STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Πιάνει δουλειά η επιτροπή αδειοδότησης, προς παραμονή οι 6 ξένοι

BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ  / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σχεδόν τρεις εβδομαδες μετά από την τελευταία γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, η επιτροπή αδειοδότησης ξεκινά τη Δευτέρα (15/6) τον έλεγχο των φακέλων για το πρωτάθλημα της σεζόν 2020/21. Δεν μειώνονται οι ξένοι.

Πέρασαν 18 μέρες από την τελευταία γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ και μέχρι στιγμής δύο είναι οι ομάδες που έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου. Το Ρέθυμνο που δήλωσε συμμετοχή στη Β' Εθνική αλλά εκτός απροόπτου θα συμμετάσχει στην ΕΚΑΣΚ και ο Ήφαιστος Λήμνου για τον οποίο θα μιλήσει τις επόμενες μέρες και πιθανότατα την Τρίτη (16/6) ο Παντελής Μπούμπουρας.

Υπάρχουν φήμες, πληροφορίες, σενάρια και για άλλες ομάδες που είτε αντιμετωπίζουν δυσκολίες, είτε βρίσκονται υπό παραχώρηση, ωστόσο όλα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν από αύριο όταν η επιτροπή αδειοδότησης αρχίσει να εξετάζει φακέλους και να ξεκινά τις επαφές με τις ΚΑΕ για να προχωρήσει με πιο γοργά βήματα τη διαδικασία καθώς η κατάσταση μοιάζει αρκετά "μαύρη" εξαιτίας αρκετών "ζητημάτων" κι όχι μόνο της πανδημίας.

Αυτό που προβληματίζει τη διοργανώτρια αρχή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται ομάδες όπως ο Άρης κι ο ΠΑΟΚ (και όχι μόνο), χωρίς ωστόσο να είναι όλα ρόδινα από εκεί και πέρα. Η επιτροπή αδειοδότησης που συστάθηκε θα ξεκινήσει να ελέγχει τους φακέλους των ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020/21 και θα αρχίσει να πιέζει καθώς η καταληκτική διορία είναι η 30η Ιουνίου και όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει παράταση για κανέναν. Η εγγυητική επιστολή των 60.000 + 140.000 ευρώ είναι ένα ζήτημα για τους περισσότερους παράγοντες, σίγουρα όμως όχι το πιο σοβαρό απ' όσα αντιμετωπίζουν.

Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στον αριθμό των ξένων και οι Αμερικανοί θα παραμείνουν έξι. Έγινε αρκετή συζήτηση για ενδεχόμενο "κόψιμο" τουλάχιστον ενός ξένου ώστε να προκύψουν περισσότερες θέσεις για Έλληνες και κυρίως για νεαρούς Έλληνες παίκτες, ωστόσο αυτή τη στιγμή ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν δείχνει πολύ πιθανό. Αίσθηση πολλών είναι ότι νέα συζήτηση θα γίνει μόνο στην περίπτωση που ο ΕΣΑΚΕ προχωρήσει με 10-12 ομάδες προς τη νέα σεζόν, καθώς αυτό θα σημαίνει ότι το Ρέθυμνο και τον Ήφαιστο θα έχουν ακολουθήσει κι άλλοι με αποτέλεσμα να χαθούν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ