STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Έκανε το πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ, 82-65 το Λαύριο

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÕÑÉÏ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÕÑÉÏ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Με τους ψηλούς του να κάνουν τη διαφορά και τον Νέιθαν Σόμπεϊ να δηλώνει "παρών" μετά από καιρό, ο ΠΑΟΚ πήρε με άνεση τη νίκη απέναντι στο Λαύριο DHI (82-65) για τον α' γύρο των playoffs της Stoiximan.gr Basket League.

Η PAOK Sports Arena έκανε τη δουλειά της στο πρώτο παιχνίδι των playoffs της Stoiximan.gr Basket League, αφού ο ΠΑΟΚ έφτασε με σχετική άνεση στη νίκη επί του Λαυρίου DHI (82-65). Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν απειλητικοί για ένα μόλις δεκάλεπτο, αφού στη συνέχεια δεν είχαν απαντήσεις στα προβλήματα που τους έβαλε ο "δικέφαλος", που έκανε το 3/3 φέτος απέναντι στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μία ακόμη νίκη για να εξασφαλίσει την παρουσία του στον β' γύρο των playoffs, εκεί όπου περιμένει ο Άρης. Παρεμπιπτόντως, η σειρά μεταφέρεται πλέον στην έδρα του Λαυρίου DHI (22/4, 17:00).

Ο MVP

Μπορεί να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ ή ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του, αλλά ο Ιβάν Άσκα ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ. Ο νεοαποκτηθείς φόργουορντ/σέντερ βοήθησε την ομάδα του να "πατήσει το γκάζι" στο β' δεκάλεπτο και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 13 πόντους (4/8 δίπ., 5/6 βολ.), 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη και 1 τάπα σε 23'45'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο β' δεκάλεπτο, όταν ήρθε η αντίδραση από τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου πήραν έξτρα πόντους από τους Θαντ ΜακΦάντεν και Ιβάν Άσκα, την ώρα που το Λαύριο είχε πολλά προβλήματα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 0/7 δίποντα, 2/7 ρίποντα, 2 ασίστ και 6 λάθη σε αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα να δουν τον "δικέφαλο" να ξεφεύγει στο σκορ με διψήφιες διαφορές.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Με 18/52 εντός παιδιάς και -8 στην αναλογία ασίστ/λαθών (9/17), ήταν αδύνατο για το Λαύριο DHI να απειλήσει τον ΠΑΟΚ για περισσότερο από ένα δεκάλεπτο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το Λαύριο ξεκίνησε πολύ καλύτερα το παιχνίδι, κυρίως γιατί είχε υπομονή στην επίθεση και πήρε μαζεμένους πόντους από τον Στίβεν Γκρέι. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μέχρι το +8 (7-15 στο 7'44''), αλλά από εκείνο το σημείο και μετά υπέστησαν καθίζηση. Ο ΠΑΟΚ βρήκε σκορ από τους Θαντ ΜακΦάντεν και Ιβάν Άσκα, που έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα τους, για να προκύψει το +10 (41-31) του ημιχρόνου.

Τα προβλήματα των "κυανοκίτρινων" ήταν πολλά στις δύο πλευρές του παρκέ, η δημιουργία ήταν άγνωστη λέξη για τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη, κι έτσι η διαφορά διατηρήθηκε -δίχως ιδιαίτερο άγχος- σε διψήφια επίπεδα για τον ΠΑΟΚ. Τα περιφερειακά σουτ του Λαυρίου κατέληγαν, ως επί το πλείστον, στο σίδερο, ο Θαντ ΜακΦάντεν συνέχισε να κάνει ζημιά στην αντίπαλη άμυνα, ενώ μόλις "ξύπνησε" ο Νέιθαν Σόμπεϊ (στο δ' δεκάλεπτο), όλα τελείωσαν.

Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ σημείωσε μαζεμένους πόντους στην έναρξη της τελευταίας περιόδου, "καθαρίζοντας" τη νίκη για τον "δικέφαλο" που επικράτησε με +17 (82-65). Αυτή ήταν η τρίτη νίκη σε βάρος του Λαυρίου φέτος, αλλά κι η πιο σημαντική αφού φέρνει την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου μία νίκη μακριά από τον επόμενο γύρο των playoffs της Stoiximan.gr Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 41-31, 61-49, 82-65.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Σόμπεϊ 15 (2), Κόνιαρης 3 (1/7 τρίπ.), Μαργαρίτης 9 (1), Πέινερς 4, Κλάντον 7 (11 ριμπ.), Χρυσικόπουλος 13 (1), ΜακΦάντεν 18 (3), Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης, Καραμανώλης, Άσκα 13 (9 ριμπ.).

ΛΑΥΡΙΟ DHI (Σερέλης): Χάμιλτον 6, Έβανς 4 (7 ριμπ.), Γκρέι 15 (3), Στεφανίδης, Μπολντς 13, Σάμλερ 3 (1), Αθανασούλας 5 (1), Περράκης 8 (2), Γιαννακόπουλος 3 (1), Κακλαμανάκης, Αναγνωστάκης, Νίξον 8.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ