STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 87-77: Πιο έτοιμη η Ένωση στην πρόβα τζενεράλε

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έδειξε πιο έτοιμη σε σχέση με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ εν όψει της έναρξης της σεζόν, κερδίζοντας στην πρόβα τζενεράλε των δύο ομάδων (87-77) στο ΟΑΚΑ.

Δέκα μέρες πριν από την έναρξη του Final Eight του Basketball Champions League, η ΑΕΚ έδειξε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Οι κιτρινόμαυροι επιβλήθηκαν των πρασίνων (87-77) σε φιλικό που έγινε στο ΟΑΚΑ, έχοντας το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Από την άλλη, το τριφύλλι προβλημάτισε τόσο με την περιφερειακή του άμυνα (Ταϊρίς Ράις και Κιθ Λάνγκφορντ έκαναν μεγάλη ζημιά σε προσωπικές φάσεις και μαζί τη διαφορά για τους νικητές) όσο και σε δημιουργία, με τον Πιερ Τζάκσον να είναι κακός και να μην μπορεί να αποτελέσει παράγοντα του αγώνα για την ομάδα του. Όπως και να έχει, η ουσία είναι πως εν όψει του Super Cup (23 και 24 Σεπτεμβρίου), η ΑΕΚ έδειξε να είναι αρκετά πιο έτοιμη από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Εξαιρετικός στο εκτελεστικό κομμάτι και τα ριμπάουντ ο Γιανίκ Μορέιρα για τους νικητές, την ώρα που οι ηττημένοι είδαν τους περισσότερους παίκτες να παίρνουν βαθμό κάτω από τον μέσο όρο -με εξαίρεση τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Νέμανια Νέντοβιτς.

Εξάλλου, για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ δεν αγωνίστηκαν οι Χάουαρντ Σαντ - Ρος (αστράγαλος), Λευτέρης Μποχωρίδης (αστράγαλος) και Ίαν Βουγιούκας (ανέτοιμος), ενώ από την ΑΕΚ απουσίασαν ο Μάρκους Σλότερ (γόνατο), ο Βλάντο Γιάνκοβιτς (γαστρεντερίτιδα) και ο Ντάριον Άτκινς (ανέτοιμος).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν αυτός που εκδήλωσε (με επιτυχία μάλιστα) τις πρώτες κατοχές της ΑΕΚ, η οποία έφτασε στο +8 (10-2) στο 4ο λεπτό. Σταδιακά πάντως, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βελτίωσε την εικόνα του στο πίσω μέρος του παρκέ, πολύ περισσότερο όμως στην επίθεση. Ο Νέμανια Νέντοβιτς και ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν αυτοί που έδωσαν την απαραίτητη ώθηση, με το τριφύλλι να βρίσκει μαζεμένους πόντους από αυτούς και να φέρνει το παιχνίδι σε ισορροπία (24-24) με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο Γιώργος Βόβορας εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να δοκιμάσουν τα ζευγάρια σε περιφέρεια και ρακέτα, με το τριφύλλι να μην καταφέρνει να πάρει κάτι ουσιαστικό από το "4" -τόσο ο Μπεν Μπεντίλ όσο και ο Άαρον Γουάιτ ήταν αρκετά μακριά από αυτό που θέλει ο 43χρονος τεχνικός σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητά τους. Η Ένωση διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα, είδε τον Κιθ Λάνγκφορντ να παίρνει τις -γνώριμες για εκείνον- επιθέσεις απομόνωσης, και έφτασε μέχρι το +6 στο φινάλε του πρώτου μέρους (45-39).

Η έναρξη της τρίτης περιόδου βρήκε τον Ταϊρίς Ράις να πατάει αρκετά το γκάζι. Οι κιτρινόμαυροι τού έδωσαν πολύ περισσότερο την μπάλα στην επίθεση και δικαιώθηκαν. Με συνεχόμενα δικά του καλάθια, η ΑΕΚ βρέθηκε στο +10 (56-46) στα μισά της τρίτης περιόδου, την ώρα που ο Γιώργος Βόβορας έκανε διαρκώς αλλαγές στην περιφέρεια για να βρει το πιο λειτουργικό σχήμα. Η παρουσία του Νέμανια Νέντοβιτς έδωσε αρχικά την απαραίτητη ώθηση στο τριφύλλι, η διαφορά έπεσε στα μισά μέσα σε ένα λεπτό, αλλά μέχρις εκεί. Οι τυπικά γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο και έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +8 (68-60).

Οι πράσινοι προσπάθησαν να αλλάξουν τον ρυθμό του αγώνα, αλλά όσο ο Πιερ Τζάκσον ήταν κακός και δεν έδινε λύσεις ούτε εκτελεστικά ούτε δημιουργικά, αυτό ήταν αδύνατο. Η Ένωση δεν απειλήθηκε ποτέ επί της ουσίας, διατήρησε το πάνω χέρι στο σκορ με σχετική ευκολία (βοήθησε σημαντικά το γεγονός πως ανανέωσε αρκετές κατοχές χάρη στον Γιανίκ Μορέιρα) και βρέθηκε στο +9 (82-73) με ενάμιση λεπτό για το τέλος.

Τίποτα δεν άλλαξε από εκεί κι έπειτα, με τους κιτρινόμαυρους να φτάνουν στη φιλική νίκη (87-77) και να δείχνουν πιο έτομοι από τους πράσινους λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του Super Cup.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 45-39, 68-60, 87-77

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Μορέιρα 18, Ράις 13 (3), Λάνγκφορντ 19 (2), Ματσιούλις 5, Χρυσικόπουλος 13 (1), Ζήσης 3, Κατσίβελης, Γόντικας 2, Γκίκας 2, Μαυροειδής 2, Λοτζέσκι 8 (2), Ρογκαβόπουλος 2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Βόβορας): Παπαγιάννης 9, Όγκαστ 2, Παπαπέτρου 17 (2), Δίπλαρος, Κασελάκης 2, Καλαϊτζάκης 3 (1), Φόστερ 8 (1), Περσίδης, Νέντοβιτς 19 (2), Ουάιτ 3, Μήτογλου 7, Μπέντιλ 3, Τζάκσον 4

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ