STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γιατράς: "Αυτοκτονήσαμε, αλλά ο Άρης είχε διπλάσιες βολές"

Γιατράς: "Αυτοκτονήσαμε, αλλά ο Άρης είχε διπλάσιες βολές"

Ο Άρης λύγισε στην παράταση τον Προμηθέα και ο Μάκης Γιατράς στάθηκε στα πολλά λάθη της ομάδας του, αλλά στην διαφορά στον αριθμό των βολών. Τι δήλωσε ο Γιάννης Καστρίτης.

Ο Άρης στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Basket League επικράτησε ( 66-65) στην παράταση (κ.α.60-60) του Προμηθέα και ο Μάκης Γιατράς εστίασε στα πολλά λάθη που υπέπεσαν οι παίκτες του και στην διαφορά των ελευθέρων βολών, ενώ ο Γιάννης Καστρίτης μεταξύ άλλων συνεχάρη τον Διαμαντή Σλαφτσάκη για την άμυνά του στον Ριόν Μπράουν στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

"Πρώτα από όλα θα δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη. Εγώ θα μιλήσω για αυτό που μπορώ, υπάρχουν κάμερες, υπάρχουν δημοσιογράφοι για να κρίνουν τι έγινε σήμερα. Εμείς αυτοκτονήσαμε, κάναμε 27 λάθη. Ο Άρης είχε βέβαια διπλάσιες βολές (31 με 17), ο Άρης κυνηγούσε αλλά εμείς παίρναμε φάουλ. Όπως πήγε το παιχνίδι βέβαια το χάσαμε εμείς και δεν υποτιμώ την προσπάθεια του Άρη. Έχουν μείνει τέσσερα παιχνίδια, θα δούμε που θα καταλήξουμε στην κανονική περίοδο. Αλλά να ξέρουν ότι ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που έχει ήθος, που παλεύει μέσα στο γήπεδο. Προσπαθώ να μην μιλάω, προσπαθώ να είμαι ήρεμος. Από την στιγμή που θα ξεκινήσουν τα playoffs θα προσπαθήσουμε να είμαστε και πάλι μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας", ανέφερε αρχικά ο προπονητής του Προμηθέα στην αρχική του τοποθέτηση, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για την εικόνα της ομάδας του:

"Σίγουρα δεν παίξαμε καλά. Οδηγηθήκαμε σε 27 λάθη. Πρέπει να δείτε όμως πως οδηγηθήκαμε σε αυτά τα λάθη. Μια ομάδα που κυνηγούσε σούταρε 25 βολές στο διάστημα που σουτάραμε δέκα ενώ ήμασταν μπροστά. Για ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην κατοχή ήταν μεγάλη η διαφορά".

Τέλος, ο Μάκης Γιατράς αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της επίθεσης της ομάδας του: "Είχαμε πει τελείως διαφορετικό πράγμα, αλλά είναι δική μου ευθύνη να πείθω τους παίκτες μου. Εμείς θέλαμε να περάσουμε την μπάλα στον Κασελάκη, ο Μπράουν έκανε μια άλλη επιλογή, αλλά αυτή είναι δική μου ευθύνη".

"Καταπληκτική η άμυνα του Σλαφτσάκη"

Ο Γιάννης Καστρίτης από την πλευρά του Άρη, δήλωσε: " Ζήσαμε ένα ψυχοφθόρο παιχνίδι. Είχαμε όχι κακή, αλλά περίεργη για το timing της περιόδου ψυχολογία. Αυτό που είχαμε πει είναι ότι αρνούμαστε να χάσουμε. Αυτή ήταν η εικόνα του παιχνιδιού. Όσα άσχημα διαστήματα και αν είχαμε, όσο και αν προηγήθηκε ο Προμηθέας τα παιδιά έδειξαν πόσο ήθελαν να κερδίσουν. Παρόλο που ο αριθμός των ριμπάουντ δείχνει ότι ο Προμηθέας ήταν καλύτερος στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού μας έδωσαν λύση πολλά επιθετικά ριμπάουντ ενώ ελέγξαμε και τα αμυντικά. Αυτό ήταν σημαντικός παράγοντας όπως και το ότι μειώσαμε τα λάθη μας. Μπασκετικά μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ήταν μια σημαντική νίκη. Έχουμε ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και να διεκδικήσουμε και στο επόμενο παιχνίδι την νίκη. Θέλω επίσης να συγχαρώ την ομάδα του Προμηθέα για την εικόνα που έχει δείξει σε όλη την διάρκεια της χρονιάς".

Γιατράς: "Αυτοκτονήσαμε, αλλά ο Άρης είχε διπλάσιες βολές"

Για την τελευταία φάση της παράτασης, είπε: " Συζητήσαμε αν θα κάνουμε φάουλ ή θα παίξουμε άμυνα. Από την στιγμή που αποφασίσαμε να παίξουμε άμυνα βάλαμε έναν ακόμη ικανότατο αμυντικό στην πεντάδα μας. Δεν ξέραμε ποιος παίκτης του Προμηθέα θα πάρει την επίθεση, αλλά θέλαμε να έχουμε μια πεντάδα που είναι καλά στο ένας με έναν. Ήταν ο Διαμαντής (σ.σ. Σλαφτσάκης), έπαιξε εκπληκτική άμυνα και κερδίσαμε".

Ο κόουτς του Άρη ρωτήθηκε και για το πόσο επηρεάζουν τα άλλα αποτελέσματα την ηρεμία της ομάδας του: "Τα άλλα αποτελέσματα δεν βοηθούν να έρθει η ηρεμία, αλλά το σημαντικό είναι εμείς να είμαστε έτοιμοι και όχι να κοιτάμε τους υπόλοιπους. Η διακοπή μάς έκανε κακό. Για 2-3 εβδομάδες δουλεύουμε πολύ καλά, η ομάδα ανεβαίνει σταδιακά και ελπίζω το σημερινό αποτέλεσμα να είναι η αρχή αντίστοιχων εμφανίσεων και ακόμη περισσότερων νικών".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ