STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Φλεβαράκης: "Όταν χτίζεις κάτι κι αυτό διαλύεται αμέσως..."

Φλεβαράκης: "Όταν χτίζεις κάτι κι αυτό διαλύεται αμέσως..."
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Φλεβαράκης αναφέρθηκε στη φυγή του Χοερντούρ Βίλιαλμσον μετά τη νίκη επί της Καβάλας, την ώρα που ο Γιάννης Τζήμας αναφέρθηκε στα σημεία που στέρησαν τη νίκη στην ομάδα του.

Τα Τρίκαλα μοιάζουν ικανά να εξασφαλίσουν με άνεση την παραμονή τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ φέτος. Τουλάχιστον αυτό καταδεικνύει το 2/2 με το οποίο ξεκίνησαν τη χρονιά, με την Καβάλα να είναι το τελευταίο (χρονικά) θύμα τους .

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Κώστας Φλεβαράκης δήλωσε: " Σίγουρα η δεύτερη νίκη στο δεύτερο παιχνίδι είναι πολύ σημαντική για μία ομάδα σαν τα Τρίκαλα με δύο νίκες . Πάντα τα παιχνίδια στην έδρα σου στο ξεκίνημα απέναντι σε ομάδες με τους ίδιους στόχους έχουν ένα επιπλέον άγχος. Νομίζω ότι αυτό έδωσε μία νευρικότητα επιπλέον που είναι λογικό, το είδαμε και την προηγούμενη αγωνιστική που πολλά παιχνίδια είχαν κλειστό σκορ. Η νίκη ήταν πολύ σημαντική για την ψυχολογία των παιδιών, σε μία ομάδα που έχει μόνο έναν παίκτη από πέρυσι, μία νέα ομάδα να παίζει γρήγορα, να παίζει με ομαδικότητα και να παίζει άμυνα.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε δύο παιχνίδια με το ίδιο σκορ και στους 64 πόντους είναι μέσα και πόντοι που χαρίσαμε από λάθη, τέτοια καλάθια εμείς δεν έχουμε πάρει ούτε στο ένα ούτε στο άλλο παιχνίδι. Και σήμερα η άμυνα μας ήταν πάρα πάρα πολύ καλή και ειδικά στο τέλος αυτό ήταν το κλειδί της νίκης απέναντι σε μία ομάδα και που πολύ καλή είναι και πολύ διαβασμένη ήταν σήμερα. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια του Γιάννη, ανταποδίδω και εύχομαι καλή πορεία γιατί οι επαρχιακές ομάδες είναι απαραίτητες στο ελληνικό πρωτάθλημα με την ατμόσφαιρα που υπάρχει στα γήπεδα τους", για να συνεχίσει αναφερόμενος στη φυγή του Χοερντούρ Βίλιαλμσον :

" Για όσους με ξέρουν ούτε μπορώ να κρυφτώ, ούτε να πω ψέματα, δεν μπορώ να χαρώ τις δύο νίκες, δεν είμαστε μηχανές, είμαστε άνθρωποι. Τις δύο τελευταίες μέρες η διάθεση μου έχει πέσει πάρα πολύ και ίσως η νευρικότητα σήμερα της ομάδας να οφείλεται σε αυτό. Όταν φτιάχνεις κάτι και αυτό αμέσως διαλύεται γιατί ένας παίκτης ήδη φεύγει (Βίλιαλμσον) αναρωτιέσαι ως πότε θα γίνεται αυτό. Κάναμε πολύ δουλειά για να είμαστε όλοι μαζί και τώρα από το πρώτο παιχνίδι ψάχνουμε να αντικαταστήσουμε τον Βίλιαλμσον και δεν ξέρω και εγώ ποιόν άλλον αργότερα. Δεν πατάς ένα κουμπί και όλα γίνονται, κάποιοι είναι επαγγελματίες, κάποιοι έχουν οικογένειες, κάποιοι πεθαίνουν μέσα στο γήπεδο και πρέπει κάποια στιγμή να κοιμόμαστε και το βράδυ.

Δεν είναι το θέμα αν μπορούσε η διοίκηση να κάνει κάτι ή όχι, το πιο πιθανό είναι ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ή ίσως θα μπορούσε να κάνει μία προσπάθεια που δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα. Για να είμαι ειλικρινής δεν θα μπορούσε γίνει κάτι άλλο. Η ουσία είναι ότι πρέπει να ξαναφτιαχτούμε από την αρχή. Είναι ένα μεγάλο ατού ότι η πόλη είναι κοντά μας και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά αλλά και στον κόσμο μας".

Από την πλευρά του, ο Ρέτζερ Ντάουελ ανέφερε: " Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πάνω κάτω στον έναν πόντο συνέχεια, έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι ειδικά στην 4η περίοδο, και κερδίσαμε το παιχνίδι. Θέλω να είμαι πάντα επιθετικός, είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού τις τελευταίες μέρες αλλά παρά ταύτα ο προπονητής μου δίνει το περιθώριο να παίζω ελεύθερα και να παίρνω πρωτοβουλίες στο παιχνίδι. Ο κόσμος των Τρικάλων ήταν εκπληκτικός. Παρά το γεγονός ότι τα Τρίκαλα είναι μία μικρή πόλη ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο και την κρίσιμη στιγμή μας έδωσε την ώθηση για να νικήσουμε".

Τζήμας: "Δεν είμαστε έτοιμοι για πολλά πράγματα"

Φλεβαράκης: "Όταν χτίζεις κάτι κι αυτό διαλύεται αμέσως..."
INTIME SPORTS

τα Τρίκαλα είναι μία ομάδα που είναι πολύ έτοιμη με ταχύτητες εδώ και καιρό και είναι δύσκολο να την σταματήσει κανείς και νομίζω ότι παρόλο που κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια δεν ήταν δυνατόν να παίξουμε στον ρυθμό των Τρικάλων. Εμείς ήμασταν πολύ διαβασμένοι στο πέντε εναντίον πέντε σταματήσαμε πολλά επιθετικά συστήματα του αντιπάλου, μπορούσαμε σε κάποια διαστήματα να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα, δύο φορές ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι μετά από μεγάλες διαφορές παίζοντας βέβαια με ανορθόδοξα σχήματα αλλά νομίζω ότι μας έλειψαν δύο μεγάλα πράγματα, η ομοιογένεια μας σε κρίσιμα σημεία, ήταν πολύ δύσκολο να αντέξουμε χωρίς να γνωριζόμαστε μεταξύ μας πολύ καλά και το δεύτερο σημαντικό ότι μόλις φτάσαμε το ματς στον πόντο στην τελευταία περίοδο πήραμε δύο ξεμαρκάριστα σουτ και δεν βάλαμε κανένα για να περάσουμε έναν πόντο μπροστά.

Ήταν ένα κομβικό σημείο, αν περνούσαμε έναν πόντο μπροστά ίσως η ψυχολογία να άλλαζε και να παλεύαμε περισσότερο μέχρι το τέλος. Είναι κρίμα η διαφορά για μας, είναι άδικη με την εικόνα που δείξαμε αλλά είναι δίκαιη η νίκη των Τρικάλων. Δεν είμαστε έτοιμοι για πολλά πράγματα, τρία παιδιά έξω με τραυματισμούς, αυτήν την εβδομάδα ήρθε ο Γιαννακίδης, δεν είχαμε δεύτερη λύση στους πόιντ γκαρντ, παρόλα αυτά παίξαμε με πολλά κοντά σχήματα αλλά δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στις ταχύτητες των Τρικάλων. Μας έλειψε το μεγάλο σουτ, μας έλειψε η ρέντα, έτσι είναι ο αθλητισμός, συγχαρητήρια ξανά στον κόουτς.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους για την ανταπόκριση που είδα, για την βράβευση για το χειροκρότημα του κόσμου, τρία πρωταθλήματα, δύο ανόδους εδώ με δύο διαφορετικές ομάδες , πραγματικά είμαι περήφανος που από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Αθήνα δύο ομάδες επαρχιακές που υπάρχουν, η Καβάλα και τα Τρίκαλα, θεωρώ πραγματικά ομάδες μου και αισθάνομαι ότι συνέβαλα και εγώ για να υπάρχουν στην Α1".

Τέλος, ο Μιχάλης Γιαννακίδης ανέφερε: " Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας σε μία δύσκολη έδρα που εγώ την έχω ζήσει κιόλας. Εμείς προσπαθήσαμε να είμαστε κοντά στο σκορ, το καταφέραμε αυτό, στο τέλος δυστυχώς δεν μας μπήκαν κάποια σουτ , τα Τρίκαλα κατάφεραν και πήραν την διαφορά στ ο τέλος, την κράτησαν και κέρδισαν. Είμαστε λίγες μέρες μαζί, ειδικά εγώ είμαι δύο μέρες στην ομάδα, πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε τον στόχο μας".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ