STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα της ΑΕΚ (100-93) στη δεύτερη παράταση, διατηρώντας το πάνω χέρι για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Το Sport24.gr αξιολογεί την παρουσία των παικτών των δύο ομάδων.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ παρέμεινε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση της ΑΕΚ στη δεύτερη παράταση (100-93) . Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν το δίποντο και πλέον κοιτάζουν με ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά τα πλέι οφ, όπου θέλουν να έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Το Sport24.gr αξιολογεί την παρουσία των παικτών των δύο ομάδων στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ

Νώντας Παπαντωνίου: Από τους διακριθέντες της ΑΕΚ στο παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που κλήθηκε να παίξει άμυνα στον Βασίλη Σπανούλη -κυρίως. Τα πήγε περίφημα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αγωνίστηκε πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο (17'14''), αλλά ήταν άποντος. Όχι ότι του ζητήθηκε να πάρει πρωτοβουλίες, απλά θα μπορούσε να γίνει ο... ωραίος της ομάδας του στο τέλος της κανονικής διάρκειας, όταν κέρδισε το φάουλ και πήγε στο γραμμή των βολών. Δεν ήταν όμως ψύχραιμος με αποτέλεσμα να αποδειχθεί μοιραίος για την "Ένωση", η οποία έχασε (στα 9'') τη δυνατότητα να προηγηθεί και να βρίσκεται μία άμυνα μακριά από τη νίκη. Δεν τα κατάφερε, το παιχνίδι πήγε σε δύο έξτρα πεντάλεπτα, όπου εν τέλει ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής (100-93).

Μαλίκ Χέρστον: Από τους κορυφαίους της ομάδας του, με 16 πόντους (με 7/10 εντός παιδιάς) και 7 ριμπάουντ. Ήταν αυτός που πήρε την τελευταία επίθεση της ομάδας του στην πρώτη παράταση, πιο πολύ κατά τύχη. Η "Ένωση" είχε τον τελευταίο λόγο στο πρώτο έξτρα πεντάλεπτο, οι παίκτες της καθυστέρησαν χαρακτηριστικά και το μόνο που πρόλαβε να κάνει ήταν μία ντρίμπλα και σουτ πάνω σε άμυνα (κάτι που δεν είναι το... φόρτε του).

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: Με 22 πόντους, 16 ριμπάουντ και 6 ασίστ μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας από τους διακριθέντες, ειδικά από τη στιγμή που πέτυχε μερικά πολύ κρίσιμα καλάθια στην πρώτη παράταση. Αμυντικά ήταν καλύτερος από τον μέσο όρο των εμφανίσεών του, αλλά η αστοχία του σε δίποντα (4/14 - 28%) και τρίποντα (2/7 - 28%) ήταν μνημειώδης και ένας από τους λόγους που η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα είτε σε κανονική διάρκεια είτε στην πρώτη παράταση.

ΤζεϊΚόβαν Μπράουν: Για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν... άφαντος, όταν όμως η μπάλα άρχισε να "καίει" δήλωσε "παρών" -παραπάνω από μία φορές. Έβαλε πολύ καθοριστικά καλάθια, μεταξύ των οποίων αυτό που οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση (87-87). Είναι χαρακτηριστικό πως οι συμπαίκτες του τον έψαχναν διαρκώς από ένα σημείο και μετά, με τον Αμερικανό γκαρντ να παίζει διαρκώς "ένας εναντίον ενός" με τους γκαρντ του Ολυμπιακού. Ο τραυματισμός του στο ξεκίνημα της δεύτερης παράτασης αποδείχθηκε καταλυτικός για τη μετέπειτα έκβαση του αγώνα, αφού η "Ένωση" δεν μπορούσε να σκοράρει με συνέπεια, οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς έμοιαζαν "παγωμένοι" από την εξέλιξη χάνοντας σε μεγάλο βαθμό τη συγκέντρωσή τους στον εναπομείναντα χρόνο.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δημήτρης Μαυροειδής : Δεν πήρε πολλές προσπάθειες (3/6 δίποντα, 4/4 βολές), αλλά ήταν αξιόπιστος επιθετικά στα 27'19'' που αγωνίστηκε, με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ. Δημιούργησε πολλά προβλήματα στη φροντ λάιν του Ολυμπιακού, κυρίως στο πρώτο μέρος αλλά βρισκόταν εκτός πεντάδας όταν το παιχνίδι κρεμόταν από μια κλωστή. Επέστρεψε στη δεύτερη παράταση για να αποτελέσει τον έτερο επιθετικό πόλο της ΑΕΚ (μαζί με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη) μετά τον τραυματισμό του ΤζεϊΚόβαν Μπράουν, αλλά δεν ήταν πλέον σε θέση να βοηθήσει.

Ντούσαν Σάκοτα: Πάθος και μεγάλη προσπάθεια από τον αρχηγό της ΑΕΚ, αλλά από ουσία... μηδέν. Είχε 3 πόντους, όλοι με βολές (3/4), ενώ ήταν άστοχος σε δίποντα (0/1) και τρίποντα (0/2) στα 22'42'' που αγωνίστηκε. Αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα κοντά στο καλάθι και γι αυτό δεν προτιμήθηκε ιδιαίτερα από τον Γιούρι Ζντοβτς, ακόμη κι όταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έπαιζε δίχως καθαρό "τεσσάρι".

Μίλαν Μιλόσεβιτς: Κι αυτός πάλεψε πάρα πολύ, αλλά δεν έκανε τη διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό πως σε 14'58'' πήρε μόλις ένα ριμπάουντ, ενώ δεν ευστόχησε σε σουτ εντός παιδιάς (0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα) έχοντας 5/6 βολές.

Τορίν Γκριν: Φάνηκε από την αρχή πως δεν μπορούσε να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων του αγώνα, με τον Γιούρι Ζντοβτς να προτιμά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να έχει στο παρκέ τον Νώντα Παναντωνίου αντί για εκείνον. Μόλις πήρε τη θέση του -τραυματία- ΤζεϊΚόβαν Μπράουν θα περίμενε κανείς να πάρει πρωτοβουλίες, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ευστόχησε σε ένα σουτ τριών πόντων (το μοναδικό του καλάθι) πάνω σε άμυνα, αλλά πέραν αυτού δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ: Αγωνίστηκε για 11'22'' έχοντας κυρίως αμυντική αποστολή πάνω στους γκαρντ του Ολυμπιακού, ενώ επιθετικά πήρε μόλις μία προσπάθεια (0/1 δίποντα). Ήταν επιπόλαιος στην επίθεση, έμοιαζε αγχωμένος σε πολλές φάσεις και ως εκ τούτου βοηθούσε την άμυνα των "ερυθρολεύκων" να επικεντρωθεί στους παίκτες που απειλούσαν πραγματικά.

Ζήσης Σαρικόπουλος: Δεν αγωνίστηκε κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να κριθεί.

Δημήτρης Κατσίβελης: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ίσως ο κορυφαίος της ΑΕΚ, ξεκινώντας με 3/3 τρίποντα (σ.σ.: παρεμπιπτόντως πριν από αυτό το παιχνίδι είχε... 3/30 τρίποντα στο πρωτάθλημα). Μετά την ανάπαυλα όμως ήταν αγνώριστος αφού δεν πήρε προσπάθειες, ήταν διστακτικός και γενικά περιορίστηκε στον γνώριμο αμυντικό του ρόλο.

Γιάννης Καλαμπόκης: Έπαιξε ελάχιστα (4'30'') σε ένα παιχνίδι με δύο παρατάσεις, μετρώντας δύο ασίστ και ένα λάθος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βασίλης Σπανούλης: Ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 26 πόντους, ενώ μοίρασε και 9 ασίστ στο ματς, οργανώνοντας μαεστρικά το παιχνίδι της ομάδας. Ήταν ο MVP της αναμέτρησης, όντας σε εξαιρετική κατάσταση. Είχε ξεσπάσματα στο κομμάτι του σκορ τα οποία έδωσαν επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό σε κρίσιμα σημεία. Αγωνίστηκε για 40 λεπτά και η παρουσία του ήταν πολύτιμη και στις έξι περιόδους του αγώνα, κερδίζοντας 9 φάουλ από τον αντίπαλο.

Νίκολα Μιλουτίνοβ: Ξεκίνησε στην βασική πεντάδα, έπαιξε σχεδόν για δύο λεπτά, έκανε δύο φάουλ και δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά στο παιχνίδι.

Γιώργος Πρίντεζης: Είναι ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού φέτος, τα έχει δώσει όλα και στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκε με έλλειψη ενέργειας. Δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες στην επίθεση και δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, κάτι που οφείλεται στην κούραση. Χρεώθηκε με 5 φάουλ και αποβλήθηκε, δείχνοντας προθυμία στην άμυνα.

Βαγγέλης Μάντζαρης: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν ήταν θετικός στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, ήταν καθοριστικός στην δεύτερη παράταση, καθώς σημείωσε δύο πολύτιμα τρίποντα. Ειδικά το δεύτερο, όταν και έκανε το σκορ 91-94, ήταν... μαχαιριά στην καρδιά της ΑΕΚ.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Kώστας Παπανικολάου : Έδωσε λύσεις στον Ολυμπιακό σε άμυνα και επίθεση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Έδωσε μάχες και στην άμυνα και πήγε το παιχνίδι του στις επαφές.

Nτάριους Τζόνσον-Όντομ: Στην κανονική διάρκεια του αγώνα αστόχησε σε σουτ νίκης που δοκίμασε. Δεν ήταν αρνητικός, αλλά ούτε και μπόρεσε να κάνει την διαφορά όταν χρειάστηκε.

Οθέλο Χάντερ: Άργησε να μπει στο ματς, στην άμυνα έχασε αρκετά ριμπάουντ, αλλά στις δύο παρατάσεις έκανε κατάθεση ψυχής και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πολύτιμη η συνεισφορά του στην επίθεση με 15 πόντους, καθοριστικό το καλάθι του στην δεύτερη παράταση, όταν και έκανε το σκορ 91-96 στα 57'' πριν το τέλος.

Ιωάννης Παπαπέτρου: Είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, έχασε κάποια ριμπάουντ στην άμυνα και είχε πρόβλημα στην άμυνα απέναντι στον Μαυροκεφαλίδη. Όποτε χρειάστηκε όμως έδωσε... ανάσες στον Ολυμπιακό με τα σουτ που πέτυχε, τελειώνοντας το ματς με 7 πόντους.

Ντι Τζέι Στόμπερι: Αγωνίστηκε μόλις για 11 λεπτά στο ματς, καθώς ήταν ανέτοιμος, έχοντας μόλις αναρρώσει από τον τραυματισμό του στον αχίλλειο.

Δημήτρης Αγραβάνης: Ήταν λίγο άτσαλος στην άμυνα και έχασε κάποια ριμπάουντ στην άμυνα. Έπαιξε μόλις για 8 λεπτά και αυτό όταν αποβλήθηκαν με 5 φάουλ οι Πρίντεζης και Παπαπέτρου.

Xακίμ Ουόρικ: Πέτυχε τα πρώτα του καλάθια με τον Ολυμπιακό, πέρα από τις βολές που συνήθιζε να βάζει, με το πρώτο του να είναι με ένα εντυπωσιακό και θεαματικό κάρφωμα, ύστερ από ασίστ του Σπανούλη.

Ντάνιελ Χάκετ: Ήταν κάπως νευρικός στο παιχνίδι του στην επίθεση, χάνοντας και ορισμένες βολές (3/6), ενώ στο δημιουργικό κομμάτι ο Ολυμπιακός περίμενε περισσότερα από εκείνον.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ