STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Άλωσε την Πυλαία ο τρομερός Προμηθέας!

Άλωσε την Πυλαία ο τρομερός Προμηθέας!

Ο Προμηθέας πέταξε στα σκουπίδια διαφορά 21 πόντων μέσα σε επτά λεπτά, αλλά βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον ΠΑΟΚ 79-73 μέσα στο κλειστό της Πυλαίας!

Από την κόλαση στον παράδεισο και... τούμπαλιν! Κάπως έτσι έμοιαζε το παιχνίδι στο κλειστό της Πυλαίας, όπου ο Προμηθέας προηγήθηκε με 21 πόντους διαφορά στα μέσα της τρίτης περιόδου, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 32' αλλά στο φινάλε κατάφερε να επικρατήσει του ΠΑΟΚ με 79-73, σημειώνοντας την πρώτη νίκη της ιστορίας του επί του "δικεφάλου"!

Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να κάνει ο Μάκης Γιατράς στη Stoiximan.gr Basket League, ο μοναδικός rookie προπονητής της κατηγορίας. Ο Προμηθέας έπαιξε υποδειγματικό μπάσκετ για πάνω από 30 λεπτά και έδειξε χαρακτήρα όταν το έδαφος έμοιαζε να υποχωρεί κάτω από τα πόδια του και μάλιστα εκτός έδρας.

Ο MVP

Η νίκη έχει πολλούς... πατεράδες. Αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση στην περίπτωση του Προμηθέα, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει τη νίκη της πρεμιέρας, έχοντας πολλούς πρωταγωνιστές. Τρεις είναι αυτοί που αξίζουν τα περισσότερα εύσημα. Ο Χρήστος Σαλούστρος, που πέτυχε 15 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ απέναντι στην πρώην ομάδα του, ο Μουχάμεντ Φαγιέ, που ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, και ο Ολεξαντρ Λίποβι, που πρόσθεσε άλλους 15 πόντους και είχε +23 η ομάδα του στο χρόνο που αγωνίστηκε.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς καλάθι για οκτώ λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και για άλλα επτά στο τέταρτο δεκάλεπτο! Συνολικά, δηλαδή, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έκανε 15 λεπτά να σημειώσει σουτ σε δύο διαφορετικά χρονικά διαστήματα μέσα στον ίδιο αγώνα. Το δεύτερο αποδείχθηκε και μοιραίο...

Άλωσε την Πυλαία ο τρομερός Προμηθέας!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

"Τρελό" ματς έγινε στην PAOK Sports Arena. Ο "δικέφαλος" μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, προηγήθηκε με 13-7 στο 5' και έμοιαζε έτοιμος να δημιουργήσει από πολύ νωρίς μία καλή διαφορά στο σκορ. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Προμηθέα. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά, με εξαιρετική ομαδική άμυνα και υποδειγματικό μπάσκετ στην επίθεση, κατόρθωσε όχι μόνο να προσπεράσει πολύ γρήγορα στο σκορ, αλλά και να "χτίσει" διαφορά 18 πόντων. Από το 7' έως το 15' ο "δικέφαλος" σημείωσε μόνο ελεύθερες βολές και έχασε 13 επιθέσεις στη σειρά! Μέχρι να σκοράρει ξανά το 15-12 είχε μετατραπεί σε 20-35 με επιμέρους 5-23.

Το "έργο" δεν άλλαξε στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Προμηθέας διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του, όταν ξέφυγε με 57-36 στο 25', "παγώνοντας" το κλειστό της Πυλαίας. Κάπου εκεί όμως οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να παίξουν μπάσκετ. Η μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα και οι Τρις-Κλάσεν-Ζάρας-Τζόουνς βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να επιστρέψει στο ματς και με επιμέρους 27-5 να προηγηθεί στο 32' για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 25 λεπτά. Όλα έδειχναν ότι δεν υπήρχε γυρισμός για τους Πατρινούς, που έχασαν μέσα σε επτά λεπτά προβάδισμα 21 πόντων. Κι όμως, υπήρχε...

Ένα τρίποντο από τον Φαγιέ έβαλε τον Προμηθέα πάλι μπροστά στο σκορ, αλλά το στοιχείο που βοήθησε την ομάδα του Μάκη Γιατρά να πάρει πάλι τα ηνία στο ματς ήταν η άμυνά της. Ο Προμηθέας δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να σημειώσει καλάθι στα επόμενα επτά λεπτά, προηγήθηκε με 69-64 στο 37' και κράτησε με νύχια και με δόντια το προβάδισμα μέχρι τέλους χάρις στην ευστοχία του από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Λίγος κόσμος για πρεμιέρα στην PAOK Sports Arena. Δεν παρακολούθησαν πάνω από 2.500 θεατές τον αγώνα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σώμος - Ανδρικόπουλος - Παντελίδης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-23, 26-42, 59-62, 73-79

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Κλάσεν 17 (12ρ.), Χρυσικόπουλος, Ζάρας 11 (1), Τζόουνς 19 (3), Κατσίβελης 9 (1), Ντίλαρντ, Κρουμπάλι 2, Τσόχλας 2, Μαργαρίτης 1, Τρις 12 (6 ριμπάουντ).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Τουντζιαράκης, Γκίκας 7 (1 τρίποντο, 6 λάθη), Φαγιέ 18 (4/4 τρίποντα), Ρέλεφορντ 11 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Μιλόσεβιτς 2, Λίποβι 15 (1), Έβανς 11 (8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Δημάκος, Σαλούστρος 15 (1 τρίποντα, 8 ριμπάουντ).

Ομαδικά στατιστικά ΠΑΟΚ: 18/38 δίποντα, 4/14 τρίποντα, 22/29 βολές, 32 ριμπάουντ (23 αμυντικά - 9 επιθετικά), 11 ασίστ, 6 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 16 λάθη.

Ομαδικά στατιστικά Προμηθέα: 19/35 δίποντα, 9/24 τρίποντα, 14/17 βολές, 34 ριμπάουντ (25 αμυντικά - 8 επιθετικά), 17 ασίστ, 10 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 16 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δυο ομάδων: Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει την Τρίτη στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει τη Λούντβιχσμπουργκ (20:00) στην πρεμιέρα του Basketball Champions League. Ο Προμηθέας υποδέχεται το επόμενο Σαββατοκύριακο τον ΓΣΛ-Φάρο για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ