VIRAL

Ο Τζόρτζεβιτς, ο Αλεξανδρής, το ΚΚΕ και η ατάκα Τσακαλώτου

Ο Τζόρτζεβιτς, ο Αλεξανδρής, το ΚΚΕ και η ατάκα Τσακαλώτου

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θέλησε να σχολιάσει την ανάλυση του ΚΚΕ για την πάλη των τάξεων, ενθυμούμενος μια περιγραφή αγώνα του Ολυμπιακού προ εικοσαετίας. Πώς ενσωμάτωσε την εμπειρία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Με την περιγραφή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα του Ολυμπιακού συνέκρινε την ανάλυση του ΚΚΕ για την ταξική πάλη ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δηλωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, θέλησε να σχολιάσει την ανάλυση του ΚΚΕ για την πάλη των τάξεων, ενθυμούμενος μια περιγραφή αγώνα του Ολυμπιακού προ εικοσαετίας. Ιδού το αποτέλεσμα:

"Όταν ήρθα το 1995 στην Ελλάδα, άκουγα στο ραδιόφωνο μια περιγραφή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα που έπαιζε ο Ολυμπιακός με μία άλλη ομάδα. Άρχιζε η περιγραφή ότι ο Καραπιάλης δίνει πάσα στον Αλεξανδρή και μετά στον Τζόρτζεβιτς και πάλι στον Αλεξανδρή.

Μετά χάνουν την μπάλα ο Ολυμπιακοί και τώρα λέει ότι αμύνονται οι Ολυμπιακοί και κάνει καλή άμυνα και κλείνει χώρο ο Αμανατίδης, ο Νταμπίζας έκλεισε τον άλλο και για ένα τέταρτο προσπαθούσα να μάθω ποια ήταν η άλλη ομάδα. Όταν ήταν στην επίθεση έλεγε μόνο τους παίκτες του Ολυμπιακού, όταν ήταν στην άμυνα έλεγε μόνο τους παίκτες του Ολυμπιακού", είπε ο υπουργός Οικονομικών.

"Γιατί το λέω αυτό; Η ανάλυσή σας στο ΚΚΕ είναι παρόμοια για την ταξική πάλη και το κεφάλαιο. Μας αναλύσατε για το Κεφάλαιο και τα κράτη. Πού είναι όμως το άλλο μέρος της ταξικής πάλης;", συνέχισε, καταλήγοντας:

"Ξέρω από τον Μαρξ ότι παίζουν δύο στο τανγκό της ταξικής πάλης. Έχει στρατηγική το κεφάλαιο προσπαθεί να κάνει τούτο και το άλλο. Υπάρχει όμως και από την άλλη ο κόσμος της εργασίας που έχει στρατηγική και προσπαθεί να εμποδίσει αμυντικά και να κάνει θετικά πράγματα. Δεν είναι μόνο οι κυρίαρχοι που παίζουν αλλά υπάρχουν αντιδράσεις που τους εμποδίζουν".

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ