GAMES

Το απόγευμα που 'λιώσαμε' στο NBA2K17

Το απόγευμα που 'λιώσαμε' στο NBA2K17

Οκτώ συντάκτες της 24MEDIA πήραν το NBA2K17 και διοργάνωσαν τουρνουά στα γραφεία της εταιρείας. Ξύλο δεν έπεσε, όμως η ένταση από το πιο ρεαλιστικό video game μπάσκετ που έχει βγει ποτέ, ήταν τεράστια.

Ο Χρήστος Χατζηιωάννου ήταν ο δικός μας Άγιος Βασίλης, στα μέσα του Σεπτέμβρη. " Λοιπόν, παιδιά, κυκλοφόρησε το ΝΒΑ2Κ17 και αύριο θα σας το φέρω..." είπε και δεν πρόλαβε να εξηγήσει τι ακριβώς σκεφτόταν. " ΝΑΙΙΙ...!!!" φώναξε ο Χάρης Σταύρου. Ο Φώντας Σέμπρος είχε ήδη πετάξει την ατάκα: " Κονσόλα φέρνω εγώ".

Και κάπως έτσι άρχισαν όλα. Ο Φώντας μάζεψε οκτώ συντάκτες της 24MEDIA μέσα σε ένα λεπτό (!) και στο επόμενο είχε ήδη στείλει mail. " Guys, αυτά είναι τα ζευγάρια των προημιτελικών. Οι νικητές θα περάσουν στα ημιτελικά, για τα οποία θα γίνει κλήρωση. Αύριο, αυστηρά στις 15:00 όλοι στο meeting room του δεύτερου ορόφου" έγραφε το mail. Στόχος; Μερικοί λάτρεις του είδους, να δοκιμάσουν το νέο NBA2K με τον ιδανικότερο τρόπο. Ένα εσωτερικό τουρνουά με δημοσιογράφους από το Sport24.gr, το NBA Greece και την Euroleague Greece για την ανάδειξη του βασιλιά.

Έφτασαν και οι οκτώ αρκετά πριν το ρολόι δείξει 15:00...

Η κονσόλα συνδέθηκε στην τεραστίων διαστάσεων τηλεόραση του meeting room, στην οποία έχουμε απολαύσει EURO, Μουντιάλ, Ολυμπιακούς Αγώνες, όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Ο Χάρης άνοιξε προσεκτικά την κασετίνα, έβγαλε το NBA2K17 και το έβαλε ευλαβικά στο PS4. Έκανε το σταυρό του και έπεσε στη μάχη.

Το απόγευμα που 'λιώσαμε' στο NBA2K17

Ο αδερφός μου ο Westbrook θα σας φάει τα σώψυχα" φώναζε, αλλά o Μακρής ξεκίνησε με 10-0 και ο Χάρης ηρέμησε. Το πρόβλημα του Στέφανου ήταν ότι ο Lillard δεν έβαζε σουτ. Και κάπου εκεί αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πόσο ρεαλιστικό είναι το φετινό παιχνίδι. Άλμα για ριμπάουντ, αφού προηγουμένως έχεις πατήσει το turbo; Λογικά θα σπρώξεις τον αντίπαλο. Και λογικά θα κάνεις φάουλ. Τελικά ο Westbrook έκανε μια μεγάλη αντεπίθεση, μάζεψε τη διαφορά, αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις. Από δυνάμεις έμεινε και ο Χάρης, με τον Στέφανο να κερδίζει 61-54 και να συνεχίσει στον επόμενο γύρο.

Το απόγευμα που 'λιώσαμε' στο NBA2K17

Ελάτε γατάκια στο Chicago..." έλεγε, αλλά ο Ηλίας Καλλονάς ήταν ψύχραιμος και με τους Boston Celtics "δάγκωσε" τους Bulls (70-54). Ο Φώντας σούταρε τρίποντα με τον Rondo και τον Wade, απορούσε μάλιστα " γιατί δεν βάζουν τα σουτ" και στο τέλος, όταν όλα είχαν κριθεί, απείλησε ότι θα πατήσει το κουμπί ως άλλος Κιμ Γιονγκ Ουν (!) και θα πάρει την κονσόλα. " Εντάξει, εντάξει πλάκα έκανα" είπε όταν επτά άτομα σηκώθηκαν έτοιμοι να τον πάρουν στο κυνήγι.

Το απόγευμα που 'λιώσαμε' στο NBA2K17
Το απόγευμα που 'λιώσαμε' στο NBA2K17
Το απόγευμα που 'λιώσαμε' στο NBA2K17

Στέλιο, μιλάμε για το πιο ρεαλιστικό παιχνίδι μπάσκετ που έχει βγει ποτέ" του λέγαμε. " Ρε σεις, πως είναι δυνατόν να μου σφυρίζει φάουλ, αφού δεν υπήρχε επαφή" μονολογούσε. Μέχρι που βάλαμε το replay. Ο Gobert είχε κάνει 3-4 συνεχόμενα φάουλ στον Porzingis. Ο Στέλιος δεν έκανε άλλο σχόλιο.

Στον Τελικό, ο Ηλίας Καλλονάς και ο Νότης Ψιλόπουλος έκαναν υπέρβαση. Οι υπόλοιποι έξι είχαν μοιραστεί σε δυο τριάδες και εμψύχωναν τους "πολεμιστές". Τελικά ο Νότης έτρεξε ένα επί μέρους 13-2 στα τελευταία τρία λεπτά της αναμέτρησης με τους Boston Celtics και οι New York Knicks ως άλλος Ολυμπιακός βγαλμένος από το 2012 και την Κωνσταντινούπολη, κατέκτησαν το τουρνουά της 24MEDIA. " Το πρώτο, το πρώτο!" φώναζε ενθουσιασμένος την επόμενη μέρα στο γραφείο του NBA Greece ο Λεωνίδας Πιστιόλης και ο επίσης δηλωμένος οπαδός των Knicks, Νίκος Συριώδης, χειροκροτούσε στην απέναντι πλευρά.

Το απόγευμα που 'λιώσαμε' στο NBA2K17

Τι κρατήσαμε από αυτές τις λίγες ώρες της ενασχόλησής μας με το NBA2K17; Καταρχήν παίξαμε Bucks εναντίον Kings και βάλαμε τους Παπαγιάννη - Κουφό να μαρκάρουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Παίξαμε και το rematch των Τελικών, ανάμεσα στους Cavaliers και τους Warriors. Γενικά δοκιμάσαμε πολλά πράγματα, αρκετές ομάδες και παίκτες. Η συντριπτική πλειοψηφία των ratings μας βρήκε σύμφωνους. Το gameplay καλύτερο από ποτέ. Μεγαλύτερη ακρίβεια στις κινήσεις, το κοινό πιο "ζωντανό" και ρεαλιστικό από ποτέ. Για να καταλάβετε, ο Χάρης Σταύρου φώναζε πως ο κόσμος των Thunder δεν κάθεται μέχρι να πετύχει η ομάδα το πρώτο καλάθι. " Έλα ρε, εντάξει..." σχολίαζε ο Στέφανος Μακρής. Δεν περίμενε ότι αυτό θα συμβαίνει και στο παιχνίδι. Μαντέψτε...

Το απόγευμα που 'λιώσαμε' στο NBA2K17

Με απλά λόγια, δεν γίνεται να είσαι φίλος του μπάσκετ και να μην αγοράσεις το NBA2K17. Κι αν δεν "καίγεσαι" για το ΝΒΑ (που δεν είναι και τόσο λογικό), θα παίξεις με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τις ομάδες της EuroLeague που είναι φέτος ακόμη καλύτερη. Ντέρμπι αιωνίων στην οθόνη σου; Γιατί όχι; Θα βρεις και ιστορικές ομάδες, αμέτρητες για την ακρίβεια. Θα βρεις και την Dream Team. Θα περάσεις πολλά χειμωνιάτικα βράδια αγκαλιά με την κονσόλα. Θα δώσεις μάχες με την παρέα σου. Video game σαν το NBA2K17 δεν έχεις ξαναδεί.

Το απόγευμα που 'λιώσαμε' στο NBA2K17
Το απόγευμα που 'λιώσαμε' στο NBA2K17
Το απόγευμα που 'λιώσαμε' στο NBA2K17
Το απόγευμα που 'λιώσαμε' στο NBA2K17
Το απόγευμα που 'λιώσαμε' στο NBA2K17
TAGS GAMES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ