VIRAL

Οι ιδανικότερες παραλίες για να δεις ποδόσφαιρο: Από τη Χρυσοπηγή μέχρι το Βουτούμι στους Αντίπαξους

Οι ιδανικότερες παραλίες για να δεις ποδόσφαιρο: Από τη Χρυσοπηγή μέχρι το Βουτούμι στους Αντίπαξους

Είκοσι τυχεροί αναγνώστες του Sport24.gr άραξαν στην παραλία της Βούλας και παρακολούθησαν ένα ματς Μουντιάλ, απολαμβάνοντας μία μοναδική βραδιά. Οκτώ συντάκτες του Sport24.gr επιλέγουν τη δική τους αγαπημένη παραλία για να ζήσουν μία αντίστοιχη εμπειρία στο μέλλον.

Βράδυ καλοκαιριού σε παραλία, καθισμένοι σε πουφ, μπροστά από γιγαντοοθόνη, να βλέπουμε Μουντιάλ, απολαμβάνοντας ωραίο φαγητό. Τι άλλο να ζητήσουμε δηλαδή; Το ζήσαμε κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας στην παραλία της Βούλας, όπου μετά από ένα συγκλονιστικό κυνήγι θησαυρού, που λύσαμε γρίφους έχοντας τη βοήθεια των μπαταριών Energizer, καθίσαμε στα πουφ μας και είδαμε τον αγώνα Κροατία - Δανία για τους "16", τρώγοντας μπέργκερ. Μαζί μας βρέθηκαν και 20 τυχεροί αναγνώστες του Sport24.gr, που χάρηκαν κάθε δευτερόλεπτα της βραδιάς.

Οι ιδανικότερες παραλίες για να δεις ποδόσφαιρο: Από τη Χρυσοπηγή μέχρι το Βουτούμι στους Αντίπαξους
A.PAROUSIDIS

Ζώντας την υπέροχη αυτή εμπειρία, αναρωτηθήκαμε -δικαίως- ποια θα ήταν η ιδανική παραλία για να επαναλάβουμε κάτι αντίστοιχο. Ίσως όχι ένα ματς Μουντιάλ, αφού αυτό αργεί (ποιος περιμένει άλλα τέσσερα χρόνια;), αλλά κάποιο άλλο παιχνίδι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Έτσι, οκτώ συντάκτες του Sport24.gr επέλεξαν την παραλία που για εκείνους θα ήταν η κατάλληλη για να δουν μπάλα.

Αλέξανδρος Τρίγκας: Σαν τη Χρυσοπηγή, δεν έχει!

Αντικειμενικά, δεν είναι η καλύτερη παραλία που μπορείς να συναντήσεις στις Κυκλάδες, ούτε καν στη Σίφνο. Η Χρυσοπηγή όμως είναι κάτι μοναδικό ως φυσικό τοπίο, ειδικά τις ώρες που πέφτει ο ήλιος. Δεν είναι τυχαίο πως αποτελεί το διασημότερο σημείο του νησιού, προσελκύοντας τουρίστες από όλο τον πλανήτη.

Τι καλύτερο λοιπόν, να απολαμβάνεις μπάλα και στο background να βλέπεις κάτι τέτοιο...

Νίκος Τζαβάρας: Σιφνέικος Γιαλός, Αντίπαρος

Για να απολαύσεις ένα ποδοσφαιρικό ματς θα πρέπει να σε διακατέχει ένα αίσθημα χαλάρωσης. Κάτι τέτοιο μπορεί να σου προσφέρει η πανέμορφη παραλία της Αντιπάρου. Χωρίς πολύ κόσμο, ιδανικό για να ηρεμήσεις και να απολαύσεις το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα. Δεν έχει τριγύρω beach bar και καταστήματα, ούτε καν κάποια καντίνα.

Και αν νομίζεις πως το καλύτερο ηλιοβασίλεμα το έχει η Σαντορίνη τότε είσαι γελασμένος. Τη στιγμή που ο ήλιος δύει και ενώνεται με τη θάλασσα, ο Σιφνέικος Γιαλός σου προσφέρει τόσο έντονα και ιδιαίτερα χρώματα που όμοια του δεν έχεις ξανασυναντήσει. Είναι 15-20 λεπτά από το κέντρο του νησιού, οπότε αξίζει τον κόπο να περάσεις μια βόλτα από εκεί. Το όνειρο έχει ως εξής: Αράζεις στην αμμουδιά του Γιαλού, παίρνεις ένα καφάσι μπύρες και βλέπεις τον "βασιλιά των σπορ".

Μπάμπης Τσιμπίδας: Στο Σαν Τροπέ με νίκη της Γαλλίας

Οι πρώτες μου διεθνείς ποδοσφαιρικές εικόνες τη δεκαετία του 1990, συνδέθηκαν με τον Ζινεντίν Ζιντάν και κορυφώθηκαν με την παράστασή του στον τελικό του Μουντιάλ του 1998, όπου οδήγησε τη Γαλλία στο τρόπαιο με το 3-0 επί της Βραζιλίας. Μοιραία, εκτός από τον "Ζιζού" μου δημιουργήθηκε συμπάθεια για τους "τρικολόρ", τους οποίους έκτοτε υποστηρίζω στα Παγκόσμια Κύπελλα και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Στα γήπεδα της Ρωσίας, η Γαλλία έφτασε μέχρι το τέλος και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Η χαρά μου για την επιτυχία αυτή θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν παρακολουθούσα τον τελικό στην αγαπημένη μου παραλία.

19574849 - gigaro beach near the city la croix volmer, cote d azur, cote dazur, french riviera, provence, southern france
19574849 - gigaro beach near the city la croix volmer, cote d azur, cote dazur, french riviera, provence, southern france NOWHEREMAN01/123RF

Πού βρίσκεται αυτή; Μα πού αλλού από τη Γαλλία. Συγκεκριμένα, στο νότιο άκρο της χώρας, στην κοινότητα Σαν Τροπέ. Πρόκειται για ένα μέρος που έχει αγαπηθεί από χιλιάδες ανθρώπους και διαθέτει μερικές ονομαστές παραλίες. Μία από αυτές είναι η "Plage de Sylvabelle". Βρίσκεται στον κόλπο, έχει αμμουδιά, καταγάλανα νερά και περιστοιχίζεται από πράσινο και βράχια που δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Πώς το φαντάζομαι; Μία μεγάλη οθόνη στημένη στην άμμο, με αναψυκτικό (είμαι ξενέρωτος, δεν πίνω μπύρα) και με μεζέδες για να τσιμπάω σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Μπορεί να μην έγινε φέτος, αλλά θα γίνει στο μέλλον.

Μαρίνα Στρίγγα: Στο Κάθισμα, αφού δεν μπορεί στην Copacabana

Ιδανικά θα ήθελα να βλέπω ποδόσφαιρο στην Copacabana. Όπως έκαναν οι φίλοι μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.

Fans hold up a banner that reads, "Rio loves you, see you soon," as they wait for the live broadcast of the third place soccer match between Brazil and the Netherlands, inside the FIFA Fan Fest area on Copacabana beach, in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, July 12, 2014. (AP Photo/Silvia Izquierdo)
Fans hold up a banner that reads, "Rio loves you, see you soon," as they wait for the live broadcast of the third place soccer match between Brazil and the Netherlands, inside the FIFA Fan Fest area on Copacabana beach, in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, July 12, 2014. (AP Photo/Silvia Izquierdo) AP

Αλλά για να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα και επειδή το Ρίο ντε Τζανέιρο πέφτει λίγο μακριά, ας πάμε μέχρι τη Λευκάδα και συγκεκριμένα σε μια από τις πιο όμορφες -αν και λίγο άγρια- παραλίες του νησιού, το Κάθισμα. Τα τιρκουάζ νερά, η χοντρή λευκή άμμος και το εντυπωσιακό background συνθέτουν ένα σκηνικό όνειρο! Κάν' το εικόνα: Παραλία, ξαπλώστρα, ίσως ένα κοκτέιλ στο χέρι και μπάλα σε μια τεράστια οθόνη. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος; Μάλλον τίποτα.

Γιώργος Περπερίδης: Στον Ορνό της Μυκόνου

Ακούς "Μύκονος" και το μυαλό σου πάει στη... βαβούρα. Λίγοι γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα το νησί σου προσφέρει τη δυνατότητα να κάνεις διακοπές όπως ακριβώς θες: από το να παρτάρεις μέχρι τελικής πτώσεως, μέχρι να κάνεις τη βραδινή σου βόλτα ήρεμα με ένα ποτό ή να περάσεις τις μέρες σου οικογενειακά. Ακόμη και να απολαύσεις ένα ποδοσφαιρικό ματς με την ησυχία σου.

Ο Ορνός της Μυκόνου είναι η ιδανική παραλία του νησιού για μια τέτοια περίσταση. Ένας κόλπος με ήρεμα νερά και όλες τις ανέσεις στη στεριά. Καλό φαγητό για όλα τα γούστα, mini market για να προμηθευτείς τις μπύρες βλέποντας ματς στο δωμάτιο, καφετέριες για να αράξεις και να δεις από εκεί όλη τη δράση. Χωρίς φωνές, με τους "περίεργους" να βρίσκονται στη Χώρα και καλό κόσμο να βολτάρει, ο Ορνός είναι το μέρος που θέλεις να βρίσκεσαι είτε βλέπεις μπάλα είτε όχι.

75074459 - ornos beach on the mykonos island, cyclades in greece
75074459 - ornos beach on the mykonos island, cyclades in greece SAIKO3P/123RF

Νίκος Συριώδης: Στην Αγιά Φωτιά της Χίου

Σύμφωνοι, το νησί μου δεν είναι το πιο τουριστικό του κόσμου. Δεν είναι Μύκονος, δεν είναι Πάρος, δεν είναι Σκιάθος και Κρήτη όσον αφορά στον κόσμο που μαζεύει το καλοκαίρι. Είναι πανέμορφη όμως η Αρχόντισσα του Αιγαίου, η Μυροβόλος μας. Αν πούμε, δε, για παραλίες, έχουμε πολλές και ονειρεμένες. Οργανωμένες και ανοργάνωτες, με βότσαλο ή άμμο, βαθιές, καθαρές, απολαυστικές.

Λατρεύω την Αγιά Φωτιά, με αυτή μεγάλωσα από παιδάκι. Περίπου ένα 20λεπτο από την πόλη της Χίου, για να φτάσεις εκεί, περνάς από τον πανέμορφο πετρόκτιστο Κάμπο. Μπάνιο το μεσημέρι, άραγμα στην ξαπλώστρα, μπύρα και μετά για καφέ βλέποντας ποδόσφαιρο. Τι καλύτερο από το να συνδυάσεις το μπάνιο σου σε μια all time classic παραλία του νησιού, με ένα ωραίο ματς. Αν πεινάσεις μάλιστα, κανένα πρόβλημα. Από φαγητό άλλο τίποτα. Μαύρα Βόλια, Βρουλίδια, Βίρι, Κώμη, Γλάροι εναλλακτικές επιλογές για μαγικές καταστάσεις. Θάλασσα και μπάλα, ο απόλυτος συνδυασμός!

Βασίλης Τεμπέλης: Στους Νέους Πόρους Πιερίας

Λίγο ότι πήγαινα από μικρός εκεί, λίγο ότι και μεγαλύτερος εκεί πήγαινα, λίγο ότι και τώρα που μεγάλωσα πάλι εκεί πάω. Τόσο μεγάλη παραλία όσο και ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Έχει άπλετο χώρο, μέχρι και να παίξεις μπάλα (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Και ησυχία, και θόρυβο. Και ηρεμία και beach bar. Φυσικά, μεγάλες τηλεοράσεις. Όπως και να 'χει, καλό το μπάνιο. Αλλά, δεν νοείται να βλέπεις ματσάκι χωρίς να είσαι με την μπύρα στο χέρι και να ζεις την αγωνία της αναμέτρησης. Ύστερα, εξυπηρετεί όλες τις περιοχές. Μακεδονία, Θεσσαλία, ακόμη και Στερεά Ελλάδα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις για να συνοδεύσεις την αναμέτρηση είναι να εξοπλιστείς. Με διάθεση. Γιατί, καφέ, μπύρα και τηλεόραση θα τα βρεις εκεί.

Ηλίας Καλλονάς: Στο Βουτούμι των Αντιπάξων

Ωραία η κοσμοπολίτικη Μύκονος, καλές -τοπικιστικές- προτάσεις η Αγιά Φωτιά της Χίου και οι Νέοι Πόροι Πιερίας, αλλά αν πραγματικά θέλεις να συνδυάσεις σμαραγδένια νερά με ποδόσφαιρο, τότε μία είναι η επιλογή. Το Βουτούμι που βρίσκεται στους Αντίπαξους. Αν υπάρχει παράδεισος θα είναι κάπως έτσι. Ένας μικρός κόλπος με ρηχά, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά με τη βλάστηση να κατεβαίνει μέχρι το κύμα και την παραλία χωμένη στο βάθος του με λευκή άμμο και βότσαλα. Ένα μαγευτικό μέρος, το οποίο μπορείς να επισκεφτείς μόνο με καραβάκι απ' τους Παξούς και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη... Χαβάη. Ιδανικός προορισμός για να κάνεις το μπάνιο σου και στη συνέχεια να φας μαζί με παρέα, παρακολουθώντας κάποια σπουδαία ποδοσφαιρική "μάχη". Την ώρα που στον αγωνιστικό χώρο θα βλέπεις εντυπωσιακές ντρίμπλες, γκολ, ωραίους συνδυασμούς και φάσεις, εσύ θα έχεις μπροστά σου μία τηλεόραση και στο βάθος ένα φανταστικό τοπίο, αλλά και ένα ελαφρύ αεράκι να σε χαλαρώνει. Χρειάζεται κάτι άλλο; Καλοκαίρι έχουμε...

82046988 - beautiful beach of greece, antipaxos island, voutoumi beach.
82046988 - beautiful beach of greece, antipaxos island, voutoumi beach. FREEARTIST/123RF
TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ