STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Φινάλε με το βλέμμα στο ΣΕΦ

Basket League: Φινάλε με το βλέμμα στο ΣΕΦ
EUROKINISSI

Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο ΣΕΦ για τον αγώνα του Ολυμπιακός-Προμηθέας, η κανονική περίοδος της Basket League που έχει σημαδευτεί από την... σαπουνόπερα γύρω από το όνομα του Παναγιώτη Αναστόπουλου, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα (8/5) με την τελευταία αγωνιστική.

Το ελληνικό μπάσκετ υποφέρει τις τελευταίες ημέρες. Μία κανονική περίοδος που έχει σημαδευτεί από όσα έγιναν στην τελευταία σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ, όπου αποφασίστηκε να διεξαχθεί κανονικά η 26η αγωνιστική , ολοκληρώνεται βάσει προγράμματος σήμερα (8/5).

Οι τελευταίες ημέρες ήταν γεμάτες ένταση σε σημείο που δεν ξέρει κανείς από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει. Σε περίληψη, τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει μία σειρά από γεγονότα που δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ και είναι τα εξής:

- Η προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ λόγω του - όπως υποστηρίζουν οι "ερυθρόλευκοι" - παράνομου ορισμού του Παναγιώτη Αναστόπουλου στον αγώνα με τον Προμηθέα (17:30, LIVE Blog από το Sport24.gr), του οποίου έχουν ζητήσει εδώ και καιρό την εξαίρεσή του από τους αγώνες .

- Το κώλυμα που είχε δηλώσει ο διαιτητής για το παιχνίδι Χολαργός - Παναθηναϊκός το περασμένο Σάββατο (4/5), ο οποίος γνωστοποίησε ακολούθως ότι θα σφυρίξει κανονικά στο ματς στο ΣΕΦ .

- Η απόφαση του Ολυμπιακού να ορίσει την τιμή του εισιτηρίου για τον αγώνα με τον Προμηθέα στο 1 ευρώ - με αποτέλεσμα να έχουν φύγει ήδη 7.000 εισιτήρια - με τους παίκτες να ετοιμάζονται έχοντας στο μυαλό τους ότι θα αγωνιστούν κανονικά , αν και οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και μήνες ότι δεν θα κατέβαιναν σε ένα παιχνίδι που θα οριζόταν ένας εκ των Αναστόπουλου, Μάνου και Παναγιώτου.

- Η παρουσία οπαδών έξω από το σπίτι του έμπειρου διαιτητή χθες (7/5) το βράδυ .

- Η ενημέρωση που ζήτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης σχετικά με τα όσα έγιναν στο σπίτι του Αναστόπουλου.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, όταν σε μία σειρά από γεγονότα που έγιναν, το πιο "μπασκετικό" σημείο - ή μάλλον το μόνο μπασκετικό σημείο - είναι η... χθεσινή (7/5) προπόνηση του Ολυμπιακού, τα πράγματα δε μοιάζουν ιδανικά.

Όπως και να έχει, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο ΣΕΦ, όπου αν ο Ολυμπιακός κάνει - όπως αναμένεται - πράξη τις εξαγγελίες του και δεν κατέβει στον αγώνα με τον Προμηθέα τότε θα μηδενιστεί και θα υποβιβαστεί στην Α2, αναμένεται να διεξαχθούν σήμερα (8/5) οι 6 αγώνες που έμειναν στο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής.

Ο αγώνας που άνοιξε την αυλαία της τελευταίας αγωνιστικής διεξήχθη χθες, με τον Χολαργό να διαλύει με 110-90 τον Πανιώνιο , με το παιχνίδι να σημαδεύεται από την δήλωση του Ντέβιον Μπέρι ότι δεν αγωνίστηκε επειδή είναι απλήρωτος !

Όπως και να έχει, είναι πολύ πιθανό η σημερινή μέρα να αποκτήσει ιστορική χροιά για το ελληνικό μπάσκετ. Ό,τι και να γίνει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας (όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 17:30):

Ολυμπιακός - Προμηθέας

Άρης - Ρέθυμνο Cretan Kingks

Λαύριο Aegean Cargo - Ήφαιστος

Περιστέρι Βίκος Cola - ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός - Κύμη

Κολοσσός H Hotels - ΑΕΚ

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ