STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20
EUROKINISSI

Το Sport24.gr σάς προσφέρει στο... πιάτο τον "χάρτη" της φετινής Basket League. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα ρόστερ, τις προσθήκες, τους "αστέρες" και τις φιλοδοξίες των ομάδων, λίγο πριν την εκκίνηση μίας... διαφορετικής σεζόν.

Τζάμπολ στη Basket League για τη σεζον 2019-20 σήμερα Σάββατο (28/9), σε μία ιδιαίτερη εκκίνηση μίας σαφώς διαφορετικής χρονιάς από τις προηγούμενες, απόντος του Ολυμπιακού.

Η απουσία των "ερυθρολεύκων" σαφώς και δημιουργεί μία διαφορετική πρόγευση για τη νέα σεζόν, την εμπορικότητά και την ανταγωνιστικότητά της όσον αφορά στο... διακύβευμα του τροπαίου. Από την άλλη, όμως, το ενδιαφέρον εντείνεται στη... μεσαία τάξη της Basket League, μετά την περσινή εντυπωσιακή πορεία του Περιστερίου και του Ηφαίστου Λήμνου. Το Λαύριο και ο Κολοσσος Ρόδου παρέμειναν στην κατηγορία, ενώ η επιστροφή του Ιωνικού Νικαίας και του Ηρακλή προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερο... ρομαντισμό στη Basket League.

Διαβάστε το αναλυτικό αφιέρωμα του Sport24.gr για τη σεζόν που ξεκινά, με τα ρόστερ και τους στόχους των 14 ομάδων του Πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμα το αφιέρωμα για τα 10 ταλέντα που πρέπει να παρακολουθήσετε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκινά ακόμα μία χρονιά ως κάτοχος του τροπαίου της Basket League, αλλά και ως ένα ανανεωμένο και διαφορετικό σύνολο με πολλά νέα πρόσωπα και καινούργιο προπονητή. Σε μία διαφορετική σεζόν από τις προηγούμενες όσον αφορά την εγχώρια διοργάνωση, η ομάδα του “τριφυλλιού” καλείται να κρατήσει τα κεκτημένα των προηγούμενων σεζόν και στοχεύει στη σωστή διαχείριση με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική περίοδο.

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20
EUROKINISSI

Ο αστέρας: ο Τζίμερ Φριντέτ! Ο Αμερικανός είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο "hot" ονόματα της φετινής Basket League, αφού προσδίδει μεγαλύτερη αίγλη στη διοργάνωση χάρη στις εμπειρίες που έχει από το NBA. Ταυτόχρονα αναμένεται να προσφέρει και θέαμα στα ελληνικά παρκέ, καθώς μιλάμε για έναν σουτέρ... ολκής που εντυπωσιάζει με τα ποσοστά του.

Ο προπονητής: ο Αργύρης Πεδουλάκης επιστρέφει στον πάγκο του Παναθηναϊκού για τρίτη φορά, έχοντας πλέον πιο καθαρό τοπίο γύρω από τους στόχους της ομάδας. Πέρυσι ήταν ο άνθρωπος που μετέτρεψε το Περιστέρι σε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης, οδηγώντας το στην τέταρτη θέση από την πρώτη κιόλας σεζόν της επιστροφής του στα "σαλόνια".

Ο στόχος: Για τους "πράσινους"ο στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ντεσόν Τόμας - 28 χρ., 2μ.01, Φόργουορντ

Ταϊρίς Ράις - 32 χρ., 1μ.85., Γκαρντ

Γιώργος Παπαγιάννης - 22 χρ., 2μ.18, Σέντερ

Ιωάννης Παπαπέτρου - 25 χρ., 2μ.07 Φόργουορντ

Νίκος Παππάς - 29 χρ., 1μ.95 Γκαρντ

Ίαν Βουγιούκας - 34 χρ., 2μ.11 Σέντερ

Γουέσλι Τζόνσον – 32 χρ., 2μ.01 Φόργουορντ

Ρίον Μπράουν – 28 χρ., 1μ.98 Φόργουορντ

Τζίμερ Φριντέτ – 30 χρ., 1μ.88 Γκαρντ

Νικ Καλάθης – 30 χρ., 1μ.98 Γκαρντ

Τζέικομπ Γουάιλι – 25 χρ., 2μ.03 Σέντερ

Ντίνος Μήτογλου – 23 χρ., 2μ.10 Φόργουορντ

Μπεν Μπέντιλ – 24 χρ. 2μ.06 Φόργουορνt

Κώστας Παπαδάκης – 21 χρ., 1μ.90 Γκαρντ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

Κάθε χρόνο εκπλήσσει και περισσότερο, κάθε χρόνο κάνει κι από ένα μεγάλο βήμα. Ο μπασκετικός οργανισμός της Πάτρας έχει καταφέρει σταδιακά, βήμα-βήμα, χρόνο με το χρόνο να αποτελεί μία από τις πιο δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες της Basket League. Μετά την προπέρσινη επιτυχημένη σεζόν και την κατάκτηση της τέταρτης θέσης, πέρυσι ήταν ο φιναλίστ του Πρωταθλήματος παίζοντας στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, ενώ έφτασε στους "16" του Basketball Champions League, στην "παρθενική" του χρονιά. Φέτος, κράτησε τον "κορμό" της περσινής ομάδας, αλλά ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο, ποιοτικά, με τους Μπαμπ, Λόουερι, Φίλερ, Αγραβάνη και Μπόγρη.

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20
EUROKINISSI

Ο αστέρας: Η αλήθεια είναι πως ο Προμηθέας έχει στο φετινό του ρόστερ αρκετούς ποιοτικούς παίκτες, όπως οι νεοφερμένοι Αγραβάνης και Μπόγρης, αλλά και οι Χολ και Έλις. Ο Κρις Μπαμπ, ωστόσο, με την εμπειρία που "κουβαλά" από Λοκομοτίβ Κουμπάν και Ουλμ, εκτός από "ηχηρή" κίνηση φαίνεται πως θα φέρει και έξτρα ποιότητα στην περιφέρεια της ομάδας.

Ο προπονητής: Ο Μάκης Γιατράς έχει ταυτιστεί πια με τον Προμηθέα Πάτρας, όπως επίσης και με τις επιτυχίες της πατρινής ομάδας τα τελευταία χρόνια. Η φιλοσοφία του για το μπάσκετ και η σύνδεσή του με τους ανθρώπους του Προμηθέα αποτελούν εγγύηση και φέτος για τους Πατρινούς.

Ο στόχος: Η ομάδα της Πάτρας θέλει να φανεί και φέτος ανταγωνιστική στη Basket League, φτάνοντας όσο πιο μακριά μπορεί στα playoffs, έχοντας βέβαια και φέτος ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αυτή τη φορά για το Eurocup.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΠΡΟΗΜΘΕΑ ΠΑΤΡΑΣ

Λάνγκστον Χολ – 28χρ., 1μ.92 Γκαρντ

Κρις Μπαμπ – 29χρ., 1μ.97 Γκαρντ

Ολεξάντερ Λίποβι – 28χρ., 2μ.03 Γκαρντ

Χρήστος Καφέζας – 17χρ., 1μ.89 Γκαρντ

Δημήτρης Αγραβάνης – 25χρ., 2μ.08 Φόργουορντ

Ρομπ Λόουερι – 32χρ., 1μ.88 Γκαρντ

Λεωνίδας Κολιός – 16χρ., 1μ.96 Φόργουορντ

Λεωνίδας Κασελάκης – 29χρ., 2μ.03 Φόργουορντ

Περικλής Κουρουπάκης – 17χρ., 2μ.04 Σέντερ

Δημήτρης Κατσίβελης – 28χρ., 1μ.96 Γκαρντ

Τσέις Φίλερ 27χρ., 2μ03 Φόργουορντ

Γιώργος Μπόγρης – 30χρ., 2μ.09 Σέντερ

Οκτάβιους Έλις – 26χρ., 2μ.08 Σέντερ

Λευτέρης Μαντζούκας – 16χρ., 2μ.07 Φόργουορντ

Θανάσης Μπαζίνας – 16χρ., 1μ.92 Γκαρντ

ΑΕΚ

Οι "κιτρινόμαυροι" ξεκινούν τη φετινή τους σεζόν με μία τελείως διαφορετική "γεύση" από την αντίστοιχη περσινή εκκίνηση, αλλά με ακόμα περισσότερη πίεση και μεγαλύτερες απαιτήσεις. Η ΑΕΚ τερμάτισε την περσινή σεζόν στην τρίτη θέση, την οποία διεκδίκησε κόντρα στο Περιστέρι, σε μία άκαρπη χρονιά, σε αντίθεση φυσικά με την... ιστορική που είχε προηγηθεί. Φέτος, είναι η ομάδα που έχει κάνει τις πιο ηχηρές μεταγραφές στο ελληνικό Πρωτάθλημα με την προσθήκη των Λάνγκφορντ και Σλότερ, ενώ άλλαξε και πρόσωπο στην τεχνική ηγεσία.

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20
EUROKINISSI

Ο αστέρας: Ο Κιθ Λάνγκφορντ! Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Αμερικανό γκαρντ ο οποίος επέλεξε να... μείνει στο ΟΑΚΑ, αλλά με τα κιτρινόμαυρα και όχι με τα πράσινα. Ο 36χρονος γκαρντ έχει αμέτρητες παραστάσεις από τη Euroleague, ενώ αποτελεί έναν "fun to watch" παίκτη, έναν δεινό σκόρερ που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες ως προς την επιρροή του στους κιτρινόμαυρους.

Ο προπονητής: Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αποφάσισε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του μετά τη διετία που είχε στον ΠΑΟΚ. Αναμφίβολα, η απόφασή του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, εκτός από πρόκληση για τον ίδιο, είναι και ένα στοίχημα για τις δύο πλευρές που θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους στο φετινό Πρωτάθλημα, αναζητώντας την υπέρβαση.

Ο στόχος: Ποια είναι η υπέρβαση; Απόντος του Ολυμπιακού, για την ΑΕΚ, η συμμετοχή στους τελικούς μοιάζει με τον έναν και μοναδικό στόχο. Ό,τι καλύτερο προκύψει εκεί θα αποτελέσει υπέρβαση.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ

Κέντρικ Ρέι – 25 χρ., 1μ.88 Γκαρντ

Βασίλης Τολιόπουλος – 23 χρ., 1μ.88 Γκαρντ

Κιθ Λάνγκφορντ – 36 χρ., 1μ.93 Γκαρντ

Γιώργος Τσαλμπούρης – 23 χρ., 2μ.16 Σέντερ

Γιόνας Ματσιούλις – 34 χρ., 1μ.98 Φόργουορντ

Στέργιος Πράπας – 17 χρ., 1μ.96 Γκαρντ

Φίλιππος Τίγκας – 1 7χρ., 1μ.83 Γκαρντ

Δημήτρης Κακλαμανάκης – 25 χρ., 2μ.08 Φόργουορντ

Λίνος Χρυσικόπουλος – 27 χρ., 2μ.03 Φόργουορντ

Αναστάσης Σπύρογλου – 17 χρ, 1μ.92 Γκαρντ

Νίκος Γκίκας – 29 χρ., 1μ.85 Γκαρντ

Δημήτρης Μαυροειδής – 34 χρ., 2μ.12 Σέντερ

Χάουαρντ Σαντ-Ρος – 28 χρ., 1μ.98 Φόργουορντ

Νίκος Ρογκαβόπουλος – 18 χρ., 2μ.02 Γκαρντ

Χάρης Γιαννόπουλος – 30 χρ., 2μ. Φόργουορντ

Στέφαν Γιάνκοβιτς – 26 χρ., 2μ.06 Σέντερ

Μάρκους Σλότερ – 34 χρ., 2μ.03 Σέντερ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Με παρακαταθήκη την περσινή σεζόν, την πρώτη του μετά από πέντε χρόνια απουσίας, το Περιστέρι ξεκινά φέτος με επίσης υψηλές προσδοκίες, αλλά και αρκετά νέα πρόσωπα στην ομάδα. Ο Ηλίας Ζούρος είναι ο διάδοχος του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της ομάδας επιστρέφοντας μετά από εννέα χρόνια σε πάγκο ελληνικού συλλόγου. Το Περιστέρι κράτησε τη βάση της περσινής ομάδας, ωστόσο ενισχύθηκε από έμπειρους παίκτες όπως ο Ξανθόπουλος, ο Σαλούστρος και ο Χάτσερ. Φέτος, εκτός από τις εγχώριες υποχρεώσεις του θα συμμετάσχει και στο Basketball Champions League.

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20
EUROKINISSI

Ο αστέρας: Ουίλιαμ Χάτσερ, στα 35 του, έχοντας αφομοιώσει πια πλήρως την ελληνική μπασκετική νοοτροπία μετά από τρεις σεζόν στον ΠΑΟΚ, προστέθηκε στο Περιστέρι για να δώσει εμπειρία και ποιότητα στην περιφέρειά του.

Ο προπονητής: Ο Ηλίας Ζούρος είναι ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι καθόταν στον πάγκο του Περιστερίου (ως βοηθός) πριν από 25 ολόκληρα χρόνια! Διαθέτει φυσικά την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να βοηθήσει την ομάδα του να επαναλάβει μία χρονιά σαν την περσινή.

Ο στόχος: Το Περιστέρι καλείται να επαναλάβει φέτος και να καθιερώσει το χαρακτηριστικό της ανταγωνιστικής ομάδας, μπαίνοντας στα πλέι οφ και επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή πορεία.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Τζαμάρ Μπράιον – 24 χρ., 2μ01 Φόργουρντ

Βασίλης Ξανθόπουλος – 35 χρ., 1μ.88 Γκαρντ

Γάϊος Σκορδίλης – 32 χρ., 2μ.08 Σέντερ

Τηλέμαχος Βησσαρίου – 17 χρ., 1μ.97 Γκαρντ

Ιωάννης Αγραβάνης – 31 χρ., 1μ.98 Φόργουορντ

Σάκης Δομπρογιάννης – 20 χρ., 2μ.04 Φόργουορντ

Χρήστος Σαλούστρος – 29 χρ., 2μ.02 Γκαρντ/Φόργουορντ

Τζουλιάνο Τόλα – 19 χρ., 2μ.10 Σέντερ

Ζώης Καράμπελας -18 χρ., 1μ.86 Γκαρντ

Κωνσταντίνος Γόντικας – 25 χρ., 2μ.04 Φόργουορντ / Σέντερ

Παναγιώτης Βασιλόπουλος – 35 χρ., 2μ.05 Φόργουορντ

Άντονι Μάικλ Μόρισον – 30 χρ., 2μ.06 Σέντερ

Ουίλιαμ Χάτσερ – 35 χρ., 1μ.88 Γκαρντ

Στίβεν Γκρέϊ – 30 χρ., 1μ.93 Γκαρντ

Μόουζες Κίνγκσλεϊ – 25 χρ., 2μ.08 Σέντερ

ΠΑΟΚ

Μετά το "λίφτινγκ" του περασμένου καλοκαιριού, ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει σε όλα τα επίπεδα, διοικητικό, αγωνιστικό, προπονητικό. Κράτησε τους τρεις "πυλώνες" της ομάδας, Τσόχλα, Σχίζα και Μαργαρίτη, προσέθεσε κι άλλη εμπειρία με τον Σαρικόπουλο και τον Ουίγκινς, ενώ από εκεί και πέρα έχει φέρει επτά καινούργια πρόσωπα στην ομάδα του. Ο φιναλίστ του περσινού Κυπέλλου, πέρα από την επιβάρυνση σε πρόγραμμα και υποχρεώσεις από το Basketball Champions League επιχειρεί να κάνει φέτος μία νέα αρχή, υπό τις οδηγίες του Κώστα Φλεβαράκη.

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20
EUROKINISSI

Ο αστέρας: Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, στα 37 του χρόνια πια, θα αγωνιστεί για 8η χρονιά στον ΠΑΟΚ, ενώ, πέρα από την εμπειρία και την υπόστασή του σε παρκέ και αποδυτήρια, έχει ιδιαίτερη σημασία ότι έμεινε στον "Δικέφαλο του Βορρά", αποτελώντας τον πυρήνα του νέου σχεδιασμού.

Ο προπονητής: Ο Κώστας Φλεβαράκης επιστρέφει στον ΠΑΟΚ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια.. Η περσινή σεζόν τον βρήκε στη Ρόδο για λογαριασμό του Κολοσσού, ωστόσο φέτος συμφώνησε με τους Θεσσαλονικείς για μία ιδιαίτερη χρονιά και μία νέα σελίδα του "Δικεφάλου του Βορρά".

Ο στόχος: Για μία ομάδα με νέο προπονητή και τόσα νέα πρόσωπα στο ρόστερ της, ασφαλώς πρώτος στόχος είναι να βρει χημεία στο παρκέ δημιουργώντας ένα καλό σύνολο που θα μπει στα playoffs από την καλύτερη δυνατή θέση και θα φανεί ανταγωνιστικό.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Τζεκουάν Λιούις – 25 χρ., 1μ.85 Γκαρντ

Άνταμ Σμιθ – 27 χρ., 1μ.85 Γκαρντ

Σταύρος Σχίζας – 30 χρ., 1μ.96 Φόργουορντ

Θοδωρής Καρράς - 22 χρ., 2μ.09 Σέντερ

Απόλλων Τσόχλας – 36χρ., 1μ.89 Γκαρντ

Γιάννης Χατζηνικόλας – 24 χρ., 1μ.95 Γκαρντ

Βαγγέλης Μαργαρίτης – 37 χρ., 2μ.03 Φόργουορντ

Άαρον Μπεστ – 27 χρ., 1μ.93 Γκαρντ / Φόργουορντ

Δημήτρης Καραμανώλης – 31 χρ., 1μ.95 Γκαρντ / Φόργουορντ

Κωνσταντίνος Ιατρίδης – 18 χρ., 2μ.06 Φόργουορντ / Σέντερ

Αντουέιν Ουίγκινς – 31 χρ., 2μ.03 Φόργουορντ

Αμάνζε Εγκεκέζε – 24 χρ., 2μ.03 Φόργουορντ

Ζήσης Σαρικόπουλος – 29 χρ. 2μ.13 Σέντερ

Ζέιν Νόουλς – 27 χρ., 2μ.08 Σέντερ

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Χωρίς αμφιβολία, ο Ήφαιστος Λήμνου ήταν η μεγαλύτερη και πιο όμορφη έκπληξη της περσινής σεζόν στη Basket League. Πέρα από τη συμμετοχή του στα playoffs, στην παρθενική του συμμετοχή στην κατηγορία, κατάφερε να αναβαθμίσει το προϊόν με την προσέλευση του κόσμου του στο γήπεδο. Οι νησιώτες έκαναν 13 sold out, δείχνοντας την αγάπη τους για το μπάσκετ και τη στήριξή τους στην ομάδα, ενώ το περασμένο καλοκαίρι ανέβασαν κι άλλο τον πήχη διαθέτοντας ακόμα μεγαλύτερο αριθμό διαρκείας. Αποτελεί εξαίρεση στην τάση των ομάδων να αλλάζουν το 70-80% του ρόστερ τους, κρατώντας έξι παίκτες από την περσινή σεζόν και ενισχύοντάς το με "μπαρουτοκαπνισμένους" παίκτες όπως ο Τσαϊρέλης, ο Χάμοντς και Μολντοβεάνου, καθώς και του Πελεκάνου που προσδίδει ακόμα περισσότερη εμπειρία στην ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20

Ο αστέρας: Ασφαλώς και η απόκτηση παικτών με εμπειρία EuroLeague όπως οι Μολντοβεάνου και Πελεκάνος είναι αξιοσημείωτη, ωστόσο ο ο Τζέρι Σμιθ ήταν αυτός που "κουβάλησε" την ομάδα του την περσινή σεζόν, με 10 πόντους και 3 ασίστ μέσο όρο, αποτελώντας ένα γερό και δοκιμασμένο "χαρτί" για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Ο προπονητής: Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα οδηγήσει και φέτος τον Ήφαιστο Λήμνου στα "σαλόνια" της Basket League. Η απόφασή του να αναλάβει πέρυσι μία “νεοφώτιστη” ομάδα της κατηγορίας στέφθηκε με επιτυχία, την οποία πιστώνεται και ο ίδιος και έτσι χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης ενόψει της νέας, φετινής πρόκλησης.

Ο στόχος: Η περσινή συμμετοχή στα playoffs ήταν ευχάριστη έκπληξη, φέτος όμως δεν μπορεί να μην είναι στόχος για τους νησιώτες.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Βλαντ Μολντοβεάνου – 31χρ, 2μ.06 Φόργουρντ

Σον Έβανς – 31 χρ., 2μ.03 Σέντερ

Τζέρι Σμιθ – 32 χρ., 1μ.88 Γκαρντ

Δημήτρης Σταμάτης – 23 χρ., 1μ.86 Γκαρντ

Μιχάλης Τσαϊρέλης – 31 χρ., 2μ.08 Φόργουορντ

Γιώργος Διαμαντάκος – 24 χρ., 2μ.14 Σέντερ

Μάρκους Γκίλμπερτ – 26 χρ., 1μ.98 Φόργουρντ

Δημήτρης Χαριτόπουλος – 36 χρ., 2μ.07 Σέντερ

Σπύρος Μούρτος – 29 χρ, 1μ.98 Γκαρντ/Φόργουορντ

Μάριο Λιτλ – 32 χρ., 1μ.98 Γκαρντ/Φόργουορντ

Κλιφ Χάμοντς – 34 χρ., 1μ.91 Γκαρντ

Ορφέας Στασινός – 20 χρ., 1μ.83 Γκαρντ

Μιχάλης Πελεκάνος – 38 χρ., 1μ.98 Φόργουορντ

ΑΡΗΣ

Με τις κινήσεις του περασμένου καλοκαιριού, ο Άρης δείχνει να ανεβάζει τον πήχη, δημιουργώντας σαφώς μεγαλύτερες προσδοκίες από την περσινή σεζόν. Η έλευση του Σούλη Μαρκόπουλου (επιστρέφει στον Άρη μετά από 20 χρόνια), η προσθήκη των Γκετσεβίτσιους και Μιλόσεβιτς, καθώς και η παραμονή του Μποχωρίδη δημιουργούν μία "μαγιά" παικτών με εμπειρία στα χέρια ενός πολύπειρου τεχνικού που καλείται να το οδηγήσει στα playoffs και να επαναφέρει τους "κιτρινόμαυρους" σε πολύ υψηλότερο επίπεδο.

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20
EUROKINISSI

Το αστέρι: Οι Λευτέρης Μποχωρίδης και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είναι σαφώς τα δύο "βαριά" χαρτιά στα χέρια του Σούλη Μαρκόπουλου. Από τη μία, ο Έλληνας άσος αποφάσισε να μείνει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη έχοντας κοινό κίνητρο με την ομάδα του σε μία χρονιά - πρόκληση, από την άλλη ο Γκετσεβίτσιους φέρνει εμπειρία και ποιότητα στην περιφέρεια.

Ο προπονητής: Μετά από απουσία δύο ετών από τους πάγκους, επιστρέφει με ισχυρό κίνητρο σε μία ομάδα που είχε αποτελέσει έναν από τους πρώτους σταθμούς της προπονητικής του καριέρας. Ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ, η επιστροφή του λοιπόν στους πάγκους μέσω του Άρη, ως... παλιά του τέχνη κόσκινο, αποτελεί γερή βάση.

Ο στόχος: Ασφαλώς και η φετινή χρονιά ξεκινά με μεγαλύτερες προσδοκίες. Οι κιτρινόμαυροι ψάχνουν αρχικά είσοδο στα πλέι οφ και έπειτα από την υψηλότερη δυνατή θέση.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΑΡΗ

Λευτέρης Μποχωρίδης – 23 χρ., 1μ.96 Γκαρντ

Κώστας Βλάσιος – 18 χρ., 1μ.90 Γκαρντ

Δημήτρης Φλιώνης – 22 χρ., 1μ.88 Γκαρντ

Μίλαν Μιλόσεβιτς -34 χρ., 2μ.03 Φόργουορντ

Βαγγέλης Σακελλαρίου – 30 χρ., 1μ.94 Γκαρντ

Γιάννης Σιδηροηλίας – 18 χρ., 2μ.01 Φόργουορντ

Γκάρι Τάλτον - 19 χρ., 1μ.86 Γκαρντ

Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους – 31 χρ., 1μ.93 Γκαρντ

Τζόρτζε Γκάγκιτς – 29 χρ., 2μ.11 Σέντερ

Διαμαντής Σλαφτσάκης – 25χ ρ., 2μ.01 Φόργουορντ

Όμηρος Νετζηπόγλου - 17 χρ., 1μ.95 Γκαρντ

Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς – 33 χρ., 2.06 Φόργουορντ

Τζέιλεν Μόρις - 24 χρ., 1.96 Γκαρντ / Φόργουορντ

Στράτος Βουλγαρόπουλος 19 χρ., 2.17 Σέντερ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Με τον ενθουσιασμό και την… ορμή της περσινής του πορείας στις τελευταίες πέντε στροφές της Basket League και την προσθήκη δύο γνώριμων ξένων του ελληνικού Πρωταθλήματος (Χότον και Χάρις), το Ρέθυμνο ξεκινά και φέτος την ένατη συμμετοχή του στη διοργάνωση, έχοντας πια καθιερωθεί στην κατηγορία. Η επιστροφή του Μιχάλη Καμπερίδη και η προσθήκη αρκετών παικτών εντείνουν το ερέθισμα των Κρητικών να συνδυάσουν το τερπνόν της παραγωγής παικτών μετά του ωφελίμου της παραμονής.

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20
EUROKINISSI

Ο αστέρας: Ο Ραμόν Χάρις, έχοντας εμπειρία από Άρη και Κολοσσό Ρόδου, προστέθηκε στο ρόστερ του Ρεθύμνου, το οποίο φιλοδοξεί να βρει στο πρόσωπό του τον "ξένο" που θα κάνει τη διαφορά στο συγκρότημα του Βαγγέλη Ζιάγκου.

Ο προπονητής: Ο Βαγγέλης Ζιάγκος, έχοντας μία επιτυχημένη πρώτη σεζόν στην ομάδα του Ρεθύμνου κρατώντας τη στην κατηγορία, συνεχίζει και φέτος στο “τιμόνι” με νέα πρόσωπα, αλλά ίδιους στόχους.

Ο στόχος: Για το Ρέθυμνο ο στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή στη Basket League.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Τζάρβις Γκάρετ – 24 χρ., 1μ.83 Γκαρντ

Πρινς Γουίλιαμς – 27 χρ., 1μ.93 Γκαρντ

Ανδρέας Χριστοδούλου – 24 χρ., 1μ.96 Γκαρντ

Ντέιβιντ Χότον – 28 χρ., 1μ.98 Φόργουορντ/

Δημήτρης Κουρέπης – 21 χρ., 2.μ02 Σέντερ

Παντελής Μαραγκάκης – 23 χρ., 1μ.92 Γκαρντ

Μιχάλης Καμπερίδης – 25 χρ., 2μ.03 Φόργουορντ

Ραφαήλ Λαναράς – 18 χρ., 1μ.96 Γκαρντ

Γιώργος Γαρέζος – 24 χρ., 1μ.98 Φόργουορντ

Ραμόν Χάρις - 31 χρ., 2μ.03 Φόργουορντ

Γουέσλι Γκόρντον – 25 χρ., 2μ.06 Φόργουορντ/Σέντερ

Χριστόφορος Ραζής - 30 χρ., 1μ.96 Γκαρντ

Κόνερ Φράνκαμπ – 24 χρ., 1μ.85 Γκαρντ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Πανιώνιος κατάφερε πέρυσι να "φουλάρει" στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου και να παραμείνει στην κατηγορία. Φέτος, αποτελεί μία ακόμη ανανεωμένη ομάδα της Basket League, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό του ρόστερ αποτελείται από νεοφερμένους παίκτες, Έλληνες και ξένους. Ωστόσο, η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε να προσθέσει έξτρα εμπειρία στο υλικό της με την απόκτηση των Βεργίνη, Λαμπρόπουλου και Τζουγκαράκη, καθώς και με την επιστροφή των Πάσαλιτς και Λι στη χώρα μας.

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20
EUROKINISSI

Ο αστέρας: Ο Δημήτρης Βεργίνης επιστρέφει στον Πανιώνιο μετά από πέντε χρόνια και εκτός από αρχηγός θα είναι και ένας από τους παίκτες της πρώτης γραμμής των “κυανέρυθρων”. Στα 32 του, ο έμπειρος γκαρντ, έχει φάει με το... κουτάλι τα ελληνικά παρκέ και μετά την περσινή του θητεία στον Άρη καλείται να ηγηθεί της νέας προσπάθειας του Πανιωνίου.

Ο προπονητής: Ο Γιάννης Λίβανος δεν αποτελεί νέο πρόσωπο μόνο για τον Πανιώνιο, αλλά για ολόκληρη την Basket League μιας και αυτή θα είναι η παρθενική του σεζόν ως προπονητής σε ομάδα της πρώτης ελληνικής κατηγορίας. Στα 37 του, πλαισιωμένος από ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών, καλείται να κρατήσει τον Πανιώνιο στο κορυφαίο ελληνικό επίπεδο.

Ο στόχος: Ο Πανιώνιος κατάφερε στο... πάρα πέντε να συμπληρώσει το ρόστερ του. Έχει, όμως, ένα υλικό που μπορεί να τον κρατήσει στη Basket League. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο στόχος του.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Φρανσουά Λιούις – 22χρ., 2μ.06 Φόργουορντ

Ρίκι Μακ Γκιλ – 22χρ., 1μ.85 Γκαρντ

Άντονι Λι – 28χρ., 2μ.06 Σέντερ

Δημήτρης Βεργίνης -32χρ., 1μ.94 Γκαρντ

Νίκος Μαρκαγκίδης – 22 χρ., 1μ.96 Φόργουορντ

Νίκος Καμαριανός – 22χρ., 2μ.02 Φόργουορντ

Σάββας Τζουγκαράκης – 33χρ., 2μ.07 Σέντερ

Τζάστιν Μάρτιν – 29χρ., - 1μ.98 Φόργουορντ

Γιώργος Καμπερίδης – 20χρ., 1μ.95 Φόργουορντ

Μουχάμεντ Πάσαλιτς – 32χρ., 1μ.92 Γκαρντ

Μαρκ Ντόρις – 34χρ., 1μ.88 Γκαρντ

Φώτης Λαμπρόπουλος – 36χρ., 2μ.06 Σέντερ

ΛΑΥΡΙΟ

Από μύρια κύματα και μάλιστα... εκτός παρκέ πέρασε το Λαύριο για να μείνει στην κατηγορία, ωστόσο, όπως είπε και ο Χρήστος Σερέλης "η παραμονή αυτή μάς πεισμώνει". Με τον ελληνικό του κορμό αναλλοίωτο και με έξι νέους ξένους στο ρόστερ της, η ομάδα του Λαυρίου θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στα "σαλόνια" της Basket League.

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20
EUROKINISSI

Ο αστέρας: Ο Ο ΝτεΚόζι είναι το πιο οικείο πρόσωπο των ξένων του Λαυρίου, επιστρέφοντας στη Basket League πριν από δύο χρόνια, όταν και αγωνίστηκε στον Κόροιβο. Αν επαναλάβει εκείνη τη χρονιά (13 πόντους μέσο όρο) θα έχει σίγουρα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη.

Ο προπονητής: Ο Χρήστος Σερέλης συνεχίζει για 14η χρονιά στο Λαύριο, αποτελώντας πια τη μοναδική σταθερά της ομάδας πριν από την έναρξη κάθε σεζόν.

Ο στόχος: Με την παραμονή να γίνεται πέρυσι σίριαλ, το Λαύριο στοχεύει σε μία πιο “καθαρή” εξασφάλισή της, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι εύκολο μιας και ο ανταγωνισμός στα... χαμηλά στρώματα του Πρωταθλήματος θα είναι υψηλός.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος – 22 χρ., 1μ.90 Γκαρντ

Γιώργος Παπαδημητρίου – 26 χρ., 1μ.93 Γκαρντ

Μιχάλης Λούντζης – 21 χρ., 1μ.98 Γκαρντ

Γκλιν Γουότσον – 22 χρ., 1μ.83 Γκαρντ

Κάιλ Άλμαν – 22 χρ., 1μ.92, Γκαρντ

Βασίλης Μουράτος – 22 χρ., 1μ.93 Γκαρντ

Δημήτρης Λεγκίκας – 24 χρ., 2μ.07 Φόργουορντ

Γιάννης Κουζέλογλου – 24 χρ., 2μ.07 Φόργουορντ

Μιχάλης Περράκης – 35 χρ., 2μ.07 Σέντερ

Πασκάλ Τσούκου – 24 χρ., 2μ.13 Σέντερ

Ντέβιν Ντέιβις – 24 χρ., 1μ.98 Φόργουορντ

Δημήτρης Ερμείδης – 29 χρ., 1μ.90 Γκαρντ

Γιάννης Μιχαλούτσος – 22 χρ., 1μ.98 Φόργουορντ

Κουίντον ΝτεΚόζι – 25 χρ., 1μ.96 Φόργουορντ

Πέτρος Γερομιχαλός – 25 χρ., 2μ.03 Φόργουορντ

Τάιρον Άουτλο – 24χρ., 1μ.98 Γκαρντ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ

Μετά τα όσα προηγήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, ο Κολοσσός Ρόδου παρέμεινε στη Basket League, δεδομένα όμως αποτελεί μία "νέα" ομάδα, αφού από το περσινό ρόστερ δεν έμεινε κανένας παίκτης! Μοναδικό γνώριμο πρόσωπο είναι ο Άρης Λυκογιάννης, ο οποίος αναλαμβάνει μία δύσκολη προσπάθεια, στην οποία όμως θα ηγηθεί έχοντας ένα ρόστερ με εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως Τουτζιαράκης, Μωραΐτης, Πουλιανίτης, Αγκμπελέσε, Μπρέιζελτον και Ντάνιελς. Να σημειωθεί πως ο Κολοσσός δεν θα αγωνίζεται φέτος στο Βενετόκλειο, αλλά στο κλειστό της Καλλιθέας.

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20
EUROKINISSI

Ο αστέρας: Ο Ντάνι Αγκεμπελέσε είναι ο παίκτης στον οποίο ποντάρει πολλά ο Άρης Λυκογιάννης. Είχε πληθωρική παρουσία πέρυσι στον Χολαργό, με τον οποίο έκανε μία πολύ καλή χρονιά, διαθέτει εμπειρία, ενώ είναι ο μόνος παίκτης με τον οποίο έχει συνεργαστεί ο πρώην τεχνικός του Χολαργού.

Ο προπονητής: Ο Άρης Λυκογιάννης έκανε μία καλή πορεία πέρυσι στον Χολαργό, ο οποίος κατάφερε να παίξει και στα playoffs της Basket League. Φέτος, ευελπιστεί να κρατήσει την ομάδα της Ρόδου στην κατηγορία χωρίς να χρειαστεί να μπει σε νέες... περιπέτειες.

Ο στόχος: Για τον Κολοσσό, ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την εξασφάλιση της παραμονής του.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΡΟΔΟΥ

Ντάνι Αγκμπελέσε – 29 χρ., 2μ.06 Σέντερ

Ταϊρόν Μπρέιζελτον – 33 χρ., 1μ.85 Γκαρντ

Ντόνοβαν Τζάκσον – 23 χρ., 1μ.88 Γκαρντ

Πάρης Μαραγκός – 25 χρ., 2μ.06 Φόργουορντ

Στέλιος Πουλιανίτης – 24 χρ., 1μ.87 Γκαρντ

Μάικ Μπρούσεβιτς – 29 χρ., 1μ.99 Φόργουορντ

Αντώνης Σκλήβας – 24 χρ., 2μ.06 Σέντερ

Φίλιππος Καλογιαννίδης – 25 χρ., 1μ.93 Γκαρντ

Δημήτρης Μωραΐτης - 20 χρ., 1μ.94 Γκαρντ

Τράβις Ντάνιελς – 27 χρ., 2μ.03 Φόργουορντ

Λασάν Κρόμα - 28 χρ., 1μ.98 Γκαρντ

Σταύρος Τουτζιαράκης – 32 χρ, 2μ.10 Σέντερ

Νικ Παύλος – 27 χρ., 2μ.01 Φόργουορντ

ΗΡΑΚΛΗΣ

Η επιστροφή του Ηρακλή στη Basket League μετά από οκτώ χρόνια αποτελεί από μόνη της μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη του φετινού Πρωταθλήματος, ωστόσο οι κινήσεις των κυανόλευκων δείχνουν πως η επιστροφή τους, μόνο προσωρινή δεν θέλουν να είναι. Το συγκρότημα του Γιάννη Καστρίτη, που έμεινε στη Θεσσαλονίκη (πέρυσι ήταν στον Άρη) για λογαριασμό του Ηρακλή, ενισχύθηκε σημαντικά με παίκτες που διαθέτουν εμπειρία από το ελληνικό Πρωτάθλημα, αλλά και ποιότητα που έχει σταθεί και στα πιο... χλιδάτα σαλόνια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Όπως ο Ολίβιερ Χάνλαν που πέρυσι έπαιζε στη Ζαλγκίρις, μαζί με παίκτες που γνωρίζουν τα κατατόπια της Basket League, όπως οι Μανωλόπουλος, Καββαδάς, Ζάρα και Σμιθ.

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20
EUROKINISSI

Ο αστέρας: Μα φυσικά... ο Ολίβιερ Χάνλαν! Ο 26χρονος γκαρντ έρχεται από το top επίπεδο, έχοντας παίξει στη EuroLeague με τη Ζαλγκίρις, ενώ φρόντισε να δείξει από νωρίς την ποιότητά του, πετυχαίνοντας 38 πόντους στο φιλικό της νέας του ομάδας με τη Λουκόιλ Λέφσκι.

Ο προπονητής: Ο Γιάννης Καστρίτης κάθισε στον πάγκο του Άρη στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, ενώ παλαιότερα έχει προπονήσει Κύμη, Τρίκαλα και Αρκαδικό. Πλέον, στην επιστροφή μίας ιστορικής ομάδας στη Basket League βρίσκει κίνητρο και πρόκληση να την κρατήσει στην κατηγορία.

Ο στόχος: Ο Ηρακλής μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία αλλά και να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός, έχοντας το υλικό για να αποτελέσει τη φετινή ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Σωτήρης Μανωλόπουλος – 32χρ., 2μ.02 Φόργουορντ

Τέντι Οκερέαφορ – 27χρ., 1μ.93 Γκαρντ

Βασίλης Καββαδάς – 28χρ., 2μ.05 Σέντερ

Τζαμάλ Σούλερ – 33χρ., 1μ.91 Γκαρντ

Άλεξ Ντέιβις – 27χρ., 2μ.06 Σέντερ

Γιώργος Φίλλιος -17χρ., 1μ.96 Γκαρντ

Κώστας Κακαρούδης – 36χρ., 2μ.04 Φόργουορντ

Θοδωρής Ζάρας – 32χρ. 1μ.97 Γκαρντ

Δημήτρης Καλαϊτζίδης – 34χρ., 1.95 Γκαρντ

Φώτης Γεωργαλάς – 18χρ., 2μ.04 Φόργουορντ

Ολίβιερ Χάνλαν – 26χρ., 1μ.93 Γκαρντ

Γιώργος Νώτης – 24χρ., 2μ.02 Φόργουορντ

Ντάριους Γκάρετ – 29χρ., 2μ.05 Σέντερ

Λενζέλ Σμιθ – 28χρ., 1μ.94 Φόργουορντ

Γιώργος Πετανίδης – 16χρ., 1.92 Γκαρντ

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Ο Ιωνικός Νικαίας αποτελεί ακόμα μία πολύ όμορφη, νοσταλγική και... ρομαντική παρουσία στη Basket League, έχοντας την πρώτη του συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Κράτησε τον περσινό κορμό που περιέχει έμπειρους παίκτες όπως οι Μαυροκεφαλίδης, Σάφτενααρ και Μπατής ενώ ενισχύθηκε από παίκτες που γνωρίζουν την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως οι Χαραλαμπόπουλος, Μπαρτ Τζούνιορ, Τζόουνς, Κώττας και Σχορτσιανίτης.

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20
EUROKINISSI

Ο αστέρας: Ο Γιουτζίν Λόρενς, μπορεί να είναι ένα νέο πρόσωπο για τη Basket League, ωστόσο, στα 33 του, φέρνει εμπειρία και... ευρωπαϊκό αέρα σε μία ομάδα που θα τα χρειαστεί αμφότερα στην επιστροφή της στο top ελληνικό επίπεδο. Προέρχεται από μία “γεμάτη” τριετία στη Νίμπουρκ που συμμετείχε και στο Basketball Champions League.

Ο προπονητής: Ο Στέργιος Κουφός είναι ένας πολύπειρος τεχνικός, αλλά και πρωτεργάτης της προπέρσινης επιτυχίας του Χολαργού στην άνοδό του στη Basket League. Επίσης, ήταν προπονητής του Ρεθύμνου όταν η κρητική ομάδα συμμετείχε στον τελικό Κυπέλλου το 2007 και τη σεζόν 2011-'12 είχε οδηγήσει την ίδια ομάδα στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου της Α1.

Ο στόχος: Για τον Ιωνικό Νικαίας ο στόχος είναι ασφαλώς η παραμονή στην κατηγορία.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

Τζαμάλ Τζόουνς – 26 χρ., 2μ.03 Φόργουορντ

Μπι Τζέι Στιθ - 24 χρ., 1μ.96 Γκαρντ

Γιώργος Χατζηκυριάκος – 17 χρ., 1μ.75 Γκαρντ

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος – 22 χρ., 2μ.04 Φόργουορντ

Μάριος Μπατής – 39 χρ., 1μ.91 Γκαρντ

Γιουτζίν Λόρενς – 33 χρ., 1μ.84 Γκαρντ

Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ – 35 χρ., 1μ.89 Γκαρντ

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης – 35 χρ., 2μ.10 Σέντερ

Ρόλαντ Σάφτενααρ – 31 χρ., 2μ.11 Φόργουορντ

Σοφοκλής Σχορτσανίτης – 34 χρ., 2μ.06 Σέντερ

Ανδρέας Παπαδόπουλος – 39 χρ., 1μ.86 Γκαρντ

Γιώργος Κουντουράς- 29 χρ., 1μ.94 Γκαρντ

Θωμάς Κώττας – 23 χρ., 2μ.06 Σέντερ

Γιάννης Δημάκος – 29 χρ., 1μ.93 Γκαρντ

Ράτι Αντρονικασβίλι – 18 χρ., 1μ.93 Γκαρντ

Σωτήρης Κατούφας – 40 χρ., 2μ.06 Φόργουορντ

ΛΑΡΙΣΑ

Η θεσσαλική ομάδα, αποτελώντας τη... μετεξέλιξη του Ερμή Αγιάς, προσθέτει ακόμα ένα κλαμπ της Περιφέρειας στη Basket League, σε μία χρονιά που αναμφίβολα αποτελεί πρόκληση για κάθε παίκτη της που θα συμμετάσχει στην κορυφαία ελληνική κατηγορία. Με την έλευση των Παπαντωνίου και Βαβάτσικου που δίνουν εμπειρία, αλλά και την προσθήκη ξένων όπως οι Χάμιλτον, Παρκς, Ρέινολντς και Μπέικερ, το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά βρίσκει τα πρόσωπα που θα την οδηγήσουν σε αυτό το νέο, πρωτόγνωρο βήμα.

Basket League: Το αφιέρωμα για τη σεζόν 2019-20
EUROKINISSI

Ο αστέρας: Ο Νώντας Παπαντωνίου! Επιστρέφει στον... Κάμπο για να ηγηθεί της θεσσαλικής ομάδας και να προσδώσει ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ της. Είναι μία πρόκληση και για τον ίδιο να μετατρέψει την ομάδα του σε ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Ο προπονητής: Μετά την περσινή... φουρτούνα της Νέας Σμύρνης και την πολύ περίεργη και δύσκολη χρονιά με τον Πανιώνιο, ο Βασίλης Φραγκιάς παραμένει στη Basket League ψάχνοντας τη μπασκετική... νηνεμία και ένα νέο ξεκίνημα μέσω της Λάρισας. Το χτίσιμο μίας ομάδας που ήρθε για να μείνει και η μετατροπή της ερχόμενης σεζόν σε χρονιά-ορόσημο είναι η μεγάλη πρόκληση του 58χρονου τεχνικού.

Ο στόχος: Για μία νεοφερμένη ομάδα στη Basket League, o πρώτος στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μπλέικ Χάμιλτον – 25 χρ., 1μ.98 Γκαρντ

Σκότι Ρέινολντς – 32χρ., 1μ.88 Γκαρντ

Δημήτρης Χείλαρης – 29 χρ., 2μ06 Φόργουορντ

Πέτρος Μελισσαράτος – 26 χρ., 2μ.05 Φόργουορντ

Τζόνι Μπερχανεμέσκελ – 27 χρ., 1μ.88 Γκαρντ

Θοδωρής Τσιλούλης – 26 χρ., 1μ.90 Γκαρντ

Τάσος Σπυρόπουλος – 24 χρ., 2μ.08 Σέντερ

Γιάννης Βαβάτσικος – 29 χρ., 2μ.01 Φόργουορντ

Δημήτρης Λόλας – 33 χρ., 2μ.03 Φόργουορντ

Τζεχάιβα Φλόιντ – 22 χρ., 2μ.03 Φόργουορντ

Νώντας Παπαντωνίου – 29 χρ., 1μ.90 Γκαρντ

Τζάστιν Μπέικερ – 30 χρ., 2μ.03 Φόργουορντ

Τέρελ Πάρκς – 28 χρ., 2μ.04 Σέντερ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ