Επανέρχονται τα "Μαυροσκούφεια" στη Θεσσαλονίκη

Με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων της Stoiximan.gr Basket League θα διεξαχθούν τα "27α Μαυροσκούφεια" στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη του πρώην διαιτητή και παίκτη της ΧΑΝΘ.

Με τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ, του Ρεθύμνου Cretan Kings, του Προμηθέα Πατρών και του Κολοσσού H Hotels θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου τα "27α Μαυροσκούφεια" στη Θεσσαλονίκη, όπως έγινε επίσημα γνωστό.

Το ιστορικό τουρνουά που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης αποτελεί θεσμό για το μπάσκετ στην πόλη και είναι αφιερωμένο στη μνήμη και την πολύτιμη προσφορά του Συμεών Μαυροσκούφη, ο οποίος υπήρξε πρωτεργάτης του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου (ΧΑΝΘ)

(18:00) ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο Cretan Kings

(20:30) Κολοσσός H Hotels - Προμηθέας Πατρών

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου

(18:00) Ρέθυμνο Cretan Kings - Προμηθέας Πατρών

(20:30) ΠΑΟΚ - Κολοσσός H Hotels

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης: "Με τη διοργάνωση του ιστορικού τουρνουά ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης αναγνωρίζει έμπρακτα τις ενέργειες και την συμβολή του Συμεών Μαυροσκούφη στην άνθηση του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Ο Συμεών Μαυροσκούφης, ήταν πρωτοπόρος του μπάσκετ στην χώρα μας και μέλος του Hall of Fame καθώς και ιδρυτικό μέλος της FIBA. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και υπήρξε αθλητής της ομάδας ΧΑΝΘ μπάσκετ αλλά και διαιτητής, ενώ διετέλεσε και τμηματάρχης Φυσικής Αγωγής της ΧΑΝΘ.

Εργάστηκε επί 33 χρόνια για την διάδοση του αθλητισμού και την καθιέρωση του μπάσκετ στην Ελλάδα και οι προσπάθειές του αυτές αναγνωρίστηκαν εντός και εκτός συνόρων. Στις 3 Φεβρουαρίου 2000 και εννιά χρόνια μετά τον θάνατό του, το Naismith Memorial Basketball of Fame, αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο Hall of Fame του μπάσκετ".

Η τιμή εισιτηρίου είναι στα 5 ευρώ (ένα εισιτήριο την ημέρα και για τα δύο παιχνίδια).

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24