ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Κόντρα "δικεφάλων" στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Κόντρα "δικεφάλων" στο ΟΑΚΑ
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ (13/10, 17:00) στο παιχνίδι που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στηνBasket League. Στο Αλεξάνδρειο δοκιμάζεται ο Παναθηναϊκός (13/10, 18:00), ιστορικά ματς σε Λήμνο, Χολαργό (13/10, 15:45).

H πρώτη κόντρα των "δικέφαλων” κεντρίζει το ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Basket League ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (14/10, 17:00) σε ένα από τα έξι παιχνίδια που θα διεξαχθούν σήμερα. Πρόκειταιγια το 56οματςμεταξύ των δύο ομάδων στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ να τρέχει ένα σερί τεσσάρων νικών επί της "Ένωσης" και να αριθμεί συνολικά μία παραπάνω στις αναμετρήσεις τους (28-27).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει βέβαια και η αναμέτρηση στο Αλεξάνδρειο μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού , δύο ομάδες που θα διασταυρωθούν για 66η φορά σε επίπεδοBasket Leagueκαι έχουν κατακτήσει μαζί 46 πρωταθλήματα. Η παράδοση είναι πάντως συντριπτικά υπέρ των "πράσινων", οι οποίοι μετρούν συνολικά 55 νίκες στους προηγούμενους 65 αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων επτά.

Από εκεί και πέρα, στους τέσσερις αγώνες με τους οποίους ανοίγει σήμερα χρονικά το πρόγραμμα (στις 15:45), το Ρέθυμνο υποδέχεται το Λαύριο και ο Προμηθέας το Περιστέρι, ενώ τους πρώτους εντός έδρας αγώνες της ιστορίας τους στηνBasket Leagueθα δώσουν οι δύο νεοφώτιστες ομάδες του πρωταθλήματος: ο Ήφαιστος Λήμνου και ο Χολαργός.

Ο Ήφαιστος θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο, στον πρώτο αγώνα στην ιστορία των δύο συλλόγων, καθώς και την πρώτη αναμέτρηση επιπέδουBasket Leagueπου θα διεξαχθεί στην Λήμνο. Ο Χολαργός, από την άλλη, θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό, με τον Αρη Λυκογιάννη να αποτελεί το σημείο αναφοράς της αναμέτρησης, μιας και τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια καθόταν στον πάγκο των Ρόδιων.

Το πρόγραμμα της ημέρας για την 2η αγωνιστική τηςBasket League:

"Δ. Τόφαλος" 15:45 Προμηθέας - Περιστέρι ΒίκοςCola(Μάνος-Θεονάς-Παντελίδης)

"Αντ. Τρίτσης" 15:45 Χολαργός - ΚολοσσόςH Hotels(Αναστόπουλος Π.-Συμεωνίδης-Πιτσίλκας)

"Ν. Σαμαράς" 15:45 Ήφαιστος - Πανιώνιος (Τσαρούχα-Καλδίρης-Ζαχαρής)

"Μ. Μερκούρη" 15:45 ΡέθυμνοCretan Kings –ΛαύριοAegean Cargo(Καρακατσούνης-Τζαφλέρης-Αναστόπουλος Αντ.)

ΟΑΚΑ 17:00 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (Πουρσανίδης Γ.-Διαμαντής-Ανδρικόπουλος)

Αλεξάνδρειο 18:00 Άρης - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Παπαπέτρου-Παναγιώτου-Μαγκλογιάννης)

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ