STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Η κούρσα της παραμονής

Basket League: Η κούρσα της παραμονής

Όπως όλα δείχνουν, τρεις ομάδες θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν τις τελευταίες δύο θέσεις στην Basket League. Διαβάστε πως έχουν τα δεδομένα.

Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν για το τέλος της Basket League και η κατάσταση μοιάζει να ξεκαθαρίζει σιγά σιγά στην "ουρά" της βαθμολογίας. Κι αυτό διότι όπως όλα δείχνουν, τρεις είναι οι ομάδες που αναμένεται να παλέψουν μέχρι τέλους για την αποφυγή της 13ης και της 14ης θέσης, τις οποίες καταλαμβάνουν αυτή τη στιγμή το Ρέθυμνο και ο Κολοσσός. Η Κύμη, βλέπετε, έμπλεξε εκ νέου μετά την χθεσινή εντός έδρας ήττα από το Ρέθυμνο.

Μαθηματικά, βέβαια, ακόμα δεν έχουν σωθεί συνολικά έξι ομάδες. Μόνο που ο Άρης και ο Πανιώνιος απομακρύνθηκαν για τα καλά πλέον μετά τις νίκες που πέτυχαν το Σάββατο (6/4) επί του Προμηθέα και του Περιστερίου, φτάνοντας τις επτά στο πρωτάθλημα. Ένας αριθμός που μάλλον θα είναι αρκετός και για τους δύο, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Το Λαύριο, από την άλλη, βρίσκεται σε σαφώς πιο επικίνδυνη θέση. Θα πρέπει όμως να βγάλει τα μάτια του με το πρόγραμμα που έχει (τον Προμηθέα και την Κύμη εκτός, τον Χολαργό και τον Ήφαιστο εντός), καθώς πέρα από προβάδισμα δύο βαθμών, έχει με το μέρος του και τις ισοβαθμίες με Κολοσσό (δύο νίκες), Ρέθυμνο (+4), καθώς και μαξιλαράκι ασφαλείας από το 86-68 του πρώτου γύρου με την Κύμη.

Με άλλα λόγια, έμειναν τρεις...

Basket League: Η κούρσα της παραμονής

Η Κύμη έχει τον πρώτο λόγο βαθμολογικά, αφού βρίσκεται μία νίκη πάνω από το Ρέθυμνο και δύο από τον Κολοσσό. Πλέον όμως, κουβαλάει μέχρι τέλους τις δύο ήττες από το Ρέθυμνο, ενώ δεν έχει ούτε την ισοβαθμία με τον Κολοσσό (-2). Κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε ισοβαθμία... καίγεται.

Το Ρέθυμνο , από την άλλη, ανασαίνει πολύ καλύτερα μετά την πρώτη νίκη έπειτα από έξι σερί ήττες. Όχι μόνο επειδή πλησίασε στον έναν βαθμό την Κύμη, αλλά πρωτίστως επειδή τη νίκησε για δεύτερη φορά. Επιπλέον, έχει και το πιο βατό πρόγραμμα από τις τρεις ομάδες, χωρίς κανένα παιχνίδι που δεν μπορεί να κερδίσει. Χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι δεν μπορεί και να τα χάσει όλα.

Τέλος, ο Κολοσσός έχει πια ελάχιστες πιθανότητες. Όπως είπε και ο Στέργιος Κουφός την προηγούμενη εβδομάδα, η ομάδα της Ρόδου κοιτάζει πλέον κατάματα την Α2... Η μόνη ελπίδα των Ρόδιων είναι να κάνουν διπλό στο Ρέθυμνο και να κερδίσουν τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Περιστέρι και ΑΕΚ. Ενδεχομένως, να επαναληφθούν κάποια στιγμή και αυτά τα περίφημα 30 δευτερόλεπτα από τον αγώνα του Νοεμβρίου με το Λαύριο...

Το πρόγραμμα κάθε ομάδας μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου:

Ομάδα 23η 24η 25η 26η
Κύμη (5-17) Ήφαιστος Άρης* Λαύριο Παναθηναϊκός*
Ρέθυμνο (4-18) Κολοσσός Ήφαιστος* Περιστέρι Άρης*
Κολοσσός (3-18) Ρέθυμνο* Περιστέρι ΠΑΟΚ* ΑΕΚ

* Με αστερίσκο οι εκτός έδρας αγώνες

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ