντιδράσεις που μπορούν να υπάρξουν είναι πολλές και ο καθένας θα κρίνει με ποιον τρόπο μπορεί να το κάνει.

Ωστόσο, δυστυχώς ή… τώρα που το ξανασκέφτομαι, ευτυχώς για να ξεχαστούμε κιόλας πρέπει να μιλήσουμε και για μπάσκετ. Τη Δευτέρα η Τρίπολη, η πόλη που ζω τον τελευταίο ενάμιση χρόνο θα ζήσει στιγμές που, τουλάχιστον, μπασκετικά δεν φανταζόταν. Ο Παναθηναϊκός του Διαμαντίδη, του Φώτση έρχεται για να παίξει μαζί μας.

Είναι από τα παιχνίδια που χαίρεται και απολαμβάνει κάθε αθλητής. Το γεγονός, μάλιστα, πως θα υπάρχει και το sold out μας προδιαθέτει θετικά εξ αρχής. Πάμε να το ζήσουμε και την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα…

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ