STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Κόροιβος και Ερμής Αγιάς έτοιμοι να διεκδικήσουν τη wild card

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΚΑΒΑΛΑ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΚΑΒΑΛΑ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΕΟΚ έδωσε διήμερη παράταση στην Καρδίτσα για να απαντήσει στην πρόσκληση που της έγινε για την Basket League, με τον Κόροιβο και τον Ερμή Αγιάς να είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση σε περίπτωση που η θέση κριθεί, εν τέλει, με wild card. Τα δεδομένα για τις τρεις ομάδες.

Το μπαλάκι για την τελευταία κενή θέση της Basket League (για την Ομάδα Α, όπως μπήκε στην κλήρωση του πρωταθλήματος) βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στα χέρια της Καρδίτσας. Ο θεσσαλικός σύλλογος καλείται να αποφασίσει αν θα κάνει το άλμα για τη μεγάλη κατηγορία, από την στιγμή που ο ΕΣΑΚΕ έφτασε σε αυτόν -μετά το "όχι" της Καστοριάς.

Η συνάντηση που έγινε το βράδυ της Τρίτης (23/7) με φορείς της πόλης έστειλε αισιόδοξα μηνύματα, πλην όμως ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά τούτη την ώρα, αν η Καρδίτσα θα παίξει στην Basket League το 2019/20. Οι άνθρωποι της ομάδας ζήτησαν παράταση της διορίας μέχρι την Παρασκευή (26/7) για να απαντήσουν, με σκοπό να αποσαφηνίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα οικονομικά δεδομένα και την πιθανότητα να μπορούν να σηκώσουν το φορτίο -έχουν επισημάνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να πάρουν το οποιοδήποτε οικονομικό ρίσκο.

Εν αναμονή λοιπόν της απάντησης από την πλευρά της Καρδίτσας, υπάρχουν δύο (τουλάχιστον) ομάδες που έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους για να αποτελέσουν εναλλακτική περίπτωση -αυτή της wild card. Ο Ερμής Αγιάς, ο οποίος άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν επιχείρησε να ανέβει στη Basket League μέσω της Κύμης, κι ο Κόροιβος. Η ομάδα της Αμαλιάδας έχει μάλιστα ένα "συν" σε αυτή τη διαδικασία, δεδομένου ότι εξακολουθεί να αποτελεί εταιρεία.

Η ΚΑΕ Κόροιβος υφίσταται ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό, γεγονός που καθιστά πολύ πιο απλή την υπόθεση για τους ανθρώπους του συλλόγου. Μετοχικό κεφάλαιο υπάρχει, εμπειρία από την πρώτη κατηγορία επίσης. Όπως αντίστοιχα η μεγάλη πρόθεση για επιστροφή στην Basket League.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ερμή Αγιάς, Θοδωρής Ριζούλης, δήλωσε την Τετάρτη (24/7) πως " τόσο ο Ερμής Αγιάς Λάρισας όσο και εγώ προσωπικά ως Θοδωρής Ριζούλης είμαστε πανέτοιμοι για να δεχτούμε την πρόκληση της wild card για να μετέχουμε τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Basket League. Εξάλλου, η Λάρισα είναι μία περιοχή που αγαπά το μπάσκετ - το έχει αποδείξει και στο παρελθόν - και μπορεί να το στηρίξει και να το βοηθήσει να πάει μπροστά. Από την πλευρά μας αναμένουμε τη στήριξη του επιχειρηματικού αλλά και φίλαθλου κόσμου της Λάρισας στην προσπάθειά μας αυτή".

Το πρωί της Παρασκευής (26/7) θα είναι πλέον γνωστό αν η Καρδίτσα θα βρίσκεται στην Basket League, ή αν ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ θα στραφούν στη λύση της wild card με βασικούς πρωταγωνιστές τον Κόροιβο και τον Ερμή Αγιάς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ