STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Ιστορικό Game 3 στο ΟΑΚΑ

Basket League: Ιστορικό Game 3 στο ΟΑΚΑ
Eurokinissi EUROKINISSI

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Χολαργό (25/5, 17:00) και το Περιστέρι τον Ήφαιστο (25/5, 19:30) για μία θέση στους "4" των playoffs της Basket League. Διαβάστε γιατί είναι ιστορικό το ματς στο ΟΑΚΑ.

Ο Χολαργός έχει σημειώσει ήδη σημαντική επιτυχία με την πρόκριση στα playoffs της Basket League από την πρώτη χρονιά του στο πρωτάθλημα. Με τη νίκη επί της ΑΕΚ στον δεύτερο αγώνα της σειράς πέτυχε και κάτι που είχαμε 20 χρόνια να δούμε στην Basket League: έγινε η πρώτη ομάδα μετά το 1999 (και 4η συνολικά) που υποχρέωσε την πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου να παίξει τρίτο αγώνα στην προημιτελική φάση των playoffs.

Από τότε που θεσπίστηκαν τα playoffs με σειρές best of 3 στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος (σεζόν 1992/93), μόνο τρεις φορές στο παρελθόν είχε καταφέρει μία ομάδα να οδηγήσει σε τρίτο αγώνα την πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου στην φάση των "8". Η πρώτη ήταν ο Απόλλωνας Πάτρας το 1997, όταν νίκησε τον Ολυμπιακό 78-77. Η δεύτερη ήταν το Ηράκλειο το 1998, όταν επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 73-63 και η τρίτη -και τελευταία μέχρι τον Χολαργό- ήταν το Μαρούσι το 1999, όταν είχε νικήσει τον Ολυμπιακό 83-77.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΕΚΟΡ 47-4

Έκτοτε παρήλθαν 20 χρόνια, 16 σειρές (είτε με το τωρινό σύστημα, είτε με τα εναλλακτικά που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν) και καταγράφηκαν 34 συνεχόμενες νίκες στους “8” των playoffs από την ομάδα που τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο. Ένα σερί που έσπασε την περασμένη Τετάρτη (22/5) η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη... Για την ιστορία, το συνολικών ρεκόρ των πρωταθλητριών της κανονικής περιόδου στην φάση των "8" των playoffs είναι 47-4. Ποτέ στο παρελθόν δεν αποκλείστηκε από τόσο νωρίς η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο.

Το ματς στο ΟΑΚΑ δεν είναι βέβαια το μοναδικό της ημέρας. Το πρόγραμμα θα κλείσει το δεύτερο Game 3 της προημιτελικής φάσης, το οποίο θα γίνει στο Περιστέρι μεταξύ της ομώνυμης ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη και του Ήφαιστου Λήμνου, της άλλης πρωτοεμφανιζόμενης στα φετινά playoffs. Εκεί όπου το Περιστέρι θα δώσει το δεύτερο Game 3 της ιστορίας του ως γηπεδούχος. Η προηγούμενη ήταν το 2003, όταν είχε αποκλείσει τον Άρη.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

ΟΑΚΑ 17:00 ΑΕΚ - Χολαργός (Σιχνάς-Ψαριανός-Θεονάς)

Α. Παπανδρέου 19:30 Περιστέρι Βίκος Cola - Ήφαιστος Λήμνου (Κορομηλάς-Μαγκλογιάννης-Μπίκας)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ