STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Για την τρίτη θέση στη Θεσσαλονίκη, για τα πλέι οφ στην επαρχία

Για την τρίτη θέση στη Θεσσαλονίκη, για τα πλέι οφ στην επαρχία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr συγκέντρωσε τα τελευταία νέα των ομάδων της Basket League ΣΚΡΑΤΣ λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της 21ης αγωνιστικής. Διαβάστε τι θα δούμε στα παρκέ της πρώτης κατηγορίας, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της regular season.

Πέντε αγωνιστικές έμειναν μέχρι να πέσει η αυλαία της regular season της Basket League ΣΚΡΑΤΣ κι η μάχη για είσοδο στα πλέι οφ και παραμονή "φουντώνει". Ο ΠΑΟΚ παλεύει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί και να βρεθεί στην post season, έχοντας να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αρκαδικού. Παιχνίδι που μπορεί να καθορίσει τις ισορροπίες στον βαθμολογικό πίνακα είναι αυτό ανάμεσα σε Κολοσσό και Τρίκαλα, την ώρα που στην 21η αγωνιστική ξεχωρίζει το ντέρμπι του Άρη με την ΑΕΚ, με φόντο την τριάδα. Όσον αφορά τους δύο "αιωνίους", αγωνίζονται εντός έδρας απέναντι σε νεοφώτιστες ομάδες.

Αναλυτικά όσα θα δούμε αυτό το τριήμερο στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ

Κολοσσός - Τρίκαλα (27/2, 17:00 - Βενετόκλειο): Η επιστροφή του Όβι Σόκο συνδυάστηκε με την πρώτη νίκη των Τρικάλων μετά από πέντε σερί ήττες (κόντρα στο Ρέθυμνο). Αυτή τη φορά, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη ψάχνει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη που θα την φέρει ακόμη πιο κοντά στην παραμονή. Ο Κολοσσός βέβαια κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος είναι, με τους "θαλασσί" να κυνηγούν το δίποντο που θα τους εδραιώσει στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Παρεμπιπτόντως, ο Άρης Λυκογιάννης θα έχει στη διάθεσή του τόσο τον Ρουπ Άχονεν όσο και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, που απουσίασαν από τον αγώνα της Δευτέρας (22/2) με το Λαύριο.

Τηλεοπτική κάλυψη: Novasports 2

Απόλλων Πατρών - Κηφισιά (27/2, 17:00 - Περιβόλα): Με +2 από την έκτη θέση, θα λέγαμε πως η Κηφισιά νιώθει άνετα σε ό,τι αφορά τη βαθμολογική της συγκομιδή. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου φαίνεται πως θα καταλήξει στην πέμπτη θέση της regular season, πλην όμως χρειάζεται το "διπλό" στην Περιβόλα για να μην δει τη διαφορά από τους διώκτες της να μειώνεται στον πόντο. Από την άλλη, οι "μελανόλευκοι" θα παραταχθούν για τελευταία φορά δίχως τον Κέβιν Ντίλαρντ, την ώρα που αναζητούν το ροζ φύλλο αγώνα για να παραμείνουν σε τροχιά πλέι οφ. Έτσι κι αλλιώς, μοιάζουν να έχουν... ξεμπερδέψει με τα της παραμονής.

Τηλεοπτική κάλυψη: Novasports 2

Για την τρίτη θέση στη Θεσσαλονίκη, για τα πλέι οφ στην επαρχία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αρκαδικός - ΠΑΟΚ (27/2, 17:00 - ΔΚΓ Τρίπολης) : Παιχνίδι δίχως... αύριο για τον "δικέφαλο" ο οποίος αγνοεί τη χαρά της νίκης εδώ και ενάμιση μήνα. Τι έγινε σε αυτό το διάστημα; Έξι σερί ήττες και πλέον η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου βρίσκεται κάτω από την πρώτη οκτάδα. Η αναμέτρηση με τους νεοφώτιστους είναι κομβικής σημασίας αφού ενδεχόμενη νέα απώλεια βαθμών θα βάλει τον ΠΑΟΚ σε... περιπέτειες, βλέποντας πως η διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού θα μειωθεί στις δύο νίκες. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης θα απουσιάσει από ένα ακόμη παιχνίδι του "δικεφάλου" -αυτή τη φορά λόγω διαστρέμματος. Από κοντά κι ο Κώστας Βασιλειάδης που παραμένει στα "πιτς". Όσον αφορά τους γηπεδούχους, ο Γιάννης Καστρίτης και οι παίκτες του βλέπουν την αναμέτρηση ως μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να γίνει βήμα... παραμονής, την ώρα που άπαντες περιμένουν από τον κόσμο της Τρίπολης να γεμίσει το κλειστό γήπεδο της πόλης.

Τηλεοπτική κάλυψη: Novasports 2

Ρέθυμνο - Κόροιβος (27/2, 17:00 - "Μελίνα Μερκούρη"): Παιχνίδι με φόντο την πρόωρη εξασφάλιση της παραμονής αφού οι δύο ομάδες, αν και απέχουν από τη διακεκαυμένη ζώνη, θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα της σωτηρίας και να κοιτάξουν πιο ψηλά, μήπως προλάβουν την είσοδό τους στα πλέι οφ. Το παιχνίδι αναμένεται να είναι ντέρμπι, με τους φιλοξενούμενους να επιθυμούν την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά τις δύο σερί ήττες από Άρη και Ολυμπιακό. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Ντουέιν Ντέβις δεν ακολούθησε την αποστολή λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Τηλεοπτική κάλυψη: Novasports 2

Άρης - ΑΕΚ (28/2, 17:00 - Nick Galis Hall): Ίσως το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς για την τρίτη θέση της regular season στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με τον Άρη να βρίσκεται εδώ και καιρό στο κατόπι της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι μετρούν έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά και το 2/2 φέτος απέναντι στην "Ένωση" (σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα), η οποία θα παραταχθεί δίχως τον Δημήτρη Κατσίβελη. Θυμίζουμε πως ο 25χρονος γκαρντ απουσιάζει την τελευταία εβδομάδα (σ.σ.: τραυματίστηκε απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών) κι η επάνοδός του στα παρκέ έχει τοποθετηθεί για την επόμενη εβδομάδα. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, κι αναμένεται να υποδεχθούν την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς σε ένα κατάμεστο -για μία ακόμη φορά- Nick Galis Hall.

Τηλεοπτική κάλυψη: Novasports 2

Για την τρίτη θέση στη Θεσσαλονίκη, για τα πλέι οφ στην επαρχία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παναθηναϊκός - Λαύριο (29/2, 18:00 - ΟΑΚΑ) : Με τον Βινς Χάντερ -πιθανότατα- για πρώτη φορά στη σύνθεσή του, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Λαύριο. Οι "πράσινοι" έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε, απέναντι στους νεοφώτιστους που παρουσιάζονται πολύ επικίνδυνοι τον τελευταίο μήνα. Από τη στιγμή που ο Μάρκο Κέσελ και ο ΝτεΜάριους Μπολντς έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο rotation, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη είναι άκρως επικίνδυνη, την ώρα που ο Γκιβίλντας Μπιρούτα θα κάνει το ντεμπούτο του. Για να επιστρέψουμε στα του "τριφυλλιού", ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θέλει να κάνει συντήρηση από εδώ και πέρα, έχοντας την προσοχή του κυρίως στην Euroleague, όπου τα πράγματα βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Τηλεοπτική κάλυψη: Novasports 2

Ολυμπιακός - Καβάλα (29/2, 18:30 - ΣΕΦ): Παιχνίδι χαμηλής επικινδυνότητας για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Καβάλα. Οι "ερυθρόλευκοι" θα παραταχθούν δίχως τον Ματ Λοτζέσκι και τον Χακίμ Ουόρικ, ο οποίος έφτασε στη χώρα μας την Παρασκευή (26/2). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος καλείται να κάνει διαχείριση του υλικού και της κόπωσης από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Από την πλευρά τους, οι "Αργοναύτες" του Στιβ Γιατζόγλου θα προσπαθήσουν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί στον βαθμό του δυνατού, έχοντας ούτως ή άλλως σε προτεραιότητα τα παιχνίδια που ακολουθούν και είναι πιο πιθανό να "χτυπήσουν".

Τηλεοπτική κάλυψη: OTE Sport 4

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ