STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΑΕΚ - Προμηθέας: Αυτοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο Game 5

ΑΕΚ - Προμηθέας: Αυτοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο Game 5
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών (19:30) στο 5ο παιχνίδι της σειράς, το οποίο θα κρίνει την πρόκριση στους τελικούς της Basket League. Πέρα από τους "δεδομένους" πρωταγωνιστές, υπάρχουν και οι παίκτες που αν αποδώσουν όπως πρέπει και όπως χρειάζεται η ομάδα τους, είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά στο Game 5.

ΑΕΚ και Προμηθέας θα λύσουν τις διαφορές τους σε 5ο παιχνίδι (19:30, Live Blog από το Sport24.gr). Ούτε η Ένωση, αλλά ούτε οι Πατρινοί κατάφεραν να φτάσουν σε κάποιο break έως τώρα κι έτσι η πρόκριση στη σειρά των τελικών της Basket League θα κριθεί στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να περιμένει να μάθε τον αντίπαλο του. Και στις δύο μεριές, υπάρχουν παίκτες που είναι πρωταγωνιστές. Παίκτες που θα πάρουν τις περισσότερες επιθέσεις, παίκτες που πάνω τους είναι σχεδιασμένα πολλά από τα plays των προπονητών και παίκτες θα προσφέρουν αυτά που πρέπει στις ομάδες τους.

Τέτοια παραδείγματα είναι ο Τζόρνταν Θίοντορ κι ο Βινς Χάντερ από μεριάς ΑΕΚ κι ο Λάνγκστον Χολ κι ο Οκτάβιους Έλις από τη μεριά του Προμηθέα. Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που για διάφορους λόγους δεν έχουν την αναμενόμενη απόδοση μέχρι τώρα στη σειρά κι αν δώσουν το κάτι παραπάνω, τότε η ομάδα τους δύσκολα θα ηττηθεί. Είναι παίκτες που όταν βρίσκονται στο πικ της απόδοσης τους, οι συνθήκες για την ομάδα τους γίνονται πολύ πιο ευνοϊκές. Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα;

ΓΙΟΡΚ, ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΕΚ

Η απόκτηση του Γκέιμπ Γιορκ έγινε με σκοπό να δώσει επιθετικές λύσεις στην Ένωση. Ξεκίνησε, όμως, άσχημα. Στο Game 1 με τον Προμηθέα έμεινε στο 0, στο Game 2 μέτρησε 13 πόντους αλλά με 3/11 σουτ και στην ήττα του Game 4 έμεινε στους 7 πόντους με 1/7 τρίποντα. Στο Game 3, που η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη με 88-60, ο Γιορκ έκανε το καλύτερο του ματς. Σημείωσε 23 πόντους με 5/8 τρίποντα κι έδειξε πως όταν είναι καλά, τότε η ομάδα του Λούκα Μπάνκι μοιάζει ικανή για το καλύτερο.

ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ ΜΕ ΡΟΛΟ

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι από τους παίκτες που έχασαν τον ρυθμό τους μετά την απόκτηση του Γιορκ και τις αλλαγές που έγιναν στο ροτέισον. Όταν, όμως, ο Έλληνας γκαρντ έχει ρόλο, τότε μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του. Στο Game 1, σημείωσε 19 πόντους σε περίπου 29 αγωνιστικά λεπτά που έμεινε στο παρκέ και το επόμενο καλό παιχνίδι ήταν το Game 3, όταν μέτρησε 9 πόντους κι η ομάδα του επικράτησε άνετα των Πατρινών με 88-60. Αντίθετα, στα ματς στην Πάτρα, ο Λαρεντζάκης δεν είχε ανάλογη απόδοση. Ο ρόλος του στην επίθεση ήταν πιο περιορισμένος κι έτσι δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του όπως έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει.

ΑΕΚ - Προμηθέας: Αυτοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο Game 5
EUROKINISSI

(Λαρεντζάκη όπως στο Game 1 θέλει η ΑΕΚ)

Ο ΕΜΠΑΚΟΥΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ

Ο Τρεβόρ Εμπάκουε αποκτήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες προκειμένου να δώσει λύσεις πίσω από τον Βινς Χάντερ, ο οποίος έπαιζε στα... κόκκινα στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Δεν έχει καταφέρει, όμως, να βοηθήσει στο ελάχιστο. Στη σειρά με τον Προμηθέα έχει 2, 2, 2 και 0 πόντους, με τον Λούκα Μπάνκι να τον χρειάζεται... άμεσα! Ειδικά από τη στιγμή που ο Μάκης Γιατράς είχε τον Παρκς να προσφέρει όταν ο Έλις αντιμετώπισε δυσκολίες. Ο Προμηθέας έχει λύσεις στη ρακέτα, πρέπει να τις βρει κι η ΑΕΚ στο Game 5.

ΜΠΡΑΟΥΝ, ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ

Ο Ράιον Μπράουν έχει δείξει φέτος το ταλέντο του στο σκοράρισμα. Και αυτός είναι ο λόγος που αρκετές ομάδες -ακόμα και της EuroLeague- εξετάζουν ήδη την περίπτωση του για τη νέα χρονιά. Ο Αμερικανός γκαρντ, όμως, δεν είναι καλός στη σειρά με την ΑΕΚ. Στο Game 1 μέτρησε 13 πόντους αλλά ήταν άστοχος, στο Game 2 έμεινε στους 7 πόντους, στο Game 3 σημείωσε μόλις 3, ενώ στο Game 4 μέτρησε 7 με 0/3 τρίποντα. Ο Προμηθέας έχει καταφέρει να φέρει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι δίχως ο Μπράουν να έχει αποδώσει όπως στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Αυτό σημαίνει πως αν ο Αμερικανός ανεβάσει την απόδοση του στο Game 5, τότε οι πιθανότητες των Πατρινών θα αυξηθούν σημαντικά.

Ο ΜΕΪΕΡ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ

Ακόμα ένας παίκτης που όταν βρίσκεται σε καλό βράδυ ο Προμηθέας μοιάζει να είναι ικανός για το καλύτερο είναι ο Τόνι Μέιερ. Στα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς, ο έμπειρος φόργουορντ είχε μείνει στο 0. Δεν είχε δώσει τίποτα στην ομάδα του. Στο Game 4, όμως, σημείωσε 11 πόντους, ξεκλείδωσε τους Πατρινούς επιθετικά κι έδειξε πως όταν είναι καλά, ο Προμηθέας παίζει καλύτερα. Το ταλέντο του συγκεκριμένου παίκτη στο σκοράρισμα είναι δεδομένα κι αν δώσει λύσεις στο Game 5, τότε η ομάδα του Μάκη Γιατρά θα έχει μία τύχη παραπάνω να κάνει το 3-2 και να περάσει στους τελικούς της Basket League.

ΑΕΚ - Προμηθέας: Αυτοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο Game 5
EUROKINISSI

(Δημιουργεί, αλλά πρέπει και να σκοράρει ο Γκίκας)

Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΓΚΙΚΑ

Τέλος, μοιάζει δεδομένο πως ο Μάκης Γιατράς θα ήθελε κάτι παραπάνω στο σκοράρισμα από τον Νίκο Γκίκα απόψε. Ο Έλληνας γκαρντ δεν κάνει καλή σειρά, ωστόσο η ομάδα του έχει καταφέρει να βρει κάποιες λύσεις από τους Δημήτρη Κατσίβελη και Λάνγκστον Χολ. Ο Γκίκας παραμένει άκρως αξιόπιστος στο δημιουργικό κομμάτι (σ.σ. στο Game 1 μοίρασε 6 τελικές πάσες), αλλά είναι γνωστό πως έχει ταλέντο και στο σκοράρισμα, ενώ σουτάρει πολύ καλά κι από μακρινή απόσταση. Αν βρει τα σουτ που πρέπει, ενδεχομένως να εξελιχθεί στον X-Factor του Προμηθέα στο καθοριστικό Game 5 με την ΑΕΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ