VIRAL

Οι σχολιαστές της ΕΡΤ που θα θέλαμε στο Euro

Οι σχολιαστές της ΕΡΤ που θα θέλαμε στο Euro

H EΡΤ θα μεταδώσει το καλοκαίρι το Euro της Γαλλίας και εμείς παρουσιάζουμε 5+1 συγκεκριμένους παλιούς σχολιαστές της δημόσιας τηλεόρασης που θέλουμε να επιστρέψουν. Δες, άκουσε και ψήφισε!

Το Sport24.gr αποκάλυψε από το μεσημέρι της Τετάρτης (16/3) ότι η ΕΡΤ εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάδοσης του Euro 2016, το οποίο ήταν μέχρι πρότινος τηλεοπτικά ορφανό. Μία είδηση η οποία χαροποίησε αρκετό κόσμο που θα μπορεί το καλοκαίρι να δει όλους τους αγώνες σε ελεύθερο κανάλι.

Ωστόσο στο άκουσμα "ΕΡΤ", νιώσαμε και μία στάλα λύπη. Γιατί υπάρχουν κάποιοι σχολιαστές που θα θέλαμε σε αυτό το Εuro αλλά δεν δουλεύουν πλέον στην κρατική τηλεόραση. Σπίκερ που έχουν βάλει στο παρελθόν τη δικιά τους σφραγίδα σε μεγάλες διοργανώσεις μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ. Πάμε να τους θυμηθούμε!

Μανώλης Μαυρομμάτης

Γιατί τον θέλουμε: Για την χροιά και την ένταση της φωνής του που δεν θα σε κάνει να βαρεθείς το Αυστρία-Ουγγαρία στις 14 Ιουνίου. Γιατί η μπάλα θα παίζεται στο κέντρο κι εκείνος θα φωνάζει. Για την ταχύτητα με την οποία (δεν) θα πει σωστά τον Julian Baumgartlinger. Για τον Ιμπραχίμοβιτς στο 5' που θα γίνει Ιμπραΐμοβιτς στο 7'. Για το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο με σουτ-τηλεφώνημα το οποίο το έχει βάλει τόσες φορές αλλά κανείς δεν έχει τολμήσει να το αποκαλέσει έτσι.

Τι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε: Την "Seniorita"

Μουντιάλ 1986, οι Πολωνοί κερδίζουν κόρνερ απέναντι στην Πορτογαλία το οποίο εκτελεί μία... Seniorita! Προφανώς κάποια κυρία μπήκε στο οπτικό πεδίο του Μανόλο ο οποίος της φώναξε δυνατά να κάνει στην άκρη με ανοικτό το μικρόφωνο.

Αλέκος Θεοφιλόπουλος

Γιατί τον θέλουμε: Γιατί δεν του ξεφεύγει τίποτα μα τίποτα από την εξέδρα και θα στο περιγράψει με γλαφυρό τρόπο. Γιατί θα σου εξηγήσει το πόσο κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι είναι ο... τελικός. Γιατί δεν περιγράφει μόνο αλλά κοουτσάρει καθώς ξέρει περισσότερη μπάλα από τον Πελέ, τον Μαραντόνα και τον Μέσι. Μαζί. Γιατί βρε αδερφέ ως Έλληνες θέλουμε ένα τύπο να ασχολείται 90 λεπτά με τον διαιτητή. Γιατί στην τελική "αυτό είναι μία άλλη ιστορία".

Τι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε: "Δεν υπάρχει τίποτα, σωστά"

Euro 2008, o Φαν Νίστελροϊ γκρεμίζεται από τον Ιταλό αντίπαλό του, ο διαιτητής λέει "παίζεται" και ο Αλέκος συμφωνεί και επαυξάνει. Το ριπλέι όμως δεν δικαιώνει κανένα από τους δύο. Λάθος! Ο Θεοφιλόπουλος δικαιώνεται καθώς με μαεστρία εξηγεί ότι νωρίτερα ειρωνευόταν τον ρέφερι!

Κώστας Βερνίκος

Γιατί τον θέλουμε: Γιατί είναι αδερφός μας και το σπίτι μας το στηρίζουμε (στον 7ο ουρανό όλοι αδέλφια). Γιατί πέρα από "γκοοοοολ" μπορεί να φωνάξει σε γκολ "Ο Τόρες κάνει το πλασέ ... δίχτυα, δίχτυα!". Γιατί στην απονομή θα πει "Ο Φίλιπ Λαμ εκεί όπου ήταν ο Θοδωρής πριν 12 χρόνια". Γιατί θέλουμε να σεντράρει αριστερά ο Κατσόρλα και να υποδεχθεί την μπάλα δεξιά ο Καθόρλα. Γιατί έφερε γούρι το 2004 στην Εθνική! Τι εννοείς ότι δεν παίζει η Ελλάδα;

Τι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε: "Κίτρινη κάλτσα"

Αρχικά καταγγέλουμε όποιον κατέβασε από το youtube το Κατσόρλα σεντράρει στον Καθόρλα. Αυτό το αριστούργημα πρέπει να βρεθεί και να διαδοθεί στις επόμενες γενιές. Οπότε μένουμε με τον Πικέ που θα χάσει το επόμενο παιχνίδι λόγω μιας κάλτσας.

Παύλος Παπαδημητρίου

Γιατί τον θέλουμε: Γιατί είναι μόνος άνθρωπος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρική που κατάφερε να νικήσει τις βουβουζέλες. Όσοι σχολιαστές και να προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να επισκιάσουν τον πονοκέφαλο που ερχόταν στους δέκτες μας. Πλην του Παύλου Παπαδημητρίου που η φωνή του, τις ξεπέρασε. Θες άλλο λόγο;

Τι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε: "Όχι Φάνη, όχι Φάνη!"

Το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Νιγηρία για το Μουντιάλ του 2010 το έζησε και με το παραπάνω. Όλη η μετάδοση είναι ένα ποίημα αλλά το "Όχι Φάνη, όχι Φάνη, όχι... ο Θεός να μας βοηθήσει" είναι Το αριστούργημά του.

Στράτος Σεφτελής

Γιατί τον θέλουμε: Γιατί στο Ιταλία-Γαλλία στου Μουντιάλ του 1998, με την μπάλα για 120' στο κέντρο (0-0), περιέγραψε με τόση ένταση την αναμέτρηση σαν να χανόταν η μία ευκαιρία μετά την άλλη. Γιατί μπορεί να βλέπει φάσεις εκεί που δεν υπάρχουν, γιατί μπορεί να ολοκληρώσει κούρσα 200μ. πρόσθιο στα 100 μέτρα, γιατί μπορεί να αλλάξει όλους τους κανονισμούς. Δες παρακάτω.

Τι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε: Το πέναλτι έξω από την περιοχή

Πίσω στο 1990 στο Μουντιάλ της Ιταλίας. "Το πέναλτι εκτελείται και είναι το 3-1", ακούμε για ένα φάουλ έξω από την περιοχή που κέρδισαν οι Τσεχοσλοβάκοι απέναντι στην Κόστα Ρίκα!

Γιάννης Διακογιάννης

Γιατί τον θέλουμε: Γιατί μας έχει λείψει πολύ. Πάρα πολύ. Γιατί δεν σου περιγράφει το αυτονόητο (αυτό που βλέπεις) αλλά έχει την ικανότητα να σε ταξιδέψει οπουδήποτε μπορείς να φανταστείς. Και να μάθεις. Καλή ώρα στις 11 Ιουνίου στο Ουαλία-Σλοβακία θα ξεκινούσε τη μετάδοση μιλώντας για την ιστορία των υπέροχων κρασιών του Μπορντό. Γιατί "πώς μας ενώνει και πως μας δονεί, του Διακογιάννη η φωνή".

Τι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε: Την εγκατάλειψη

Αν ένας σχολιαστής έχει το δικαίωμα να παρατήσει μία μετάδοση είναι μόνο αυτός. Καλή ώρα όταν το 1990 στο Γερμανία-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η καταρρακτώδης βροχή χαλά το μόνιτόρ του και τα ακουστικά του. "Παρακαλώ ας συνεχίσετε από το στούντιο της Ρώμης, ευχαριστώ". Θεός! Τον ευχαριστούμε για όλα...

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ