STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Τζάμπολ στις 10 Οκτωβρίου στο νέο πρωτάθλημα

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Basket League για τις 10 Οκτωβρίου. Για το 2021/22 μετατίθενται το θέμα της έξτρα εγγυητικής και της δεσμευτικότητας των αποφάσεων της επιτροπής αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Basket League, εφόσον βέβαια δεν προκύψει κάποιο πολύ σημαντικό πρόβλημα εξαιτίας της πανδημίας. Αυτό αποφασίστηκε από τις ομάδες στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, που πραγματοποιηθήκε το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Αυγούστου.

Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε πως η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, ενώ το Super Cup θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Προμηθέα και του Περιστερίου.

Από εκεί και πέρα, την ερχόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- δύο σημαντικές αλλαγές: την θέσπιση της έξτρα εγγυητικής που πρέπει να καταβάλλουν οι ομάδες (140.000€) και την δεσμευτικότητα των αποφάσεων που παίρνει η -οσονούπω νεοσυσταθείσα- επιτροπή αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ.

Όπερ και σημαίνει πως οι δύο συγκεκριμένες παράμετροι δεν θα αφορούν στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά θα τεθούν σε ισχύ από την αγωνιστική περίοδο 2021/22.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ