VIRAL

Ο Ντουμιτρέσκου άνοιξε γκαλερί και ασχολείται με τις τέχνες

Ο Ντουμιτρέσκου άνοιξε γκαλερί και ασχολείται με τις τέχνες

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου έχει αφήσει αρκετά πίσω του την προπονητική και το έχει ρίξει στις... τέχνες, αφού είναι ιδιοκτήτης μιας γκαλερί!

Τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου τον είχαμε συνηθίσει στη χώρα μας ως προπονητή διαφόρων ομάδων, αφού την προηγούμενη δεκαετία πέρασε κατά σειρά από ΑΕΚ, Αιγάλεω, Ακράτητο, Καλλιθέα, ΠΑΟΚ και Πανθρακικό. Παλαιότερα, υπήρξε βασικός επιθετικός της εθνικής Ρουμανίας που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1994.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, διάγει έναν εντελώς διαφορετικό βίο. Η σχέση του με το ποδόσφαιρο περνάει μέσα από τον σχολιασμό του στο "Digi Sport", ωστόσο τον περισσότερο χρόνο τον περνάει σε έναν διαφορετικό χώρο, στην γκαλερί του!



Spring is here #springishere

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mike Milea (@mikemilea) στις





Ο 49χρονος ασχολείται με την αγοραπωλησία έργων τέχνης μέσα από την γκαλερί "Hanul cu Tei" που άνοιξε στην παλιά πόλη του Βουκουρεστίου. Η αγάπη του για τις εικαστικές τέχνες είναι τέτοια που χαρακτηρίζει την γκαλερί "δεύτερο σπίτι" του.

Μάλιστα, ένας επιχειρηματίας του προσέφερε 2.000.000 ευρώ για να αγοράσει τη συλλογή του, ωστόσο ο πρώην διεθνής επιθετικός αρνήθηκε ευγενικά.

"Όταν αγωνιζόμουν στο Μεξικό (σ.σ. το 1996-1997 στην Αμέρικα, το 1997-1998 στην Ατλάντε) ζωγράφιζα αρκετά. Έπαιρνα το πινέλο μου, τα χρώματα, τις παλέτες. Αλλά έπρεπε να έχεις φαντασία και να βρίσκεται σε συγκεκριμένη ψυχική κατάσταση κι εγώ, όντας περισσότερο εκρηκτικός, αντιλήφθηκα ότι δεν ήμουν για ζωγραφική".

Παρ' όλα αυτά, ακολούθησε διαφορετικό δρόμο και άρχισε να συλλέγει πίνακες και έργα τέχνης από το 2004, όταν ανέλαβε την ΑΕΚ. Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, στη γκαλερί του υπάρχουν θρησκευτικά έργα, ελαιογραφίες και πίνακες γυμνών μοντέλων, μεταξύ άλλων.

Στο "Hanul cu Tei", που εγκαινιάστηκε το 2012 μαζί με μία ειδική μπύρα που έφτιαξε η "Heineken" για την περίσταση, ο γιος του Νταν φροντίζει για το catering.

Εκτός από την γκαλερί χωρητικότητας 250 επισκεπτών, ο Ρουμάνος διαθέτει στην κατοχή το εστιατόριο "Embassy".







Fotbal Club.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ilie Dumitrescu (@ilie_dumitrescu) στις



TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ