STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΕΣΑΚΕ: Επιθυμία για κεντρική διαχείριση αναμένοντας τον Ολυμπιακό

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση από τις ομάδες της Α1, που δείχνουν διάθεση για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων. Ετοιμη να αγκαλιάσει τη Basket League η ΕΡΤ, προσφέρει τριετές συμβόλαιο με ευνοϊκότερους όρους μόλις γυρίσει ο Ολυμπιακός.

Η σκέψη της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League 2020/21 έχει περάσει από διάφορες φάσεις. Συζητήθηκε πριν από μερικούς μήνες, με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να δηλώνουν έτοιμοι να μπουν σε αυτή τη διαδικασία παρά τα συμβόλαιά τους με την Cosmote TV, κάποια στιγμή οι πράσινοι έκαναν βήματα προς τα πίσω, τώρα όμως φαίνεται πως το ενδεχόμενο να προκύψει κοινή τηλεοπτική στέγη είναι πιο πιθανό από ποτέ.

Βλέπετε, στη σημερινή σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ διαφάνηκε η διάθεση όλων των ομάδων για συνολική απόφαση, καθώς η ΕΡΤ είναι έτοιμη να αγκαλιάσει ξανά το μπάσκετ προσφέροντας μάλιστα ένα καλό ποσό και ένα ακόμη καλύτερο τη σεζόν 2021/22. Δεν βιαζόμαστε, ούτε η ΕΡΤ βιάζεται, εξήγησε όμως ότι με την ενδεχόμενη επιστροφή του Ολυμπιακού στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ το ενδιαφέρον θα είναι μεγαλύτερο, το προϊόν ελκυστικότερο και οι οικονομικοί όροι για όλους τους συλλόγους της Α1 προφανώς ευνοϊκότεροι.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση, μια αρχή για την βελτίωση του μπασκετικού προϊόντος, την ώρα που εντείνονται οι προσπάθειες της διοίκησης του ΕΣΑΚΕ για τον κεντρικό χορηγό. Διάθεση υπάρχει, μένει να δούμε αν οι συζητήσεις, οι σκέψεις και οι διεργασίες των τελευταίων ημερών θα οδηγήσουν σε ένα πραγματικά θετικό αποτέλεσμα.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ