LONGREADS

Το Έπος του Άμστερνταμ από αυτούς που το έγραψαν

Το Έπος του Άμστερνταμ από αυτούς που το έγραψαν

Πριν από ακριβώς 20 χρόνια ο Παναθηναϊκός έζησε τη μεγαλύτερη του νύχτα. Νίκη επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ στα ημιτελικά του Champions League. Το Sport24.gr γυρνάει μέσω ενός Unique video το χρόνο πίσω. Βαζέχα, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Καπουράνης, Τσίμας και Σακελλαρόπουλος θυμούνται... Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Έπος. Πριν 20 χρόνια, στις 3 Απριλίου 1996, ο Παναθηναϊκός άλωνε την έδρα του πανίσχυρου Άγιαξ. Η κούρσα του Δώνη, που κατέληξε στο "θανατηφόρο" χτύπημα του Βαζέχα σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές ποδοσφαιρικές νίκες. Ο Δαυίδ νίκησε στον Γολιάθ στο τελευταίο βράδυ ενός διάσημου γηπέδου και χιλιάδες κόσμος βγήκε στους δρόμους για να πανηγυρίσει έναν θρίαμβο που έχει μείνει αξέχαστος.

Ο Κριστόφ Βαζέχα θυμάται, ο Στράτος Αποστολάκης αναπολεί, ο Μαρίνος Ουζουνίδης εξιστορεί, ο Γιώργος Καπουράνης νοσταλγεί εκείνη την νύχτα. Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος, ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου σ' εκείνο το παιχνίδι, ξετυλίγει το κουβάρι και ο Παύλος Τσίμας, που είχε διοργανώσει μια ιστορική εκπομπή για εκείνο το παιχνίδι, παρουσία του Πούσκας και της ομάδας του Γούεμπλεϊ, γυρνάει το ρολόι πίσω στη μαγική νύχτα της Απριλίου του 1996. Και το Sport24.gr παρουσιάζει σε ένα mini documentary την ιστορία, όπως γράφτηκε. Μέσα από εκείνους που την έγραψαν...

Επιμέλεια: Πάνος Βόγλης

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σερέτης

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Τσακμάζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ