STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Καλύτερος αμυντικός ο Σαντ-Ρος

Basket League: Καλύτερος αμυντικός ο Σαντ-Ρος
EUROKINISSI

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος αναδείχθηκε ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς στην Basket League για τη σεζόν 2018/19, σπάζοντας το σερί του Νικ Καλάθη.

Για πρώτη φορά από το 2015 ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς στην Basket League αναδείχθηκε ένας παίκτης που... δεν ονομάζεται Νικ Καλάθης. Ο εκλεκτός για τη σεζόν 2018/19 ήταν ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ο οποίος κέρδισε την ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε..

Αναλυτικά, στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Basket League (οι οποίοι διαμορφώνουν κατά 60% το τελικό αποτέλεσμα), ισοψήφησαν στην πρώτη θέση ο Σαντ-Ρος και ο Αντώνης Κόνιαρης, έχοντας τέσσερις ψήφους έκαστος.

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πρώτος τερμάτισε ο Κουβανός (με 10 ψήφους), με τους Θανάση Αντετοκούνμπο και Νικ Καλάθη να ακολουθούν με έξι προτιμήσεις έκαστος. Τέλος, στην ψηφοφορία των φιλάθλων, πρώτος αναδείχθηκε ο Καλάθης (με 200 ψήφους), δεύτερος ο Αντετοκούνμπο (165 ψήφοι) και τρίτος ο Σαντ-Ρος με 34 ψήφους.

Το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς θεσπίστηκε στην Basket League το 2011, όταν το κέρδισε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Την επόμενη τετραετία το κέρδισαν τέσσερις σέντερ, κατά σειρά ο Τζόι Ντόρσεϊ (2012), ο Στεφάν Λάσμε (2013, 2014) και ο Μπράιαντ Ντάνστον (2015), πριν το κατακτήσει τρεις διαδοχικές σεζόν ο Νικ Καλάθης, το 2016, το 2017 και το 2018.

Πριν από το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς ο ΕΣΑΚΕ είχε ανακοινώσει και τα αντίστοιχα για τον καλύτερο νέο παίκτη , τον προπονητή , τον MVP και την κορυφαία πεντάδα της σεζόν .

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ