STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η κορυφαία πεντάδα της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League

Η κορυφαία πεντάδα της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League
EUROKINISSI

Το Sport24.gr παρουσιάζει τους πέντε παίκτες που ξεχώρισαν από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου για την 3η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Η τρίτη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League δεν είχε το μεγάλο ντέρμπι, είχε όμως αμφίρροπες αναμετρήσεις και σημαντικές επιδόσεις. O Δημήτρης Αγραβάνης των δυο ατομικών ρεκόρ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και μπήκε φυσικά και στην κορυφαία πεντάδα που έφτιαξε το Sport24.gr, με τον Σάκοτα να κατεβαίνει μία θέση και τον παίκτη του Ολυμπιακού να ανεβαίνει μία ώστε... όλοι οι καλοί να χωρέσουν στο ίδιο σχήμα.

POINT GUARD - ΝΙΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ

Ο άσος του Προμηθέας ήταν απολαυστικός στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του επί του Πανιωνίου . Σε 36 λεπτά πέτυχε 17 πόντους με 2/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 4/5 βολές, μάζεψε 3 αμυντικά ριμπάουντ, μοίρασε 8 ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και συγκέντρωσε 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. 0 27χρονος πλέον Γκίκας βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, καθώς είχε κάνει σπουδαία εμφάνιση και απέναντι στον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας (13 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 2 κλεψίματα). Κλήθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και διανύει την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του.

SHOOTING GUARD - ΜΑΡΚΟΥΣ ΠΟΣΛΙ

Τι κι αν δεν ήταν στη βασική πεντάδα του Κοροίβου, ο Αμερικανός γκαρντ έκανε πράγματα και θαύματα στην εντός έδρας νίκη της ομάδας του επί του Κολοσσού. Σε 23 λεπτά συμμετοχής έβαλε 26 πόντους με 4/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 6/6 βολές, μάζεψε 3 αμυντικά ριμπάουντ, έδωσε δυο ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και έβαλε και το νικητήριο σουτ , αυτό με το οποίο έγραψε το τελικό 79-76. Διανύει κι αυτός μια εξαιρετική περίοδο, καθώς στο προηγούμενο παιχνίδι είχε σταματήσει στους 21 πόντους στην εκτός έδρας ήττα από το Ρέθυμνο Cretan Kings.

SMALL FORWARD - ΝΤΟΥΣΑΝ ΣΑΚΟΤΑ

Αρχηγός, με όλη τη σημασία της λέξης. Όσο κι αν "γεμίζει" το ρόστερ της ΑΕΚ, ο Σάκοτα βρίσκει τρόπους για να μένει σε υψηλό επίπεδο. Απέναντι στο Ρέθυμνο έπαιξε 29 λεπτά, για να σκοράρει 23 πόντους με 8/8 δίποντα (!), 1/4 τρίποντα και 4/4 βολές, ενώ μάζεψε 4 ριμπάουντ και έκανε ένα κλέψιμο για να συγκεντρώσει 26 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

POWER FORWARD - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Σαν το παλιό, καλό κρασί, ο 35χρονος forward παραμένει μία τρομερά σταθερή μονάδα για τον ΠΑΟΚ. Μπορεί η Κύμη να μην απείλησε ποτέ πραγματικά, όμως για να κρατηθούν οι Ευβοιώτες σε απόσταση ασφαλείας, χρειάστηκε να κάνει ο Μαργαρίτης άλλη μία ουσιαστική, οικονομική, πληθωρική εμφάνιση . Σε 30 λεπτά συμμετοχής, σκόραρε 15 πόντους με 4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 4/8 βολές, μάζεψε 7 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ, έκανε ένα κόψιμο και δυο κλεψίματα και συγκέντρωσε 23 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

CENTER - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Δεν είναι center, πρέπει όμως να χωρέσει στην πεντάδα γιατί είναι ο MVP της τρίτης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League . Έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (20) και αξιολόγηση (32), καθώς στα 25 λεπτά που έμεινε στο παρκέ του ΣΕΦ έγραψε 5/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7/9 βολές, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και ένα κλέψιμο. Μπορεί τα Τρίκαλα να μην είναι ο αντίπαλος απέναντι στον οποίο θα βγάλει μια ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού ασφαλή συμπεράσματα, όμως ο 23χρονος ψηλός παίζει καλό μπάσκετ, έχει αρπάξει τις ευκαιρίες και δικαιώνει τους Πειραιώτες που του έδωσαν επέκταση συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ