STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Δικαιώθηκε αλλά... έχασε την ένσταση η Κηφισιά

Δικαιώθηκε αλλά... έχασε την ένσταση η Κηφισιά
INTIME SPORTS

Ο Αθλητικός Δικαστής έκανε εν μέρει δεκτή την ένσταση της Κηφισιάς, επικυρώνοντας το καλάθι του Δημήτρη Μαυροειδή. Δεν θα επαναληφθεί όμως το παιχνίδι, με αποτέλεσμα το ροζ φύλλο να παραμείνει στο Λαύριο! Πρόστιμο στους "κόκκινους".

Εν μέρει δεκτή έκανε ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ την ένσταση που υπέβαλε η Κηφισιά για το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ απέναντι στο Λαύριο. Κι αυτό γιατί μέτρησε το καλάθι που πέτυχε ο Δημήτρης Μαυροειδής με 27.5'' (με το σκορ 79-78) να μένουν στο χρονόμετρο, πλην όμως δεν αποφάσισε την επανάληψη του αγώνα, απορρίπτοντας το β' μισό της ένστασης των "κόκκινων". Έτσι, το Λαύριο, που ευστόχησε μετά σε δύο επιθέσεις, πήρε τη νίκη με 82-81!

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην πρώτη κατηγορία της χώρας, αφού ο Αθλητικός Δικαστής δικαιώνει την Κηφισιά για το καλάθι του Δημήτρη Μαυροειδή που θα έδινε στην ομάδα του προβάδισμα τριών πόντων (81-78) λίγο πριν το τέλος. Από εκεί και πέρα, η απόφαση για τη μη επανάληψη της αναμέτρησης έχει να κάνει καθαρά με το σκεπτικό της απόφασης, το οποίο θα παραλάβουν οι ομάδες την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση για την ένσταση:

" Γίνεται εν μέρει δεκτή η ένσταση που υπέβαλε η Α.Ε. Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ, κατά του κύρους του αγώνα πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης, περιόδου 2015-2016, μεταξύ των ομάδων "Α.Ε. Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ - Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ", ο οποίος διεξήχθη στις 24-10-2015. Επικυρώνεται το καλάθι δύο (2) πόντων που πέτυχε η ενιστάμενη ομάδα 27,5'' πριν τη λήξη του αγώνα και κατακυρώνεται υπέρ της. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα διαμορφώνεται σε 81-82, με νικήτρια ομάδα τη Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΕ.Απορρίπτεται η ένσταση κατά τα λοιπά".

Την ίδια ώρα, ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 12.000€ στον σύλλογο και τους ανθρώπους της για τη συμπεριφορά τους μετά το τέλος της αναμέτρησης, αφού στο φύλλο αγώνα καταγράφηκαν οι " ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης" των Γιώργο Βαγενά, Δημήτρη Καρβέλα και Ηλία Παπαθεοδώρου στους τρεις διαιτητές.

Η ανακοίνωση για το πρόστιμο:

" 1) Επιβάλλεται στην Α.Ε.Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ: α) για ενέργειες του προέδρου της κ. Γ. Βαγενά που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00€, β) για ενέργειες του προπονητή της κ. Η. Παπαθεοδώρου που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00€ και γ) για ενέργειες του μάνατζέρ της κ. Δ. Καρβέλα που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με το ΛΑΥΡΙΟ της 24-10-2015.

2) Επιβάλλεται στον κ. Γ. Βαγενά Πρόεδρο της Α.Ε.Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ για ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00€, για τον ως άνω αγώνα.

3) Επιβάλλεται στον κ. Ηλ. Παπαθεοδώρου Προπονητή της Α.Ε.Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ για ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00€, για τον ως άνω αγώνα.

4) Επιβάλλεται στον κ. Δ. Καρβέλα Μάνατζερ της Α.Ε.Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ για ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00€, για τον ως άνω αγώνα".

Θυμηθείτε την επίμαχη φάση

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ