STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η επαρχία παίζει μπάσκετ

Η επαρχία παίζει μπάσκετ

Δεν ξανάγινε! Για πρώτη φορά η Α1 ξεκινάει με εφτά επαρχιακές ομάδες να μπαίνουν στη γραμμή εκκίνησης και το Sport24 δίνει τον λόγο στους πρωταγωνιστές για να μας πουν τι σημαίνει αυτό για το ελληνικό μπάσκετ

Μετά από την απαραίτητη καλοκαιρινή διακοπή το πρωτάθλημα της Α1 μπαίνει και πάλι σήμερα (10/10) στην γραμμή εκκίνησης ενός μαραθωνίου που αναμένεται να προσφέρει πολλές συγκινήσεις σε όλους τους φιλάθλους. Η φετινή χρονιά, όμως δεν είναι σαν τις όλες τις προηγούμενες. Ο λόγος; Μα γιατί φέρνει έναν... αέρα αποκέντρωσης! Ούτε λίγο, ούτε πολύ στο πρωτάθλημα της ΣΚΡΑΤΣ Basket League θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά εφτά ομάδες που δεν θα προέρχονται από τα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) κι αυτό είναι αρκετό για να δώσει ένα διαφορετικό χρώμα σε ένα πρωτάθλημα αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Ουσιαστικά το 50% των ομάδων θα προέρχεται από την επαρχία, ενώ το ποσοστό θα γινόταν ακόμα μεγαλύτερο αν ο ΚΑΟΔ δεν αποσυρόταν από τη λίγκα δίνοντας την σκυτάλη στο Λαύριο.

Με αφορμή αυτό το ιστορικό γεγονός, το Sport24 επικοινώνησε με τους ανθρώπους των επαρχιακών ομάδων που θα αγωνίζονται φέτος στην Α1 και ζήτησε την άποψη παικτών, προπονητών και παραγόντων. Όλοι κλήθηκαν να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

Α) Πως σας φαίνεται που για πρώτη φορά η Α1 θα έχει 7 επαρχιακές ομάδες;

Β) Τι σημαίνει αυτό για το ελληνικό μπάσκετ;

Γ) Τι θέλει να προσφέρει η ομάδα σας στο φετινό πρωτάθλημα;

"Ευκαιρία να δημιουργηθούν πρότυπα"

Η επαρχία παίζει μπάσκετ

Δημήτρης Τζέτζος (Εκτελεστικός Διευθυντής και υπεύθυνος Μάρκετινγκ κι Επικοινωνίας) - ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Α: " Είναι ένα γεγονός που δημιουργεί θετικά συναισθήματα αλλά και ελπίδες για το Ελληνικό μπάσκετ. Είναι όμως και μια πραγματικότητα που αφ' ενός αλλάζει τον ελληνικό χάρτη, αφ' ετέρου όμως πρέπει να προβληματίσει ώστε να επανασχεδιαστούν πολλά πράγματα, όπως οι υποδομές (γήπεδα κλπ), τα έξοδα μεταφοράς, ειδικότερα των μικρο-μεσαίων ομάδων, τα χορηγικά προγράμματα, τα τηλεοπτικά και άλλα. Μην ξεχνάμε ότι και η φετινή Α2 είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ με πολλές επαρχιακές ομάδες να διεκδικούν την άνοδο στην Basketleague".

Β: " Σημαίνει πολλά πράγματα. Κατ αρχήν δίνεται η ευκαιρία στους φιλάθλους της επαρχίας να παρακολουθήσουν αγώνες με αθλητές πανευρωπαικού και παγκόσμιου βεληνεκούς, που προσφέρουν θέαμα και ανταγωνισμό. Δίνεται επίσης η ευκαιρία στην νεολαία να δημιουργήσει πρότυπα από τέτοιας εμβέλειας αθλητές και να αγαπήσει περισσότερο τον αθλητισμό και ειδικότερα το μπάσκετ. Δημιουργείται τέλος ένας ιδιαίτερος κύκλος εργασιών στις επαρχιακές πόλεις που τον προσφέρει το μπάσκετ. Όπως ανέφερα όμως και παραπάνω βασικό σημείο είναι ο επανασχεδιασμός των αθλητικών υποδομών από την πολιτεία".

Γ: " Ο Κόροιβος την επερχόμενη χρονιά, όπως και την περσινή, έχει πρώτο στόχο το ευ αγωνίζεσθαι, και μέσα σε καθαρά πλαίσια να προσφέρουμε όμορφο θέαμα και αθλητικό πολιτισμό. Ο Κόροιβος έδειξε τις αρχές του την χρονιά που πέρασε, εντυπωσιάζοντας την φίλαθλη Ελλάδα και κέρδισε πανάξια το βραβείο ήθους 2015. Ευχόμαστε να έχουμε μια καλή και υγιή χρονιά με σπουδαίο μπασκετικό θέαμα".

"Ιδανική ατμόσφαιρα για να παίζουμε"

Η επαρχία παίζει μπάσκετ
INTIME SPORTS

Γιάννης Αθανασούλας (Καλαθοσφαιριστής) - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Α: " Σίγουρα είναι κάτι θετικό γιατί παραδοσιακά όλες οι επαρχιακές ομάδες έχουν δείξει ότι μαζεύουν κόσμο γεμίζοντας το γήπεδο. Για εμάς τους αθλητές αυτό είναι εξαιρετικό γιατί δημιουργείται μία ωραία, ζεστή και μπασκετική ατμόσφαιρα που είναι ιδανική για να παίζουμε. Γενικά οι ομάδες από την επαρχία στηρίζουν πολλά στην έδρα τους και παίρνοντας ώθηση από εκεί βοηθάνε για να γίνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό, καθώς σύλλογοι που είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τους υπόλοιπους πολλές φορές δυσκολεύονται να περάσουν από τέτοιες έδρες".

Β: " Είναι πολύ καλό και σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ η αποκέντρωση κι η γενικότερη ανάπτυξη που έχει η περιφέρεια. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που είναι στο dna του Έλληνα, οπότε όσο περισσότερο απλώνεται και διαδίδεται στην ελληνική περιφέρεια τόσο περισσότερος κόσμος θα έρχεται κοντά στο άθλημα και θα βρίσκεται στα γήπεδα για να δει τα είδωλά του. Αυτό, κατ' επέκταση, θα παρακινήσει ακόμα περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ κι έτσι θα βελτιωθεί η παραγωγική διαδικασία. Τελικά όλα είναι ένας κύκλος που συνδέονται μεταξύ τους οι κρίκοι".

Γ: " Η δική μας ομάδα εκπροσωπεί μία άκρως μπασκετική πόλη. Ο Απόλλωνας έχει σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια στην Α1 κι αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε συνδυάζοντας με καλό κι ελκυστικό μπάσκετ. Θέλουμε ο Απόλλωνας να συνεχίσει να προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ εικόνες από ένα γεμάτο γήπεδο με μπασκετικό κοινό αλλά και αγωνιστικά να βλέπει ο κόσμος μία ομάδα που θα παλεύει για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι".

"Το άθλημα μένει ζωντανό στη βάση του"

Η επαρχία παίζει μπάσκετ
INTIME SPORTS

Γιάννης Καστρίτης (Προπονητής) - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Α: " Νομίζω πως είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον που δίνει μία ξεχωριστή νότα στο φετινό πρωτάθλημα. Σε πολύ δύσκολους, οικονομικά, καιρούς είναι εξαιρετικά επίπονο να συντηρηθεί μία επαρχιακή ομάδα κι αν μη τι άλλο η παρουσία 7 ομάδων από την επαρχία είναι η απόδειξη ότι αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν πραγματικά το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Θεωρώ πως όλο αυτό θα αποτυπωθεί και με την προσέλευση του κόσμου και τα γεμάτα γήπεδα, το οποίο θα αποτελέσει ένα ακόμη τεράστιο κέρδος για τη χρονιά που ξεκινάει".

Β: " Για το ελληνικό μπάσκετ είναι κάτι πολύ σημαντικό, αφού φαίνεται πως το άθλημα παραμένει ζωντανό στη βάση του. Το μπάσκετ καταφέρνει να επιβιώνει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και επιπλέον αποτελεί τρόπο διεξόδου μέσα στη σκληρή καθημερινότητα που άπαντες βιώνουν".

Γ: " Η ομάδα μας θέλουμε να εκπέμπει υγεία σε κάθε της έκφραση. Είναι η πρώτη μας παρουσία στην κορυφαία κατηγορία και είναι πολύ νωρίς να πούμε πως ήρθαμε για να δώσουμε κάτι. Θέλουμε να γνωρίσουμε το καινούριο μας περιβάλλον, να αναπτυχθούμε μέσα σε αυτό και με μικρά, σταθερά βήματα να καταφέρουμε παιχνίδι με το παιχνίδι να αποδείξουμε ότι ανήκουμε εδώ. Ο κόσμος της Τρίπολης διψάει για μπάσκετ και θεωρώ πως το γήπεδο μας θα είναι γεμάτο σε κάθε αγώνα μας, οπότε ένα πρώτο στοίχημα για εμάς είναι όλοι να απολαύσουν την όμορφη ατμόσφαιρα της έδρας μας. Σε ότι έχει να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα παλεύει και θα δίνει τον καλύτερο του εαυτό κάθε αγωνιστική".

"Ευκαιρία για τους φιλάθλους της περιφέρειας"

Η επαρχία παίζει μπάσκετ

Σταύρος Σχίζας (Καλαθοσφαιριστής) - ΡΕΘΥΜΝΟ

Α: " Είναι υπέροχο που έχουμε τόσες πολλές ομάδες από όλη την Ελλάδα στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό δεν είναι καλό μόνο για την λίγκα, αλλά και για τους φιλάθλους που πλέον έχουν την ευκαιρία να δουν αγώνες Α1 στην πόλη τους! Επίσης είναι απαραίτητο και για το πρόγραμμα των ομάδων επειδή νέα παιδιά ξεκινούν να ασχολούνται με το άθλημα κι αποκτούν πρότυπα που μπορούν να τα εμπνεύσουν κάθε εβδομάδα που τους βλέπουν στο γήπεδο. Επιπροσθέτως βλέπουν από κοντά τους αγαπημένους τους παίκτες χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού".

Β: " Όπως είπα και πριν είναι σπουδαίο τα νέα παιδιά να βλέπουν αγώνες επιπέδου Α1 στην πόλη τους. Ευτυχώς όλες οι ομάδες είναι καλές και είμαι σίγουρος ότι θα δούμε ακόμα ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολλές εκπλήξεις".

Γ: " Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε τους φιλάθλους μας να περνάνε καλά βλέποντας μας να αγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλουμε να δουλεύουμε και να παλεύουμε σκληρά για τη νίκη σε κάθε ματς. Πρώτος μας στόχος είναι να μπούμε στα πλέι οφ και μετά να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Θέλω να ευχηθώ σε όλους να έχουμε μία καλή σεζόν με υγεία και χωρίς τραυματισμούς".

"Έξτρα κίνητρο για τα νέα παιδιά"

Η επαρχία παίζει μπάσκετ
INTIME SPORTS

Κώστας Φλεβαράκης (Προπονητής) - ΤΡΙΚΑΛΑ

Α: " Το έχω πει και παλιότερα ότι όσες περισσότερες είναι οι επαρχιακές ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα τόσο καλύτερα είναι. Οι τοπικές κοινωνίες στηρίζουν τις ομάδες των πόλεων τους και δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα στα παιχνίδια".

Β: " Απλώνεται το μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα, το άθλημα γίνεται πιο δημοφιλές, οι φίλαθλοι της επαρχίας έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά τις μεγάλες ομάδες, και ειδικά τα νέα παιδιά αποκτούν ένα έξτρα κίνητρο να ασχοληθούν μέσω των τοπικών ακαδημιών με το μπάσκετ".

Γ: " Ο βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία υγιή ομάδα και για τον λόγο αυτό κινούμαστε σε χαμηλό μπάτζετ ώστε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Αγωνιστικά θα προσπαθήσουμε όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές να είμαστε ανταγωνιστικοί, να παίζουμε με πάθος και οι φίλαθλοι μας να μένουν ικανοποιημένοι από αυτό που θα βλέπουν στο παρκέ".

"Μόνο κέρδη μπορεί να έχουμε"

Η επαρχία παίζει μπάσκετ

Γιάννης Δεμερτζής (Καλαθοσφαιριστής) - Ε.Κ. ΚΑΒΑΛΑΣ

Α: " Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο που η φετινή Α1 θα έχει εφτά επαρχιακές ομάδες. Είναι ευχάριστο που το μπάσκετ εξαπλώνεται και ολοένα περισσότερος κόσμος γνωρίζει κι έρχεται πιο κοντά με το άθλημα. Ο κόσμος της επαρχίας "διψάει" για να δει ωραίους αγώνες από κοντά γι αυτό και τα περισσότερα επαρχιακά γήπεδα είναι γεμάτα κι έχουν ωραία ατμόσφαιρα. Το πιο σημαντικό είναι να δούμε γεμάτα γήπεδα γιατί το μπάσκετ είναι το άθλημα που φέρνει τις περισσότερες επιτυχίες κάθε χρόνο".

Β: " Η εξάπλωση του αθλήματος που προανέφερα είναι για εμένα το μεγαλύτερο κέρδος για το ελληνικό μπάσκετ. Ο κόσμος της επαρχίας έρχεται σε άμεση επαφή με το μπάσκετ και δεν το παρακολουθεί μόνο μέσα από την τηλεόραση. Αυτή η αμεσότητα σημαίνει ότι όλο και περισσότερος κόσμος δένεται κι αγαπά το άθλημα μας. Αυτό μόνο κέρδη μπορεί να έχει".

Γ: " Η ομάδα μου, η Καβάλα, θέλει να παίξει φέτος ένα ελκυστικό μπάσκετ. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε με πάθος και μυαλό, ώστε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια μας στηρίζει με όλη του τη δύναμη. Σε κάθε αγώνα οι φίλαθλοι μας δημιουργούν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και όπως τόσα χρόνια έτσι και φέτος τον περιμένουμε να είναι ο 6ος παίκτης μας".

"Ακόμη πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα"

Η επαρχία παίζει μπάσκετ
INTIME SPORTS

Γιαννούλης Λαρεντζάκης (Καλαθοσφαιριστής) - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ

Α: " Είναι ένα πάρα πολύ καλό δείγμα, ότι οι αθηναϊκές ομάδες είναι οι μεγάλες μαζί με την Κηφισιά και πλέον υπάρχουν πολλές ομάδες από την επαρχία στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς αυτό δείχνει πως ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το μπάσκετ και εκεί".

Β: " Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται οπωσδήποτε την επαρχία. Με τις πολλές ομάδες από εκεί και με τη στήριξη του κόσμου τους, όπου γεμίζουν τα γήπεδα, περιμένουμε να γίνει ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα"

Γ: " Εμείς από την πλευρά μας, θέλουμε να προσθέσουμε θέαμα και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι. Επίσης, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί. Αλλά, ο στόχος μας είναι να κάνουμε μία χρονιά αν όχι καλύτερη, τουλάχιστον αντάξια της περσινής".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ