VIRAL

Σαολίν για μία ημέρα οι παίκτες της Τσέλσι

Σαολίν για μία ημέρα οι παίκτες της Τσέλσι

Λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας από την Κίνα η Τσέλσι έβαλε τους παίκτες της να εξασκηθούν με ένα μοναχό Σαολίν και απέτυχαν παταγωδώς. (VIDEO)

Η Τσέλσι βρίσκεται στην Κίνα στο πλαίσιο της περιοδείας της και είπε να βγάλει τους παίκτες της από τη ρουτίνα των καθημερινών προπονήσεων και των αγώνων. Έτσι, οι Μάρκος Αλόνσο, Κουρτουά, Κέιχιλ και Καμπαγιέρο είχαν μία διαφορετική εμπειρία.

Ένας μοναχός Σαολίν επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις και ανέλαβε να γυμνάσει με ένα διαφορετικό τρόπο τους ποδοσφαιριστές των "μπλε".

Κάπου εδώ να κάνουμε μία μικρή παρένθεση. Οι μοναχοί του ναού Σαολίν αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας και σπάνε πέτρες με το κεφάλι υπό το φως των κεριών. Είναι πραγματικοί masters του Kung Fu, το οποίο εξασκούν στο περίφημο Shaolin Monastery, αλλά και στις οροσειρές Wudang και Kunlun. Σύμφωνα με τον θρύλο, οι Shaolin διδάχτηκαν τις αστραπιαίες κινήσεις τους από 5 ζώα: τον δράκο, το φίδι, τον πελαργό, την τίγρη και τη λεοπάρδαλη.

Ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός βουδιστής Bodhidarma, ο οποίος πέρασε στην Κίνα από την Ινδία, ενώ με την τέχνη τους να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Βουδισμό, οι μοναχοί Σαολίν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε μάχες ήδη από τη δυναστεία των Tang το 618 μ.Χ, αλλά και πιο ευρέως στη δυναστεία των Ming, τον 14ο αιώνα.

Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι οι πολεμιστές Σαολίν ακριβώς επειδή ήταν Βουδιστές μοναχοί, δεν επιτρεπόταν να διαπράξουν φόνο. Παρ' όλ' αυτά, το σύστημα τους επέτρεπε να "σακατέψουν" πολλούς εχθρούς, θέτοντάς τους ουσιαστικά εκτός μάχης.

Επιστρέφοντας στα όσα έκαναν οι τέσσερις ποδοσφαιριστές της Τσέλσι θα σας πούμε ότι πέρασαν ελάχιστα σε σχέση με όσα σας περιγράψαμε παραπάνω, όμως απέτυχαν παταγωδώς.

Δείτε ορισμένα από τα κατορθώματά τους στο βίντεο που ακολουθεί.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ