SPORTS & GOSSIP

Η Γιάννα Βασιλείου είναι δύο ομάδες ταυτόχρονα

Η Γιάννα Βασιλείου είναι δύο ομάδες ταυτόχρονα

Μπορεί κάποιος να είναι ταυτόχρονα και Παναθηναϊκός και ΑΕΚ; Η Γιάννα Βασιλείου εξηγεί τον τρόπο στην εκπομπή "Rec" στο Ραδιόφωνο 24/7.

Mπορεί οι περισσότεροι να τη γνωρίσαμε από τη διασκευή του 'Εφτά Τραγούδια Θα Σου Πω', αλλά οι πολλές και διαφορετικές αναφορές πίσω (και μπροστά) από τη μουσική της Γιάννας Βασιλείου καθιστούν άδικο το να μη βουτήξει κανείς περισσότερο στην τραγουδοποιία της.

Λίγο μετά τις εμφανίσεις της στο Σταυρό του Νότου, η Γιάννα Βασιλείου πάτησε το rec στο Ραδιόφωνο 24/7 και μίλησε μεταξύ άλλων, για το πόσο δύσκολη -και όμορφη- ήταν η απόδοση των τραγουδιών του μιούζικαλ 'Hair' στα ελληνικά και για το πόσο εύκολα μπορεί να είναι κανείς και Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα σημεία της συνέντευξης:

"Νομίζω ότι στον δεύτερο δίσκο αφέθηκα λίγο πιο ελεύθερη σε κάποια πράγματα, ακόμα πιο ειλικρινής ίσως στα τραγούδια που έγραψα, νομίζω ότι εκτέθηκα λίγο παραπάνω".

"Το τραγούδι στο οποίο νιώθω πιο μεγάλη την έκθεση είναι το 'Σε Κόσμο Γυάλινο', γι' αυτό κι ονόμασα έτσι τον δίσκο. Έχει μέσα αληθινές σκέψεις και βιώματα, το έγραψα πριν αρκετό χρόνια. Είναι το πιο αληθινό".

"Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να κάνω την απόδοση των στίχων για το 'Hair', που είναι ένα υπέροχο έργο, γιατί εκτός από 40 τραγούδια, έχει και κείμενο το οποίο επιμελήθηκα. Είναι ένα έργο που θεωρώ πως αξίζει να το δουν όλοι, νέοι και μεγαλύτεροι που έζησαν τη δεκαετία του '60. Έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και θα παίζεται Τετάρτη με Κυριακή στο θέατρο Χώρα, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα".

"Η μαμά μου γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα της χρόνια στην Κωνσταντινούπολη και με τους τελευταίους διωγμούς εγκαταστάθηκαν με τους γονείς της στο Παλαιό Φάληρο. Επειδή έμενα στο ίδιο σπίτι με τους παππούδες, έχω ζήσει πολύ έντονα την Κωνσταντινούπολη. Έχω ιδιαίτερη αγάπη γι' αυτήν, παρόλο που με αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια έχουμε αραιώσει τις επισκέψεις μας".

Ακούστε ολόκληρο το Rec με τη Γιάννα Βασιλείου:

"Λόγω της καταγωγής του παππού μου, είμαι ΑΕΚ. Ο μπαμπάς μου με μύησε στον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως ευθύνονται οι φίλοι μου από το Γυμνάσιο που μου είχαν δώσει και τετραδιάκι για να σημειώνω και να μαθαίνω απέξω όλα τα συνθήματα της ομάδας. Όπως καταλαβαίνεις, όλο αυτό οδήγησε στη συνθήκη των δύο ομάδων".

"Όταν βγήκε το πρώτο μου single, τα 'Λόγια Αγάπης', μου είχαν πει ότι θα έπαιζε μια μέρα σ' έναν σταθμό. Τον είχα λοιπόν να παίζει στο σπίτι και ξαφνικά ακούω την εισαγωγή μου στο πιάνο, δεν άκουσα το υπόλοιπο όπως καταλαβαίνετε, ουρλιαχτά, χαρά, συγκίνηση. Σχεδόν πάντα βιντεοσκοπώ τα λάιβ γιατί εννοείται ότι ακόμα μαθαίνω. Κάνει καλό αυτή η διαδικασία".

"Όσον αφορά στις διασκευές που έχω κάνει, δεν με αγχώνει το θέμα της σύγκρισης, αλλά με αγχώνει κάτι άλλο που δεν το έχω ξαναπεί. Επειδή οι διασκευές είναι πιο ευκολοάκουστες και πιο γνώριμες στα αυτιά του κόσμου, συνήθως αυτές είναι που βγαίνουν μπροστά ή θα προωθηθούν από κάποιο ραδιόφωνο. Οι διασκευές είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της δουλειάς μου. Θέλω λοιπόν να προβάλλονται και τα αυθεντικά μας τραγούδια".

"Ο πρώτος άντρας που μου έρχεται στο μυαλό για ένα ονειρικό ντουέτο είναι ο Eros Ramazzotti, δεν ξέρω γιατί.(γέλια) Δεν τον παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια, αλλά ήταν ένα όνειρό μου από μικρή. Αν σκεφτόμουν για τώρα, ένα όνειρό μου από Έλληνες καλλιτέχνες είναι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Γυναίκα αντίστοιχα, μου ήρθε πρώτη στο μυαλό η Lara Fabian. Δεν είναι τόσο αγαπημένη μου, δεν ξέρω γιατί τη σκέφτηκα πρώτη".

Το Rec με τη Γιάννα Βασιλείου μεταδόθηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Ραδιόφωνο 24/7.

Πηγή: Oneman.gr

TAGS SPORTS & GOSSIP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ