STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Φλεβαράκης: "Ένας... τρελός μήνας!"

Φλεβαράκης: "Ένας... τρελός μήνας!"

Τα Τρίκαλα βρίσκονται πλέον δυο νίκες πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ο Κώστας Φλεβαράκης δήλωσε περήφανος για τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες του κόντρα στο Ρέθυμνο. Σκουρτόπουλος: "Η χειρότερη εφετινή μας ήττα".

Τα Τρίκαλα ξεπέρασαν το εμπόδιο του Ρεθύμνου και ξέφυγαν από την επικίνδυνη ζώνη ενώ ο Κώστας Φλεβαράκης ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του δίνουν συνεχώς το κάτι παραπάνω ώστε να πετύχουν τον στόχο της παραμονής.

Ο προπονητής των Τρικάλων ανέφερε μετά τη νίκη επί του Ρεθύμνου: "Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Σε έναν μήνα τρελό με πολύ μεγάλη αναταραχή μέσα στην ομάδα όσον αφορά τις αναγκαστικές αλλαγές κατάφεραν μέσα από την δουλειά και την υπερπροσπάθεια απ’ όλους, την έμφαση στην άμυνα να επανέλθουμε στον δρόμο που ήμασταν πριν. Ξέρουμε τα προβλήματα μας και αυτά σήμερα δεν βγήκαν καθόλου στο γήπεδο. Η επιστροφή του Όβι (Σόκο) σαφώς βελτίωσε τα πράγματα όχι μόνο σε πόντους και ριμπάουντ αλλά και σε ενέργεια και σε ένταση που βγάζει και που μας έλειψε σε συνδυασμό με τις άλλες αλλαγές.

Συνεχίζουμε έναν αγώνα καθημερινό, σε κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος δίνοντας οι παίκτες αυτό που μπορούν και κάποιες φορές και κάτι παραπάνω. Παίξαμε με έναν αντίπαλο πολύ δυνατό που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με στόχους πολύ πιο υψηλούς από μας, ήταν και σε πολύ καλή κατάσταση τελευταία αλλά τα παιδιά με πολύ πάθος και ομαδικότητα, λίγα λάθη, πολλές ασίστ, έκαναν χαρούμενους τους πάντες. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που έπαιξαν τα παιδιά καθώς προσαρμόζονται συνεχώς στα νέα δεδομένα που προκύπτουν. Συνεχίζουμε για να τελειώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να οριστικοποιήσουμε την παραμονή".

Ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε και για την βοήθεια του κόσμου: "Σε μία μέρα που ήταν δύσκολη, ο κόσμος ήταν εδώ και στήριξε την ομάδα, και θέλουμε να το κάνει μέχρι τέλους. Βοήθησε πάρα πολύ και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό".

Για την αντίδραση της ομάδας ενώ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο σημείωσε: "Είναι κρίμα που ανακόπηκε μία πορεία από 101% εξωγενείς παράγοντες. Τα παιδιά και όλοι στην ομάδα ξέρουμε τι έφταιξε και δημιουργήθηκε όλη αυτή η αναστάτωση. Από εκεί και πέρα εύχομαι να είναι όλοι υγιείς, να μπορούμε να δουλεύουμε όλοι μαζί γιατί είμαστε συνεχώς 10 και 11 άτομα, ακόμη και σήμερα μας έλειπε ο Γιάννης Καραθανάσης".

Ο αρχηγός των Θεσσαλών, Γιώργος Τσιάρας, επισήμανε: "Φάνηκε από το πρώτο λεπτό το πόσο πολύ θέλαμε το παιχνίδι, είμαστε πολύ χαρούμενοι που βγάλαμε πολύ ενέργεια στο παιχνίδι και στην άμυνα καθώς και στην επίθεση, σημειώσαμε μόνο δέκα λάθη, πιστεύω ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που κάναμε αν αναλογιστεί κανείς πόσο λίγα λάθη είχαμε σαν σύνολο. Από τις πρώτες προπονήσεις που κάναμε, ο κόουτς αυτό προσπαθούσε να μας περάσει, να μην κάνουμε λάθη, να πιέζουμε στην άμυνα, και αυτό κάναμε στο παιχνίδι. Η ομάδα του Ρεθύμνου θεωρώ ότι είχε βρει τον ρυθμό της στα τελευταία παιχνίδια, εμείς την είχαμε διαβάσει πολύ καλά στις τελευταίες προπονήσεις και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνουμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή μας παρουσία στο επόμενο παιχνίδι εκτός στην Ρόδο".

Σκουρτόπουλος: "Προέχει να υπερασπιστούμε την έδρα μας"

Ο κόουτς του Ρεθύμνου, Θανάσης Σκουρτόπουλος: "Δυστυχώς σήμερα ήμασταν σε μία πολύ κακή μέρα, δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στο παιχνίδι, τα Τρίκαλα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έδειξαν πόσο πολύ το ήθελαν, παίζοντας δυνατά στην άμυνα και κάνοντας καλές επιλογές στην επίθεση σε αντίθεση με μας που μόνο σε μερικά διαστήματα μπορέσαμε να φανούμε σωστοί. Δεν είχαμε ομαδική λειτουργία, δεν μαλώσαμε για τα ριμπάουντ, δεν δουλέψαμε ομαδικά και αυτό είχε το ανάλογο κόστος δηλαδή να φύγει το σκορ ψηλά και να είναι ίσως η χειρότερη φετινή μας ήττα.

Από εκεί και πέρα σαν στόχος δεν αλλάζει κάτι, αυτό που προέχει είναι το να υπερασπίσουμε την έδρα μας, να δούμε το μέγιστο που μπορούμε να καταφέρουμε εκεί, και αν καταφέρουμε να βρούμε ένα ακόμη παιχνίδι έξω θα είναι μεγάλη επιτυχία γιατί έχει αποδειχτεί συνεχόμενα ότι για εμάς τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Τρικάλων, στα παιδιά, στον κόουτς, και φυσικά και στον κόσμο των Τρικάλων που για ακόμα μια φορά έδειξε πόσο σημαντικός είναι και πόσο βοηθάει την ομάδα των Τρικάλων με την ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργεί".

Ο Σταύρος Σχίζας ανέφερε εκ μέρους των παικτών του Ρεθύμνου: "Συγχαρητήρια στην ομάδα των Τρικάλων, παίξανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο καταφέραμε και γυρίσαμε το ματς, αλλά και στο δεύτερο είχαμε τις ευκαιρίες μας, να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Παρόλα αυτά δεν τηρήσαμε το πλάνο που θέλαμε και το παιχνίδι πήγε έτσι".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ