STOIXIMAN BASKET LEAGUE

"Γιατρικό" με 100άρα για τον Παναθηναϊκό

"Γιατρικό" με 100άρα για τον Παναθηναϊκό
STOLISVAGGELIS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα του Κολοσσού στο ΟΑΚΑ (107-66), στην επανεμφάνιση του Βλάντο Γιάνκοβιτς μετά από απουσία μίας εβδομάδας. Ντεμπούτο για τον Κώστα Παπαδάκη, συγχαρητήρια από Γιαννακόπουλο.

Μετά τη βαριά ήττα στη Βαρκελώνη ήρθε η άνετη επικράτηση στο ΟΑΚΑ, για τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" νίκησαν τον Κολοσσό με 107-66 για την 4η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, διευρύνοντας το αήττητο σερί τους εντός των τειχών.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα αφού πέραν της πρώτης περιόδου έλεγξε πλήρως τον ρυθμό, "έτρεξε" το γήπεδο, είχε ωραίες συνεργασίες και τέσσερις παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων. Παράλληλα, μοίρασαν και 34 (!) ασίστ, για να καταδείξουν το ομαδικό του παιχνιδιού τους.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε: "Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στη νέα γενιά".

Ο MVP

Εντάξει δεν ήταν ακριβώς ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης, αλλά το γεγονός και μόνο πως πήρε χρόνο συμμετοχής (2'01'') για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κάνει το παιχνίδι με τον Κολοσσό ιδιαίτερα σημαντικό για τον ίδιο. Ο Κώστας Παπαδάκης έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στους "θαλασσί" πετυχαίνοντας ένα τρίποντο και δίνοντας μια ασίστ, για να αποθεωθεί από φιλάθλους και συμπαίκτες.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν κάτι παραπάνω από ομαδικοί στο παιχνίδι, μοιράζοντας συνολικά 33 ασίστ. Οι 18 στο πρώτο ημίχρονο και οι υπόλοιπες 15 στο δεύτερο.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν οι "θαλασσί" έχασαν την επαφή τους με το σκορ, με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει από την περιφέρεια.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αρκετά... κεφάτος στην αναμέτρηση, αποκτώντας γρήγορα προβάδισμα πέντε πόντων (7-2 στο 2'54''), δίχως όμως να καταφέρει να το διατηρήσει. Ο γρήγορος ρυθμός που είχε από πολύ νωρίς το παιχνίδι δεν έδειχνε να προβληματίζει τους παίκτες του Κολοσσού, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική δουλειά στο μπροστινό μέρος του παρκέ (εν αντιθέσει με ό,τι γινόταν στο πίσω μέρος).

Κάπως έτσι προηγήθηκαν με +2 (9-11) στο 5'25'' μετά από 2/2 βολές του ΜακΓκι, ενώ λίγη ώρα αργότερα πέτυχαν πέντε σερί πόντους, για να πάρουν εκ νέου το πάνω χέρι στο σκορ (14-16 στο 8'41''). Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς επέλεξε να κάνει διαρκώς αλλαγές, με εννιά παίκτες να πατούν το παρκέ στο πρώτο δεκάλεπτο. Τακτική που έδινε στην ομάδα του τον μέγιστο βαθμό ενέργειας.

Οι "πράσινοι" βρέθηκαν μπροστά στο σκορ (21-19) στο φινάλε της πρώτης περιόδου, με δύο βολές του Ραντούλιτσα, αλλά ήταν σαφές πως ο προπονητής τους δεν έβλεπε όσα ήθελε στο παρκέ. Κάτι που άλλαξε στα επόμενα δέκα λεπτά, όταν "πάτησαν το γκάζι".

"Γιατρικό" με 100άρα για τον Παναθηναϊκό
STOLISVAGGELIS

Βλέπετε, στην εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός έφτιαξε αρκετά τα ποσοστά του στα περιφερειακά σουτ και με τους Λούντζη και Διαμαντίδη (δις), να σκοράρουν για τρεις, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (38-28) στο 16'42'', σημείο στο οποίο ο Άρης Λυκογιάννης προσπάθησε να αλλάξει το μομέντουμ, μέσα από τις αλλαγές που έκανε στα πρόσωπα που βρίσκονταν στην πεντάδα.

Ο προπονητής του Κολοσσού δεν πέτυχε πολλά όμως, αφού τα δεδομένα δεν άλλαξαν μέχρι την ανάπαυλα. Η ομάδα του δεν σκόραρε πλέον με ευκολία, έκανε συνεχόμενα λάθη (είχε 11 στο πρώτο ημίχρονο), ενώ ο Παναθηναϊκός έπαιρνε σκορ από όλους τους παίκτες. Κάπως έτσι έφτασε στο +13 (43-31) με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με το "τριφύλλι" να έχει 59% (19/32) εντός παιδιάς και 18 ασίστ!

"Γιατρικό" με 100άρα για τον Παναθηναϊκό
STOLISVAGGELIS

Είχαν φτάσει άλλωστε στις 25 ασίστ στο φινάλε της τρίτης περιόδου, που βρήκε τον Παναθηναϊκό στο +22 (75-53), μετά από εντυπωσιακό κάρφωμα του Χαραλαμπόπουλου. Το παιχνίδι είχε πάρει τον... δρόμο του, με το μοναδικό ενδιαφέρον που υπήρχε στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα να αφορά το τελικό σκορ και το αν θα αγωνιστεί ο Κώστας Παπαδάκης.

Εν τέλει ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 107-66 (με την κατοστάρα να έρχεται δια χειρός Πάβλοβιτς με κάρφωμα στο 38'58''), με τον 18χρονο γκαρντ να περνάει στο παρκέ με 2'01'' να μένουν για το τέλος, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους περίπου δύο χιλιάδες φίλους των "πρασίνων" που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Στο διάστημα που αγωνίστηκε πρόλαβε μάλιστα να σκοράρει για τρεις, σηκώνοντας στο πόδι τους συμπαίκτες του, που δεν σταμάτησαν να πανηγυρίζουν.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 47-34, 75-53, 107-66.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 15, Χαραλαμπόπουλος 11 (1), Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 14, Φελντέιν 16 (4), Διαμαντίδης 12 (2), Καλάθης 8, Παπαδάκης 3 (1), Παπαγιάννης 10, Λούντζης 6 (2).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 8, Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος 9 (1), Ντέιβις 8, Γεωργαλλής, Λίντεν 8 (2), Ρέλεφορντ 8, Αγγελάκος 2, Άχονεν 2, ΜακΓκι 13, Λιούις 8 (2).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ