SPORTS & GOSSIP

Έστειλαν τη διαιτητή στην κουζίνα της

Έστειλαν τη διαιτητή στην κουζίνα της

Δυο εκ των βασικών παικτών της Sparta Prague ενημέρωσαν τη γυναίκα επόπτη του τελευταίου τους αγώνα πως η θέση της είναι στην κουζίνα. Η λίγκα τους έστειλε να προπονηθούν για κάποιες ημέρες με γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου... μήπως και αλλάξουν άποψη!

Η Sparta Prague είναι εκ των πιο επιτυχημένων συλλόγων στην Τσεχία και μια από τις πιο διακεκριμένες στην κεντρική Ευρώπη, με συμμετοχές στο Champions League και στο Europa League. Θα μου πεις ότι τα ξέρεις όλα αυτά. Θα σου πω να κάνεις υπομονή. Η Sparta λοιπόν, επικράτησε 3-1 της Inter, στην τελευταία αγωνιστική του Europa League, στις 29/9. Λίγες ημέρες μετά και πιο συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή (2/10), έπαιζε για την εθνική λίγκα με την Zbrojovka Brno.

Το αποτέλεσμα του ματς ήταν 3-3, με γκολ που σημείωσε ο Alois Hycka, στις καθυστερήσεις, από θέση offside. Δεν το υπέδειξε όμως, η επόπτης Lucie Ratajová, με τον γκολκίπερ των Τσέχων, Tomáš Koubek να γίνεται έξαλλος και να δηλώνει πως "οι γυναίκες ανήκουν στις κουζίνες και δεν θα έπρεπε να τους επιτρέπεται να κρίνουν αγώνες ποδοσφαίρου ανδρών". Στο πλευρό του στάθηκε ο τραυματίας συμπαίκτης του, βασικός αμυντικός μέσος, Lukáš Vácha, ο οποίος χαρακτήρισε την Ratajová ως " μαγείρισσα" σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Έστειλαν τη διαιτητή στην κουζίνα της

Σκέψου τι θα ακολουθούσε ανάλογες αντιδράσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εννοώ επί της ουσίας. Όχι για το θεαθήναι. Δηλαδή, ποιες θα ήταν οι συνέπειες επί δηλώσεων σεξιστικού περιεχομένου ποδοσφαιριστών ομάδας με 33 τίτλους πρωταθλήματος και 14 εθνικά κύπελλα. Όσο το σκέφτεσαι, να σου πω ότι η Sparta χαρακτήρισε " απαράδεκτα" τα σχόλια των παικτών της, με τη λίγκα να τους στέλνει να κάνουν προπονήσεις με γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου " για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια ότι οι γυναίκες δεν ανήκουν μόνο στις κουζίνες" δήλωσε σήμερα (4/10) ο GM της πρώτης κατηγορίας, Adam Kotalik στην εφημερίδα "Lidove noviny". Το θέμα θα περάσει και από την πειθαρχική επιτροπή της λίγκας και σύντομα οι παίκτες θα μάθουν τι άλλο τους περιμένει.

Για να ελαφρύνει τη θέση του ο Koubek, πόσταρε στο Facebook φωτογραφία της συζύγου του, με την κόρη τους αγκαλιά και έγραψε " έκανα ένα μεγάλο λάθος που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Αμέσως μετά το ματς, έκανα μια δήλωση που με λυπεί και για την οποία θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλες τις γυναίκες. Δεν ήταν σοβινιστικού περιεχομένου. Αναφερόταν σε μια συγκεκριμένη γυναίκα και σε μια συγκεκριμένη κατάσταση που είχε να κάνει με το παιχνίδι. Αγαπώ τις γυναίκες μου και θέλω να κάνω κάτι στη ζωή μου για το οποίο θα είναι υπερήφανες".

Έστειλαν τη διαιτητή στην κουζίνα της
TAGS SPORTS & GOSSIP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ