STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Άρης - ΑΕΚ: Βίοι αντίθετοι και... ξενόγλωσσοι

Άρης - ΑΕΚ: Βίοι αντίθετοι και... ξενόγλωσσοι

Ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ στο ντέρμπι με φόντο την τρίτη θέση της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται από μία έντονη αντίθεση. Αυτή των αλλαγών στο ρόστερ.

Αν υπάρχει μια ομάδα που ξέρει όσο καμία άλλη να αλλάζει παίκτες φέτος, αυτή είναι η ΑΕΚ. Κοινώς αποδεκτό στοιχείο, που επισφραγίστηκε πριν από δύο εβδομάδες, όταν η "Ένωση" αποχαιρέτησε πρόωρα έναν ακόμη παίκτη, τον Ντιόντε Κρίστμας.

Μέχρι να φτάσει εκεί βέβαια, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έκανε πολλά παραπάνω. Για παράδειγμα -επί των ημερών του Ντράγκαν Σάκοτα- έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Ντάνιελ Όρτον, τον Όου Ντι Ανοσίκε, τον Φιλ Σκραμπ, τον Νικ Παύλο (δανεικός σε Δούκα), τον Κρις Ουόρεν και τον Μάλκολμ Άρμστεντ. Για να έρθει εν συνεχεία το "ξανθό σκυλί" και να πει "αντίο" στους Ντι Τζέι Κούπερ και Ντιόντε Κρίστμας.

Μετρήσατε αποχωρήσεις; Οκτώ στο σύνολο. Σε μια χρονιά, όπου η ΑΕΚ παλεύει να σταθεροποιηθεί στα υψηλά πατώματα και να (απο)δείξει πως... ήρθε. Τα μέχρι τώρα δείγματα δικαιώνουν τους ανθρώπους της ομάδας που συνηγόρησαν στις αλλαγές επί αλλαγών στο έμψυχο δυναμικό αφού -μ' αυτά και μ' εκείνα- η ομάδα παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας εδώ και καιρό. Για πόσο; Ενδεχομένως να το γνωρίζουμε απόψε, αφού η αναμέτρηση του Nick Galis Hall είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Παρένθεση. Το απόγευμα του Σαββάτου (27/2) η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε πως εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα, οπότε προετοιμαστείτε για πολύ "ζεστή" ατμόσφαιρα. Κλείνει η παρένθεση.

Στην άλλη πλευρά του ρινγκ, υπάρχει η μοναδική (!) ομάδα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ που συνεχίζει με το ρόστερ που ξεκίνησε τη χρονιά. Ο Δημήτρης Πρίφτης δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του, μη θέλοντας να κάνει κάποια αλλαγή ακόμη κι όταν τραυματίστηκε ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς.

Όπως είχε δηλώσει άλλωστε ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ στο Sport24.gr " μίλησα με τον κόουτς εκείνη την περίοδο και περιμέναμε να μάθουμε πόσο θα μείνω έξω. Αν έμενα για δύο ή τρεις μήνες εκτός, όπως φοβόμασταν, τότε είναι δεδομένο πως θα ερχόταν άλλος στη θέση μου. Από τη στιγμή όμως που ήμουν πίσω στο παρκέ μετά από ένα μήνα, δεν υπήρχε λόγος. Αυτό μου το έλεγε διαρκώς κι ο κόουτς".

Ο προπονητής του Άρη, λοιπόν, πήγε κόντρα στην τάση που τον ήθελε να παίρνει άλλο ξένο για το "4", τον στήριξε και δικαιώθηκε με όσα έκανε ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση δηλαδή από αυτή που επικρατεί φέτος στην ΑΕΚ και επιτάσσει τις διαρκείας αλλαγές στο ρόστερ. Θυμάστε πόσες μετρήσαμε στην "'Ενωση"; Οκτώ! Κι ο Άρης δεν έχει ούτε μία. Διαφορά νοοτροπίας, λογικής, εμπιστοσύνης στο υλικό, μα πάνω απ όλα καλοκαιρινού σχεδιασμού.

Ο ένας (Άρης) πέτυχε διάνα σε όλες τις επιλογές του, η άλλη (ΑΕΚ) ακόμη παλεύει να καταλήξει σε ένα σχήμα. Για όσους δεν τα θυμούνται ακριβώς, το Sport24.gr συγκέντρωσε τους ξένους που έφτασαν στην "Ένωση" φέτος, σημειώνοντας το ακριβές διάστημα παραμονής τους στην ομάδα.

Όνομα Ήρθε Έφυγε Έμεινε
Μάλκολμ Άρμστεντ 16.11.2015 25.12.2015 40 μέρες
Ντι Τζέι Κούπερ 21.11.2015 25.1.2016 66 μέρες
Όου Ντι Ανοσίκε 7.10.2015 27.11.2015 52 ημέρες
Κρις Ουόρεν 8.8.2015 27.11.2015 112 ημέρες
Ντιόντε Κρίστμας 8.1.2016 9.2.2016 33 ημέρες
ΤζεϊΚόβαν Μπράουν 23.1.2016 - -
Τορίν Γκριν 17.2.2016 - -
Φιλ Σκραμπ 3.8.2015 7.1.2016 158 ημέρες

* Για τον Ντάνιελ Όρτον, δεν έγινε ποτέ γνωστή η ημερομηνία που λύθηκε το συμβόλαιό του

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ