STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Έπαιξε όσο χρειάστηκε η ΑΕΚ

Έπαιξε όσο χρειάστηκε η ΑΕΚ

Παρά τις απουσίες της η ΑΕΚ νίκησε χωρίς δυσκολία τον Κόροιβο 89-75, με τους Ιβάνοβιτς, Γουίλιαμς, Μαυροειδή και Μιλόσεβιτς να κάνουν φετινό ατομικό ρεκόρ πόντων!

Ο Μάικλ Ντίξον τέθηκε εκτός αγώνα μετά το τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη το πρωί της Παρασκευής . Ο Κώστας Βασιλειάδης είναι εδώ και μέρες νοκ άουτ λόγω τραυματισμού. Ο Δημήτρης Μαυροειδής προερχόταν κι αυτός από τραυματισμό και θεωρείτο αμφίβολο εάν θα παίξει την παραμονή του αγώνα με τον Κόροιβο. Η κατάσταση στην ΑΕΚ δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Μέσα στο γήπεδο, πάντως, δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα προκειμένου να καταβάλει τον Κόροιβο με 89-75 και να κάνει το 8-1 στην Stoiximan.gr Basket League.

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε ένα ημίχρονο αλλά όταν χρειάστηκε, έπαιξε άμυνα και έκανε το 3-0 στις αναμετρήσεις με τον Κόροιβο στο ΟΑΚΑ, κρατώντας παράλληλα την ομάδα της Αμαλιάδας στο 0-5 εκτός έδρας.

Ο MVP

Η ΑΕΚ είχε τέσσερις παίκτες που έκαναν φετινό ρεκόρ πόντων στη Stoiximan.gr Basket League: τον Δημήτρη Μαυροειδή (16), τον Τζαγουάντ Γουίλιαμς (19), τον Νίκολα Μιλόσεβιτς (15) και τον Νίκολα Ιβάνοβιτς (19). Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, πάντως, ο πολυτιμότερος παίκτης του “δικέφαλου” ήταν ο Ιβάνοβιτς. Ο Μαυροβούνιος έβαλε 11 από τους 19 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας 10/10 ελεύθερες βολές και 3 κλεψίματα.

Έπαιξε όσο χρειάστηκε η ΑΕΚ

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η ΑΕΚ “καθάρισε” το παιχνίδι μέσα σε... 7,6 δευτερόλεπτα. Λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα ο Κόροιβος έριξε τη διαφορά από τους 17 πόντους στους πέντε χάρις σε τέσσερα διαδοχικά τρίποντα, σε εκείνο το σημείο όμως ο Ιβάνοβιτς κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ, ευστόχησε στις δύο ελεύθερες βολές και εν συνεχεία έβαλε και το τρίποντο που ανέβασε τη διαφορά στους 10. Η ΑΕΚ δεν ανησύχησε ξανά από εκείνο το σημείο και μετά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Κόροιβος έκανε 17 λάθη και εκ του αποτελέσματος του στοίχισαν ακριβά. Η ΑΕΚ πέτυχε 28 πόντους από τα λάθη αντιπάλου και κατάφερε να “ανοίξει” τη διαφορά σε ένα σημείο που η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου είχε κατορθώσει να περιορίσει τους πόντους του “δικεφάλου” μέσα από τη ρακέτα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Παρά την απουσία των δύο κορυφαίων σκόρερς της στη Stoiximan.gr Basket League (Ντίξον και Βασιλειάδη) η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στον Κόροιβο. Αυτό έγινε όταν έπαιξε άμυνα τουλάχιστον, κάτι που δεν συνέβη στο πρώτο ημίχρονο. Η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (με παθητικό 62,5 πόντους κατά μέσο όρο) δέχτηκε 39 πόντους στο πρώτο 20λεπτο από τον Κόροιβο, ο οποίος προβλημάτισε για αρκετή ώρα την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς με την πίεση που άσκησε στα 3/4 του γηπέδου και την ευστοχία του πίσω από τα 6,75μ. (12/28).

Το αρχικό 6-0 της ΑΕΚ έγινε 6-10 με ένα σερί 0-10 των φιλοξενούμενων, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να διατηρηθούν για πολλή ώρα μπροστά στο σκορ. Η είσοδος του (αμφίβολου να αγωνιστεί πριν από την έναρξη του αγώνα) Δημήτρη Μαυροειδή και οι εννέα γρήγοροι πόντοι που πέτυχε μέσα από τη ρακέτα βοήθησαν την ΑΕΚ να ανακτήσει τα ηνία στο παιχνίδι και να μην τα χάσει ξανά μέχρι τέλους. Ο “δικέφαλος” πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα επτά πόντων (46-39) και το ανέβασε μέχρι τους 17 στην τρίτη περίοδο (63-46 στο 28'). Κάπου εκεί ο Κόροιβος φρόντισε να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Μέσα στα επόμενα δύο λεπτά ο Κόροιβος “έτρεξε” ένα σερί 12-0 με 4/4 τρίποντα, έριξε τη διαφορά από τους 17 πόντους στους πέντε (63-58) και με 34 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου, το ματς έμοιαζε να ξαναρχίζει. Αυτή η αίσθηση πάντως κράτησε μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Στην επόμενη φάση ο Νίκολα Ιβάνοβιτς κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ 7,6'' πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, έβαλε τις βολές και στην επίθεση πέτυχε και τρίποντο, κόβοντας τα φτερά των φιλοξενούμενων. Η διαφορά δεν έπεσε ξανά κάτω από τους εννέα πόντους υπέρ της ΑΕΚ από εκεί και πέρα...

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 46-39, 68-58, 89-75

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 12 (5ρ.), Λαρεντζάκης, Φάλκερ, Σκουλίδας, Γουίλιαμς 19 (8/11σ.), Σάκοτα 7, Μιλόσεβιτς 15 (7ρ., 7ασ.), Ιβάνοβιτς 19 (10/10β., 3κλ.), Μωραΐτης 1, Μαυροειδής 16 (6/8δ.).

Κόροιβος (Καλαμπάκος): Μπράουν 19, Γκότσερ 13, Χατζηνικόλας 6, Πόλαρντ 6, Χολ 10, Μιλουτίνοβιτς 12 (6ρ.), Μιχάλογλου 2, Βαν Οστρουμ 5, Σαχπατζίδης 2, Σπυριδωνίδης.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ