VIRAL

Πώς να κάψεις θερμίδες στις παραλίες

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÉ ÁÃÙÍÅÓ ÐÅÊÉÍÏ 2008 / ÌÐÉÔÓ ÂÏËÅÚ ÁÍÄÑÅÓ / ÁÃÙÍÁÓ ÁÕÓÔÑÁËÉÁ - ÃÅÙÑÃÉÁ / ÔÆÏÓÏÕÁ ÓËÁÊ (ÁÕÓÔÑÁËÉÁ)
Australia's Joshua Slack watches the ball during a beach volleyball match against Georgia at the Chaoyang Park Beach Volleyball Ground at the Beijing 2008 Olympics in Beijing, Saturday, Aug. 9, 2008.  (AP Photo/Natacha Pisarenko)
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÉ ÁÃÙÍÅÓ ÐÅÊÉÍÏ 2008 / ÌÐÉÔÓ ÂÏËÅÚ ÁÍÄÑÅÓ / ÁÃÙÍÁÓ ÁÕÓÔÑÁËÉÁ - ÃÅÙÑÃÉÁ / ÔÆÏÓÏÕÁ ÓËÁÊ (ÁÕÓÔÑÁËÉÁ) Australia's Joshua Slack watches the ball during a beach volleyball match against Georgia at the Chaoyang Park Beach Volleyball Ground at the Beijing 2008 Olympics in Beijing, Saturday, Aug. 9, 2008. (AP Photo/Natacha Pisarenko) EUROKINISSI

Με το καλοκαίρι στο... φόρτε του, το Sport24.gr παρουσιάζει 7 τρόπους για να κάψετε θερμίδες ενώ βρίσκεστε στην παραλία.

Μπήκε ο Ιούλιος. Όποια προσπάθεια μπόρεσε να κάνει κανείς για να χάσει κιλά πριν βγει στην παραλία είτε είχε θεαματικά αποτελέσματα είτε... δεν είχε αποτελέσματα επειδή το σκέφτηκε πολύ αργά. Μήπως όμως δεν είναι πράγματι τόσο αργά για να βελτιώσει κάποιος το σώμα του;

Είναι δεδομένο ότι αρκετός κόσμος θα εμφανιστεί στην παραλία χωρίς να είναι στην κατάσταση που θα επιθυμούσε. Μπορεί ακόμα και τώρα όμως με τις σωστές κινήσεις να κάνει μία καλή αρχή – ή να δώσει συνέχεια στην προσπάθειά του – προκειμένου όσο προχωράει το καλοκαίρι να εμφανίζεται όλο και πιο βελτιωμένος.

Το καλύτερο της υπόθεσης είναι ότι θα μπορεί να κάψει θερμίδες και να χάσει κιλά διασκεδάζοντας, αφού θα βρίσκεται στην παραλία. Αυτό αποτελεί σίγουρα τον καλύτερο συνδυασμό για να αποκτήσει κάποιος κίνητρο: Να κάνει κάτι που του αρέσει και ταυτόχρονα να αδυνατίζει.

Το Sport24.gr έχει στο νου του λοιπόν όλο αυτό τον κόσμο και τις ανάγκες του, για αυτό και αποφάσισε να παρουσιάσει 7 τρόπους για να μπορέσει κάποιος να κάψει θερμίδες ενώ βρίσκεται ήδη στην παραλία! Χωρίς περισσότερη καθυστέρηση, ιδού οι 7 ιδανικοί τρόποι για να κάψει κάποιος θερμίδες ενώ βρίσκεται στην παραλία.

Κολύμβηση

GREEK MASTERS 2018 (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
GREEK MASTERS 2018 (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS


Το... προφανές. Αφού κάποιος είναι στην παραλία, ας κολυμπήσει κιόλας. Δεν έχει κανείς την απαίτηση να γίνει κάποιος ο επόμενος Γιάννης Δρυμωνάκος. Μπορεί όμως να κάνει έστω τα... βασικά. Υπολογίζεται ότι μία ώρα κολύμβηση με στυλ “ελεύθερο” μπορεί να “κάψει” κοντά στις 600 θερμίδες. Γίνεται σαφές βέβαια ότι δεν είναι εφικτό για τον μέσο άνθρωπο να κολυμπάει για μία ώρα στην θάλασσα. Ακόμα και 10-15 λεπτά μπορούν να θεωρηθούν άθλος και να οδηγήσουν σε ένα σεβαστό κάψιμο θερμίδων.

Μπιτς Βόλεϊ

Βάσει ερευνών, όταν ένας άνθρωπος περίπου 80 κιλών παίζει βόλεϊ υπολογίζεται ότι “καίει” περίπου 250 θερμίδες σε μία ώρα. Όταν όμως παίζει Μπιτς Βόλεϊ υπολογίζεται ότι “καίει” περίπου το διπλάσιο! Η φύση του αθλήματος από μόνη της, που απαιτεί πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα αρκεί. Αν σε αυτά προσθέσει κάποιος το γεγονός ότι το Μπιτς Βόλεϊ παίζεται στην άμμο, κάτι που μεγαλώνει την επιβάρυνση, και το γεγονός ότι παίζεις κάτω από τον καυτό ήλιο, καταλαβαίνει κανείς γιατί θεωρείται ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να κάψει κάποιος θερμίδες στην παραλία.

Περπάτημα

Το να περπατάει κάποιος χεράκι-χεράκι περπάτημα με τον έτερον ήμισυ στην παραλία δεν δένει μόνο την σχέση. Βοηθάει να “καούν” και περίπου 350 θερμίδες σε μία ώρα, περίπου το διπλάσιο από όσο θα “έκαιγε” κάποιος αν απλώς περπατούσε στον δρόμο. Όπως και στο Μπιτς Βόλεϊ και εδώ ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή το έδαφος (άμμος) υποχρεώνει τον ασκούμενο να χρησιμοποιεί τους μύες σε διαφορετικές γωνίες και να κουράζεται περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να βρει κάποιος μία παραλία για να περπατάει μία ώρα. Μπορεί όμως να περπατήσει πέρα-δώθε για αρκετή ώρα βλέποντας το κύμα να σκάει στα πόδια του.

Φρίσμπι!

Να ξεκαθαριστεί κάτι: Όταν κάποιος γράφει την λέξη “φρίσμπι” ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να την συνοδεύει με θαυμαστικό. Οπότε, ναι, “φρίσμπι!” Αλήθεια, πόσοι ξέρουν ότι βάσει ερευνών κάποιος που παίζει φρίσμπι μπορεί να κάψει περίπου 136 θερμίδες την ώρα; Κι όμως, είναι αλήθεια! Για την ιστορία, αν κάποιος δεν έχει παρέα μπορεί να παίξει μόνος του με ένα boomerang. Επειδή όμως το κείμενο απευθύνεται σε ελληνικό κοινό, καλύτερα είναι να μείνουμε στο φρίσμπι, προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα ατυχήματος.

Κανό-Καγιάκ/Wind Surfing

ÐÅÊÉÍÏ 2008 / ÉÓÔÉÏÐËÏÉÁ / BEIJING 2008 / SAILING
ÐÅÊÉÍÏ 2008 / ÉÓÔÉÏÐËÏÉÁ / BEIJING 2008 / SAILING EUROKINISSI


Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, δύο εντελώς διαφορετικά αθλήματα. Εμπίπτουν όμως αμφότερα στην κατηγορία... ακριβά σπορ, για αυτό αναφέρονται παρέα. Έχει υπολογιστεί ότι μία ώρα surfing μπορεί να κάψει περίπου 250 θερμίδες ανά ώρα, ενώ μία ώρα κανό-καγιάκ μπορεί να βοηθήσει να “καούν” μέχρι και 500 θερμίδες! Αν κάποιος έχει τον χρόνο και την διάθεση να ασχοληθεί με ένα από αυτά τα δύο υπέροχα αθλήματα θα μπορέσει και να περάσει καλά και να κάψει θερμίδες.

Ρακέτες

Και από τις ακριβές λύσεις σε μία από τις πιο... φθηνές. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι έναν παρτερνέρ, δύο ρακέτες και ένα μπαλάκι. Το γνωστό “τάκα-τούκα” που πιθανόν να εκνευρίσει τους γύρω σου – ειδικά αν δεν είσαι καλός – είναι το πραγματικό τίμημα. Σε περίπτωση πάντως που κάποιος μπορέσει να μην γίνει ενοχλητικός και μπορεί να παίξει “ήσυχα” ρακέτες, καλό είναι να ξέρει ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να χάσει από 350 έως και 600 θερμίδες.

Χτίσε κάστρο!

Ο καλύτερος τρόπος για να συνδυάσει κάποιος το κάψιμο θερμίδων και παράλληλα να περάσει χρόνο με το παιδί του ή τα παιδιά του. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά έρευνες έχουν δείξει πως όταν κάποιος χτίζει ένα κάστρο στην παραλία μπορεί να “κάψει” υπό προϋποθέσεις ακόμα και 200 θερμίδες την ώρα! Κάτι το σκάψιμο, κάτι το πέρα-δώθε στην θάλασσα για... προμήθειες (νερό, άμμος), όλα αυτά βοηθούν ώστε κάποιος να μπορέσει με τον τρόπο του να καίει θερμίδες ενώ φτιάχνει κάστρο με το παιδί του.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ