STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Έκανε το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός, 80-70 την ΑΕΚ

Έκανε το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός, 80-70 την ΑΕΚ

Παρά την έλλειψη ρυθμού και το άσχημο ποσοστό στα σουτ τριών πόντων, ο Παναθηναϊκός Superfoods νίκησε την ΑΕΚ (80-70) στον α' ημιτελικό των playoffs και πήρε κεφάλι στη σειρά. Ρεκόρ καριέρας στη Stoiximan.gr Basket League ο Νικ Καλάθης!

Με δύο εβδομάδες στον "πάγο", χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις και την ψυχολογία στο ναδίρ μετά την "σκούπα" από τη Φενέρμπαχτσε, ουδείς περίμενε πως ο Παναθηναϊκός Superfoods θα θέλξει με την εικόνα του στο ΟΑΚΑ. Ακόμη κι έτσι όμως, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ βρήκε τον τρόπο να κερδίσει την ΑΕΚ (80-70) στον α' ημιτελικό των playoffs και να κάνει το πρώτο βήμα (από τα τρία που απαιτούνται) για να πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League.

Σημειώνοντας μάλιστα την 29η διαδοχική εντός έδρα νίκη στα ημιτελικά των playoffs, ο Παναθηναϊκός Superfoods θα επιδιώξει πλέον να κερδίσει την Κυριακή (14/5, 17:00) την "Ένωση" στο ίδιο γήπεδο (ως τυπικά φιλοξενούμενος) για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην πρόκριση.

Ο MVP

Ο Νικ Καλάθης έκανε τη διαφορά στο γ' δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο ξέφυγε στο σκορ ο Παναθηναϊκός Superfoods. Σκόραρε ουκ ολίγες φορές και μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο έκαναν τη διαφορά για το "τριφύλλι". Ο αρχηγός των "πρασίνων" ολοκλήρωσε την αναμέτρηση, έχοντας κάνει ρεκόρ καριέρας σε πόντους στη Stoiximan.gr Basket League (23), μετρώντας 8/13 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/4 βολές, και μαζί 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 33'03'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο γ' δεκάλεπτο, όταν η ΑΕΚ έχασε την επαφή της με το αντίπαλο καλάθι, την ώρα που ο Παναθηναϊκός Superfoods σκόραρε με μεγαλύτερη άνεση, κυρίως χάρη στην δράση των γκαρντ του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το "τριφύλλι" ήταν απογοητευτικό πίσω από τα 6μ75, ευστοχώντας μόλις μία φορά σε σουτ τριών πόντων. Κι αυτή με τον Νικ Καλάθη σε αιφνιδιασμό. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ολοκλήρωσαν τον αγώνα με την ΑΕΚ, έχοντας μόλις 1/15 τρίποντα, ήτοι 6% ποσοστό ευστοχίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Παρά την αγωνιστική απραξία των δύο τελευταίων εβδομάδων, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ξεκίνησαν το παιχνίδι με ενέργεια και διάθεση να τρέξουν το γήπεδο. Κάτι που τους έβαλε γρήγορα σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση, με τον Γιάννη Μπουρούση να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής μέχρι το +12 (23-11) του 8ου λεπτού.

Από εκεί και πέρα όμως, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε πλήρως, αφού οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και να απειλήσουν με συνέπεια το "πράσινο" καλάθι. Σε αυτό βέβαια μείζονα ρόλο έπαιξαν τα ποσοστά τους στο περιφερειακό σουτ, αφού οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου είχαν αρχικά 1/10 τρίποντα, πριν κλείσουν το α' μέρος, με 7/7 σουτ από τα 6μ75.

Οι Μάικλ Ντίξον, Ντούσαν Σάκοτα και Δημήτρης Μαυροειδής ήταν άλυτο πρόβλημα για το "τριφύλλι", με αποτέλεσμα όχι απλά την αλλαγή σκηνικού στον ρυθμό του αγώνα, αλλά και την αλλαγή σκυτάλης στο προβάδισμα. Η "Ένωση" πήγε στα αποδυτήρια με το +4 (35-39) να αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητές της για "διπλό" σε βάρος του Παναθηναϊκού Superfoods.

Μόλις οι ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την ένταση στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν πρωταγωνιστής στο πίσω μέρος του παρκέ και με τον Νικ Καλάθη να βοηθάει την ομάδα του να βρει ρυθμό στην επίθεση, το "τριφύλλι" βρήκε τον τρόπο να ανακτήσει τα ηνία στο σκορ και να επαναφέρει το διψήφιο προβάδισμά του, στο τέλος της γ' περιόδου (60-50).

Το εντυπωσιακό βέβαια ήταν ότι μέχρις εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έβρισκαν επί μονίμου βάσεως το σίδερο από τα 6μ75 (0/11 τρίποντα), μέχρι να έρθει το πρώτο εύστοχο σουτ τριών πόντων. Από τα χέρια του Νικ Καλάθη στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης, με το οποίο "έγραψε" το +11 (67-56) για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους, με τους τυπικά γηπεδούχους να φτάνουν με σχετική άνεση στη νίκη και να κάνουν το 1-0 στην ημιτελικά σειρά των playoffs της Stoiximan.gr Basket League (80-70). Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν την Κυριακή (14/5, 17:00), ξανά στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 35-39, 60-50, 80-70.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14, Ρίβερς 2, Τζέιμς 12, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν 8, Γκιστ 2, Χαραλαμπόπουλος 6, Μπουρούσης 11 (11 ριμπ.), Καλάθης 23 (1).

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ούκιτς 5 (1), ΜακΓκραθ 2, Ελόνου 2, Σάκοτα 14 (3), Βασιλειάδης 2, Μιλόσεβιτς 2, Ντίξον 15 (4), Λαρεντζάκης 2, Νιούλεϊ 3 (1), Μαυροειδής 18, Μαυροκεφαλίδης 5 (1).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ