STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Αγγέλου: "Στα πέντε παιχνίδια οι "αιώνιοι" στα playoffs της EuroLeague"

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΑΟ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΑΟ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του Προμηθέα Πατρών, Βαγγέλης Αγγέλου, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τις μονομαχίες των ελληνικών ομάδων στα playoffs της EuroLeague, αλλά και την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του φέτος.

Στους Άκη Δημακό και Γιάννη Λαμπίρη μίλησε ο Βαγγέλης Αγγέλου, σχολιάζοντας τα ζευγάρια των "αιωνίων" στην EuroLeague και την προσπάθεια που θα κάνουν για πρόκριση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης. Ο προπονητής του Προμηθέα Πατρών εξήγησε πως "θα χυθεί αίμα" στο ζευγάρι του Παναθηναϊκού Superfoods με τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ προέβλεψε πως τόσο η σειρά των "πρασίνων" όσο και αυτή του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές θα καταλήξουν στα πέντε παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα: " Θα είναι τελείως αμφίρροπα και ως και δραματικά για πολλές αιτίες. Μια από αυτές είναι ότι οι παίκτες έχουν μεγάλο κίνητρο. Μιλάμε για ένα καθαρά επαγγελματικό κίνητρο. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι τα τόσα πολλά παιχνίδια. Βλέπετε ότι αντέχουν ομάδες που έχουν Αμερικάνους παίκτες. Και αυτό γιατί το DNA τους είναι πιο ανθεκτικό. Η Εφές στηρίζεται σε Αμερικάνους παίκτες και ο Παναθηναϊκός επίσης. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έχει κορμό Ελλήνων παικτών. Πιστεύω ότι και στις δύο σειρές θα πάμε σε πέντε παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα σπάσουν και οι έδρες, αλλά εκτιμώ ότι θα πάμε στα πέντε παιχνίδια".

Για την εικόνα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού: " Ο Ολυμπιακός στηρίζεται στην άμυνά του και σε μια ομοιογένεια υπό την έννοια ότι οι παίκτες ξέρουν το ρόλο τους. Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται στην αθλητικότητά του και στο τρίποντο".

Για το ότι ο Σπανούλης βρίσκει και πάλι τα πατήματά του: " Οι δύο βασικοί παίκτες του Ολυμπιακού είναι ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Από εκεί και πέρα είναι αξιοπρόσεκτη η σταθερότητα των Παπανικολάου και και Παπαπέτρου. Αυτά τα παιδιά είναι η επόμενη μέρα της ομάδας. Αγωνιστικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνύπαρξή τους. Οι παίκτες που παίζουν από 2 ως 5 και μαρκάρουν από το 1 ως το 5 είναι πολύ σημαντικοί συμπαραστάτες. Με τους υπόλοιπους κάνουν ένα πολύ δυνατό σύνολο".

Για τον Παναθηναϊκό: " Είχα πει και στην αρχή ότι ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες που παίζουν για τον προπονητή τους. Έχουν σταματήσει τα προβλήματα για τον Παναθηναϊκό και όλα αυτά έχουν βοηθήσει".

Για το πως μπορεί να επηρεάσει συναισθηματικά η επιστροφή στο ΟΑΚΑ του Ομπράντοβιτς σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια: " Με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι θα χυθεί αίμα. Δεν υπάρχει περίπτωση αν επηρεαστεί κάποια από τις δύο πλευρές. Θα ετοιμαστούν δυνατά και εγκεφαλικά και οι δύο πλευρές. Θα είναι ιδιαίτερα παιχνίδια. Θα δούμε πιστεύω πέντε παιχνίδια. Μέσα στο σαραντάλεπτο καλά θα κάνει ο καθένας να αντιδράσει για να υπερασπιστεί την ομάδα του".

Για το αν θα πόνταρε ποια ελληνική ομάδα θα περάσει: " Δεν ασχολούμαι ποτέ με προβλέψεις. Το ίδιο το μπάσκετ όποιος το σέβεται διαψεύδεται. Ποτέ δεν υπολογίζει το απροόπτου. Πρέπει να το διαχειριστείς".

Για τα άλλα ζευγάρια: " Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί. Η Ρεάλ έχει πιο ποιοτικό ρόστερ και είναι φαβορί με τη Νταρουσάφακα. Οι Βάσκοι είναι πολεμιστές και θα αντισταθούν σκληρά με την ΤΣΣΚΑ".

Για το αν έχει πρόταση να αναλάβει την Εθνική ομάδα: " Δεν υπάρχει καμία επαφή και ενόχληση για την εθνική ομάδα. Για όλους είναι τιμή η Εθνική ομάδα. Ότι και να αποφασίσει η Ομοσπονδία εύχομαι να πάει η Εθνική πολύ καλά".

Για τον Προμηθέα: " Είναι μια ομάδα παράδειγμα προς μίμηση. Ο κ. Λιόλιος είναι ιδιαίτερος άνθρωπος. Κάνει μια προσπάθεια να αντιληφθεί τι χρειάζεται η ομάδα. Κάνουμε όλοι μια μεγάλη προσπάθεια. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο και θα συζητήσουμε όλοι μαζί για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος στον Προμηθέα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ