STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γιαννάκης: "Οι διαιτητές είχαν διαφορετικά κριτήρια"

Γιαννάκης: "Οι διαιτητές είχαν διαφορετικά κριτήρια"
EUROKINISSI

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις των διαιτητών στην αναμέτρηση με το Ρέθυμνο για την 12η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Ο Αρης στη 12η "στροφή" της Stoximan.gr Basket ηττήθηκε από το Ρέθυμνο στο "Μ. Μερκούρη" και ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά το τέλος της αναμέτρησης υποστήριξε πως η διαιτητική τριάδα (Σχινάς, Ανδρικόπουλος, Καλδίρης) είχε διαφορετικά κριτήρια.

"Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Εμείς ήρθαμε έτοιμοι, ξέραμε ότι ότι Ρέθυμνο προσπαθεί να εκβιάσει το ρυθμό του παιχνιδιού και να σε βάλει σε ένα παιχνίδι που δεν έχει λογική. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, πιστεύω ότι στο μεγαλύτερο διάστημα είχαμε πολύ καλά στοιχεία σαν ομάδα, αλλά νομίζω ότι είναι υπερβολικές οι βολές που έχει εκτελέσει το Ρέθυμνο", είπε αρχικά ο προπονητής του Αρη, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Υπήρχαν διαφορετικά κριτήρια και στις δύο μεριές του γηπέδου. Αυτό δεν βοήθησε να βγει η ομάδα που θα έπαιζε καλύτερα να βγει νικήτρια. Φάνηκε αυτό από την τελευταία φάση, που σφυρίχθηκε αντιαθλητικό (σ.σ. δεν είχε γίνει η επαναφορά της μπάλας ). Είναι υπερβάλλον ζήλος των διαιτητών, ο παίκτης δεν διεκδικούσε την μπάλα, είναι πολύ μακριά και με αυτό το σφύριγμα έδωσαν τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του Ρεθύμνου (σ.σ. ο Μούντι με 1/2 βολές έκανε το 75-73 και στη συνέχεια ο Αρμστεντ έκανε το 77-73 από την γραμμή της φιλανθρωπίας ). Είχαμε αρκετά καλές στιγμές στο παιχνίδι, θα θέλαμε να έχουμε λιγότερα λάθη, αλλά έτσι είναι το παιχνίδι. Η πίεση για να κερδίσουμε μας οδήγησε σε 2-3 λάθη που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει".

Επίσης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε: "Στο τέλος τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Χαίρομαι που έχω αρκετούς Έλληνες στην ομάδα και τους δίνεται η ευκαιρία να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν καλά πράγματα. Αυτό φαίνεται δεν το εκτιμούν ανάλογα αυτοί που έρχονται εδώ να παίξουν πιο σωστά. Ελπίζω στο επόμενο παιχνίδι να είναι όλα καλύτερα για όλους μας. Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο για τη νίκη του, προσπάθησε, αυτή είναι η πραγματικότητα και ελπίζω εμείς να βρούμε τον τρόπο να έχουμε ακόμα και με τέτοια διαχείριση από πλευράς ανθρώπων που παίζουν στο παιχνίδι να είμαστε πιο ψύχραιμοι και υπομονετικοί".

Ο Νίκος Βετούλας στην αρχική του τοποθέτηση υποστήριξε πως " θεωρώ πως έγινε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι και ωραίο για τους φιλάθλους που ήρθαν να το παρακολουθήσουν. Είχε εναλλαγές στο σκορ και ιδιαίτερα στο β’ μέρος. Στο τεχνικό κομμάτι είχαμε τα προβλήματα που έχουμε σε όλα τα ματς. Το ένα ήταν τα ριμπάουντ, που δεχθήκαμε 15 πόντους και το δεύτερο τα λάθη, που νομίζω δεχθήκαμε επίσης 15 πόντους. Είναι δύο κομμάτια που αν τα βελτιώσουμε θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι στη συνέχεια του πρωταθλήματος".

Τέλος, ο προπονητής του Ρεθύμνου δεν παρέλειψε να δώσει "συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και για τη νίκη, γιατί έχουμε βγάλει δύσκολο πρόγραμμα και έχουμε καταφέρει να πάρουμε τις νίκες που έπρεπε. Είναι σημαντικό ότι σε κάθε ματς έχουμε και διαφορετικό πρωταγωνιστή. Περιμέναμε την αντίδραση του Άρη και πράγματι έτσι έγινε. Νομίζω πως το παιχνίδι κρίθηκε στο μεγάλο τρίποντο – φάουλ του Γιαννόπουλου".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ