VIRAL

Ο Aaron Feis πέθανε για να σώσει μαθητές

Ο Aaron Feis πέθανε για να σώσει μαθητές

Δεκαεπτά άτομα έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό σε σχολείο της Florida. Θα ήταν περισσότερα, αν δεν υπήρχε ο Aaron Feis, κόουτς της ομάδας football που θυσιάστηκε για να σώσει παιδιά.

Το Marjory Stoneman Douglas High School της Florida προστέθηκε στη μακροσκελή λίστα με σχολεία που έχουν δεχθεί επιθέσεις από ενόπλους, στις ΗΠΑ. Από το 2012 έως σήμερα, έχουν σημειωθεί 239 περιστατικά, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 138 άτομα, ενώ περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν.

Στη Florida, ο 19χρονος δράστης, ονόματι Nikolas Cruz σκότωσε 17 ανθρώπους. Θα ήταν πολλοί περισσότεροι αν δεν υπήρχε ο Aaron Feis, απόφοιτος του συγκεκριμένου high school, βοηθός προπονητή της ομάδας football του σχολείου για οκτώ χρόνια και μέλος της προσέγγισης παικτών, που έγινε ασπίδα, για να σώσει μαθητές.

Ο head coach της ομάδας football, Willis Way αποκάλυψε μέσω της Sun Sentinel τι ακριβώς συνέβη: ο Feis, ο οποίος ήταν και μέλος της ομάδας ασφαλείας του σχολείου, άκουσε από το walkie takie συνάδελφο του να ρωτά αν αυτό που ακουγόταν στο περιβάλλοντα χώρο του ήταν βεγγαλικά. “Ο Aaron ήταν ο πρώτος που απάντησε, λέγοντας “όχι, αυτά δεν είναι κροτίδες” και αυτή ήταν η τελευταία φορά που άκουσα τη φωνή του”. Ο May ήταν στο γραφείο του και όταν ενημερώθηκε από την ενδοεπικοινωνία για τους πυροβολισμούς (“άκουσα το Code Red”) έσπευσε να ασφαλίσει το γυμναστήριο, στο οποίο βρίσκονταν 4 παίκτες του και δυο προπονητές από το Nichols College που παρακολουθούσαν αθλητές του σχολείου. “Λίγο αργότερα είδαμε από τα παράθυρα τον δράστη να περνά απ' έξω και να προσπαθεί να κρυφτεί μέσα στους μαθητές που έτρεχαν να σωθούν”.

Αυτό που δεν είχε δει είναι την προσπάθεια του Feis (γνωστός στους φίλους του Big ol' teddy bear” να σώσει μαθητές. Ο 17χρονος Colton Haab, παίκτης του δολοφονηθέντα, ήταν κοντά του, όταν “μπήκε μεταξύ του δολοφόνου και τριών μαθητριών, τις οποίες κάλυψε για να τις σώσει από τις σφαίρες. Πάντα φρόντιζε να ικανοποιεί τις ανάγκες των άλλων, πριν ασχοληθεί με τον εαυτό του. Δούλευε σκληρά, καθημερινές, σαββατοκύριακα, ώστε να μη μας λείψει τίποτα. Τουλάχιστον δεν υπέφερε. Το βέβαιο είναι πως το σχολείο δεν θα είναι το ίδιο χωρίς εκείνον. Η ομάδα μας δεν θα είναι η ίδια”. Τις ώρες που ακολούθησαν πολλοί ακόμα μαθητές, αλλά και απόφοιτοι, έγραψαν στα social media για την καλοσύνη του Feis και τη συνήθεια του να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Μας δίδαξε πολλά".

Η εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας football, Denise Lehtio να προσθέτει “πέθανε με τον τρόπο που έζησε: έβαλε τον εαυτό του δεύτερο. Είχε σπάνια ψυχή. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Πέθανε ως ήρωας”. Άφησε την τελευταία του πνοή στο χειρουργείο, όπου διεκομήσθη σοβαρά τραυματισμένος.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ