ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Που βρίσκονται τώρα οι "ερυθρόλευκοι" του Triple Crown

Που βρίσκονται τώρα οι "ερυθρόλευκοι" του Triple Crown

Είκοσι χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου στην ιστορία του Ολυμπιακού, ιδού τι κάνουν οι θριαμβευτές της Ρώμης.

Άλλοι συνεχίζουν να ασχολούνται ενεργά με το σπορ που τους έκανε διάσημους, επιτυχημένους, δρέποντας τους καρπούς της αθλητικής καριέρας τους. Άλλοι επέλεξαν να ακολουθήσουν τελείως διαφορετική κατέυθυνση, μακριά από το μπάσκετ. Ανεξάρτητα πάντως από το που τράβηξε ο δρόμος του καθενός, υπάρχει κάτι που θα ενώνει για πάντα τα 11 πρόσωπα που θα διαβάσετε στις γραμμές που ακολουθούν: ο τίτλος του 1997.

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου στην ιστορία του Ολυμπιακού και το Sport24.gr έψαξε να μάθει τι κάνουν σήμερα οι παίκτες που συνέθεσαν τη 10άδα του Final Four της Ρώμης και φυσικά ο πρωτομάστορας των πρωταθλητών, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. Ιδού λοιπόν το ρόστερ των πρωταθλητών Ευρώπης του 1997 (με τους αριθμούς που φορούσαν εκείνη τη σεζόν), όπως είναι εν έτει 2017...

4. Ευθύμης Μπακατσιάς

Εχουν παρέλθει 17 χρόνια από την απόσυρση του Θύμιου Μπακατσιά από την ενεργό δράση. Εν έτει 2017 ο παλιός διεθνής πόιντ γκαρντ του Παγκρατίου, του Ολυμπιακού και του Περιστερίου ζει στη Ραφήνα και δεν έχει μεγάλη επαφή με το μπάσκετ. Έχει όμως με τον αθλητισμό, έστω και έμμεση. Μετά τη σύντομη θητεία του στο Δήμο Πειραιά επί ημερών Παναγιώτη Φασούλα, ο 49χρονος, πια, Μπακατσιάς εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Συν τοις άλλοις, έχει και κατάστημα ΠΡΟ-ΠΟ στο Γέρακα.

5. Γιώργος Σιγάλας

Που βρίσκονται τώρα οι "ερυθρόλευκοι" του Triple Crown

7. Δημήτρης Παπανικολάου

Ο “Βενιαμίν” του πρωταθλητή Ευρώπης του 1997 (ήταν 20 ετών τότε) και αυτός που αποσύρθηκε τελευταίος, χρονικά, από την ενεργό δράση. Ο Δημήτρης Παπανικολάου τελείωσε την καριέρα του σε ηλικία 34 ετών στο Περιστέρι και η προπονητική ήταν ο επόμενος σταθμός του. Πέρασε για ένα φεγγάρι από την ΑΕΚ (2012), τον Ηλυσιακό (2012) και τον Ιανουάριο του 2013 έγινε ασίσταντ κόουτς στην Εθνική Ανδρών, στο πλευρό του Αντρέα Τρινκιέρι. Έκτοτε δεν κοουτσάρισε ξανά και η προπονητική δεν βρίσκεται καν στα άμεσα πλάνα του. Σήμερα έχει μία εταιρία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων. Λίαν συντόμως, μάλιστα, θα διοργανώσει ένα τουρνουά 3 on 3 στην Ίο.

8. Νάσος Γαλακτερός

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία 30 ετών, μόλις δύο χρόνια μετά την κατάκτηση της EuroLeague με τον Ολυμπιακό. Από τότε ο Νάσος Γαλακτερός δεν έχει πάψει να παρακολουθεί μπάσκετ, αλλά... εξ αποστάσεως. Πριν από πολλά χρόνια ξεκίνησε μαζί με τον αδερφό του, Γιώργο, μία εταιρία ηχοσυστημάτων και στη συνέχεια ασχολήθηκε με πολλά πράγματα, που ουδεμία σχέση είχαν πάντως με το μπάσκετ. Εισήλθε στο χώρο των Media, το 2011 έγραψε (και κυκλοφόρησε) το πρώτο του βιβλίο και τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολείται με την οργάνωση τηλεοπτικών παραγωγών.

9. Φράνκο Νάκιτς

Που βρίσκονται τώρα οι "ερυθρόλευκοι" του Triple Crown

10. Παναγιώτης Φασούλας

Ο Παναγιώτης Φασούλας ήταν ο πρεσβύτερος και ο βασικός σέντερ των πρωταθλητών Ευρώπης του 1997. Ο “Πάνι” αποχαιρέτησε το μπάσκετ το 1999 σε ηλικία 36 ετών και στη συνέχεια τον κέρδισε η πολιτική. Υπήρξε βουλευτής Α' Πειραιά από το 2000 έως το 2006 και διετέλεσε Δήμαρχος Πειραιά από τον Ιανουάριο του 2007 έως το τέλος του 2010. Όταν ο κύκλος της πολιτικής έκλεισε, ο Φασούλας επέστρεψε στον ευρύτερο χώρο του μπάσκετ. Σήμερα έχει ρόλο συμβούλου στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

11. Μίλαν Τόμιτς

Που βρίσκονται τώρα οι "ερυθρόλευκοι" του Triple Crown

Τον Οκτώβριο του 2014 ανέλαβε χρέη head coach για τρεις εβδομάδες, ενώ από το 2010 έως το 2014 υπήρξε και team manager.

12. Ντράγκαν Τάρλατς

Το δεύτερο μέλος των “δίδυμων πύργων” εκείνου του Ολυμπιακού (μαζί με τον Παναγιώτη Φασούλα) σταμάτησε το μπάσκετ σε μικρή ηλικία (στα 31 του χρόνια) το 2004, φορώντας τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ντράγκαν Τάρλατς δεν απομακρύνθηκε ποτέ από το άθλημα, έστω κι αν δεν είχε ποτέ κάποιο ρόλο στο προσκήνιο. Το 2012 έγινε εκλέκτορας της Εθνικής Ανδρών της Σερβίας, ένα πόστο που εγκατέλειψε τον Φεβρουάριο του 2016.

13. Κρίστιαν Βελπ

Ο Γερμανός σέντερ δεν βρίσκεται εν ζωή. Ο Κρίστιαν Βελπ απεβίωσε από καρδιακή ανεπάρκεια την 1η Μαρτίου 2015 σε ηλικία 51 ετών στο Χουντ Κάναλ της πολιτείας Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, εκεί όπου πέρασε τα τελευταία 16 χρόνια της ζωής του μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους. Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση (το 1999) εργάστηκε για κάποια χρόνια στο τμήμα πωλήσεων μιας κατασκευαστικής εταιρίας της πόλης Γούντινβιλ και εν συνεχεία προπονούσε τους ψηλούς παίκτες στο κολέγιο Εντμοντς.

15. Ντέιβιντ Ρίβερς

Που βρίσκονται τώρα οι "ερυθρόλευκοι" του Triple Crown

Τον Απρίλιο του 2014 προσελήφθη στο προπονητικό σταφ του κολεγίου Κένσο Στέιτ, αλλά η θητεία του διήρκεσε μόνο μία σεζόν (2014-15). Τα τελευταία χρόνια διοργανώνει καμπ μπάσκετ για παιδιά σε Αμερική, Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα (στο Costa Navarino).

Coach: Ντούσαν Ιβκοβιτς

Τέσσερις μήνες πριν από τα 73α γενέθλια του πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στην προπονητική καριέρα του ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. Ο “Ντούντα” ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού το 1997. Από τότε κοουτσάρισε άλλες τέσσερις ομάδες (ΑΕΚ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ντιναμό Μόσχας, Αναντολού Εφές) και την Εθνική Σερβίας. Πήρε την απόφαση να αποσυρθεί οριστικά την 1η Ιουλίου 2016 και πλέον σκοπεύει να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική στην πατρίδα του, τη Σερβία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ