STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η προϋπόθεση για την Α1

Η προϋπόθεση για την Α1

Η σύσταση της νέας ΚΑΕ στον Κόροιβο είναι κοντά στην ολοκλήρωση, όμως κάποια χρέη της Ξάνθης ταλαιπωρούν τους διοικούντες της ομάδας που είναι κοντά στο να ξεπεράσουν ακόμα ένα σκόπελο.

Ο Κόροιβος ετοιμάζεται για την παρθενική του σεζόν στην Α1 κι όλη η πόλη της Αμαλιάδας φαίνεται να μετρά αντίστροφα για να δει την ομάδα στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας. Ο Χάρης Μαρκόπουλος ήδη έχει αρχίσει να καταστρώνει τα αγωνιστικά του πλάνα, καθώς οι Τζος Μαγκέτι και Σάσα Βασίλιεβιτς έχουν ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα. Για να φτάσουμε όμως μέχρι εδώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, χρειάστηκε η διοίκηση της ομάδας να δώσει μία μάχη με το χρόνο προκειμένου να καταφέρει να συγκεντρώσει ένα ποσό που αγγίζει τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Το ιστορικό αυτού του χρέους χρονολογείται από τη σεζόν 2010-11 όταν και ο Κόροιβος απορρόφησε την Ξάνθη ανεβαίνοντας από την Β' εθνική στην Α2 παίρνοντας ουσιαστικά την θέση της θρακιώτικης ομάδας στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας. Στην συμφωνία που είχε υπάρξει τότε μεταξύ των δύο πλευρών αναφερόταν πως η ομάδα της Αμαλιάδας θα έπρεπε να πληρώσει τα χρέη που είχε η Ξάνθη προς τους παίκτες που αγωνίστηκαν με τη φανέλα της την προηγούμενη σεζόν.

Η συμφωνία μπορεί να έγινε, όμως ο Κόροιβος δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να ξεπληρώσει τα χρωστούμενα με αποτέλεσμα οι παίκτες της Ξάνθης να προσφύγουν δικαστικά και εν τέλει να δικαιωθούν. Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τους διοικούντες του Κοροίβου από την πρώτη ημέρα που βρέθηκαν στο κατώφλι της Α1 να πρέπει να βρουν ένα ποσό που αγγίζει τα 100 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτό το χρέος και να μπορέσουν να προχωρήσουν στη σύσταση της νέας ΚΑΕ και να αποκτήσουν ΑΦΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr έπειτα από μεγάλη προσπάθεια των διοικούντων ένα πολύ σημαντικό μέρος του ποσού έχει συγκεντρωθεί και πλέον ο δρόμος προς την σύσταση της ΚΑΕ και επομένως για την πρώτη συμμετοχή της ομάδας στην Α1 είναι ανοικτός.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ