STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Φλεβαράκης: "Δεν θα πρέπει να... πετάμε"

Φλεβαράκης: "Δεν θα πρέπει να... πετάμε"

Τα Τρίκαλα ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ μετά τη νίκη επί του Κόροιβου και ο Κώστας Φλεβαράκης παραδέχθηκε ότι αυτό το αποτέλεσμα θα βοηθήσει τους Θεσσαλούς στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Τα Τρίκαλα ολοκλήρωσαν την ολική επαναφορά στο δ' δεκάλεπτο της αναμέτρησης με τον Κόροιβο κι έτσι πανηγύρισαν σπουδαία νίκη στο κλειστό της Ήλιδας με 73-64 .

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Κώστας Φλεβαράκης (προπονητής Τρικάλων Bc Aries): "Εύχομαι μια καλή σεζόν, με υγεία σε όλα τα παιδιά του Κόροιβου και στους φιλάθλους. Ήρθαμε να παίξουμε σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια ομάδα που έκανε εξαιρετική πορεία, φτάνοντας μέχρι τα πλέι οφ. Ξέραμε ότι το έργο μας θα ήταν δύσκολο, αλλά τονίζαμε στα παιδιά ότι στο ξεκίνημα ενός πρωταθλήματος και ατομικά, αλλά και ομαδικά, δεν είναι καμία ομάδα στο επιθυμητό επίπεδο. Παίζει ρόλο κυρίως το ποια θα επιβάλει τον ρυθμό της στην άμυνα και θα μπορέσει να ακολουθήσει το πλάνο της. Νομίζω ότι με εξαίρεση τα πολλά λάθη μας και τις πολλές χαμένες βολές, ήμασταν πάρα πολύ καλοί, κρατήσαμε χαμηλά τον Κόροιβο και παρά τα κακά ποσοστά πήραμε τη νίκη.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, μόνο με τον Βαρυτιμιάδη από πέρυσι και πέντε νέους ξένους που δεν έχουν ξαναπαίξει στην Ελλάδα. Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει στον τομέα της ψυχολογίας, αλλά δεν θα πρέπει να πετάμε στα Τρίκαλα. Αν φτάνοντας στα Τρίκαλα συνεχίσουμε να τη σκεφτόμαστε, δεν θα πάμε πουθενά μετά. Για τον Κόροιβο θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Χάρη, που έκανε και πέρυσι εξαιρετική δουλειά και είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως ο Κόροιβος θα έχει μια πάρα πολύ καλή πορεία. Μπράβο και για την ατμόσφαιρα και πέρυσι και φέτος. Το κοινό της Ηλείας δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο, με κόσμια ατμόσφαιρα και αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία".

Όμπι Σόκο (μπασκετμπολίστας Τρικάλων Bc Aries): "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε χαρούμενοι που εξελίχθηκε έτσι και καταφέραμε να κερδίσουμε. Η πρώτη μου εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα μου άρεσε πολύ. Το επίπεδο είναι υψηλό και θα μας βοηθήσει να γίνω καλύτερος".

Χάρης Μαρκόπουλος (προπονητής Κοροίβου): "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα των Τρικάλων, γιατί φάνηκε πολύ δυνατή σήμερα μέσα στο γήπεδο. Ξέραμε ότι είχε πάρει νωρίς τους παίκτες της και με τα παιχνίδια του Κυπέλλου είχε βρει ρυθμό. Περιμέναμε δυνατό παιχνίδι. Προσπαθήσαμε και επικεντρωθήκαμε στο πώς θα ελέγξουμε τα ατού των Τρικάλων και για μεγάλο διάστημα τα καταφέραμε. Για 32 λεπτά είχαμε εμείς το προβάδισμα, αλλά όταν δίνεις τη δυνατότητα στην αντίπαλη ομάδα να πιστεύει ότι μπορεί να σε κερδίσει και όταν μπαίνει το πρέπει στο τέλος του παιχνιδιού, σίγουρα εσύ έχεις το άγχος να βρεις τη σωστή επιλογή να βάλεις ένα καλάθι για να βρεις τη σωστή ψυχολογία.

Φλεβαράκης: "Δεν θα πρέπει να... πετάμε"

Θεωρώ αδιανόητα τα λάθη που κάναμε στην άμυνα. Βέβαια, δεν μπορώ να κακολογήσω τα παιδιά. Στο τέλος παίξαμε με ένα σχήμα που δεν είχαμε δοκιμάσει ούτε στην προπόνηση. Θα κάτσουμε να αναλύσουμε τι φταίει. Θα αναλύσουμε γιατί δίνουμε τόσες βολές στον αντίπαλο και ελπίζουμε πως από το επόμενο παιχνίδι που θα χουν μπει και κάποια άλλα παιδιά στην προπόνηση, θα αρχίσουμε να βρίσκουμε ρυθμό. Να πω συγχαρητήρια στον κόουτς Φλεβαράκη. Τα Τρίκαλα έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους όλα αυτά τα χρόνια και αυτό μετράει. Αυτό θα πρέπει να το δούμε εμείς που πετάμε στα σύννεφα, επειδή κάναμε μια καλή σεζόν.

Αναγκαστήκαμε και παίξαμε με σχήματα που δεν έχουμε συνηθίσει, αλλά θα πρέπει να δούμε τα δικά μας λάθη, όπως αυτά στο transition defence και στο ότι δεν κυκλοφορήσαμε τη μπάλα στο τέλος. Αν τα κοιτάξουμε διεξοδικά, ίσως καταφέρουμε να βγάλουμε ένα καλύτερο συμπέρασμα".

Ανδρέας Χριστοδούλου (μπασκετμπολίστας Κοροίβου): "Στην αρχή ξεκινήσαμε όπως θέλαμε να ξεκινήσουμε. Πιέζαμε πολύ τη μπάλα. Είχαμε σωστή κυκλοφορία στην επίθεση, χτίσαμε μια διαφορά, την οποία διατηρούσαμε συνεχώς. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε επίσης πολύ καλά, όμως στα τελευταία λεπτά κολλήσαμε στην επίθεση, στην άμυνα μας περνούσαν πολύ εύκολα οι αντίπαλοι και στο τέλος, χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ, μείναμε χωρίς ψηλούς και χάσαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Δεν σταματάμε, όμως, εδώ. Πιστεύω ότι έχουμε μια αξιόλογη ομάδα και θα παλέψουμε για το καλύτερο".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ